Detta såg gott ut...

Tacogratäng med fläskfilé
Ingredienser:
600 g fläskfilé
1 msk smör
1 paket tacokryddmix, (40 g)
1 burk ananasringar, (225 g)
3 st tomater
200 g nachips, påse
0,5 tsk salt
1 krm cayennepeppar
275 g mjukost, tub naturell (0,5 st tub)
1 burk tacosås, (230 g)
2 dl ost, riven lagrad, t ex västerbottensost

Texmexmat i alla dess former är alltid populärt och här är den i form av gratäng med många goda ingredienser. Gratängen passar lika bra som vardagsrätt som på fredagen när du önskar dig något gott som ändå går snabbt att laga till.

1. Sätt ugnen på 225°. Putsa och skär fläskfilén i tärningar. Bryn köttet i smöret ca 5 min. Strö över kryddmixen. Låt         ananasen rinna av och skär den i mindre bitar. Tärna tomaterna.
2. Lägg nachipsen i en smord ugnssäker form. Fördela fläskfilé, ananas och tomater ovanpå. Strö över salt och peppar. Klicka på mjukost och tacosås. Strö över den rivna osten.
3. Gratinera mitt i ugnen 10–15 min tills osten fått fin färg.
4. Servera gratängen med en klick lätt creme fraiche och en sallad av isbergssallad, gurka, majs och rödlök.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0