Härlig husman
Broccolifylld köttfärslimpa
Blanda 1/2 dl havregryn med 2 dl mjölk, låt det svälla i 10 minuter.
Tillsätt 1 msk kalvfond, 1 ägg, 1/2 dl riven gul lök, salt, peppar och färs. Rör om och arbeta ihop till en smidig smet. Platta ut färsen på ett blött bakplåtspapper till en rektangulär platta, ca 1 1/2 cm tjock.
Koka 250 gr broccoli i lättsaltat vatten och låt den rinna av. Krama ur vätskan (om du använder fryst) och hacka broccolin. Blanda den med 100 gr ricottaost, 1/2 dl hackad basilika och 1 hackad vitlöksklyfta. Smaka av med salt och svartpeppar.
Lägg fyllningen i mitten på färsen, men inte ända ut i kortändarna. Rulla ihop till en limpa med hjälp av bakplåtspappert. Lägg över den i en smord form, pensla med smör blandat med rapsolja. Stek i ugnen ca 40 minuter på 175 grader.
Blanda 1/2 dl havregryn med 2 dl mjölk, låt det svälla i 10 minuter.
Tillsätt 1 msk kalvfond, 1 ägg, 1/2 dl riven gul lök, salt, peppar och färs. Rör om och arbeta ihop till en smidig smet. Platta ut färsen på ett blött bakplåtspapper till en rektangulär platta, ca 1 1/2 cm tjock.
Lägg fyllningen i mitten på färsen, men inte ända ut i kortändarna. Rulla ihop till en limpa med hjälp av bakplåtspappert. Lägg över den i en smord form, pensla med smör blandat med rapsolja. Stek i ugnen ca 40 minuter på 175 grader.
Smaklig midddag!
Kommentarer
Trackback