Tacopaj
Perfekt paj om man får mycket tacofärs över från dagen innan.
Serveras med grönsaker och tortillachips.
TACOPAJ
2 DL VETEMJÖL
100 GR SMÖR
2 MSK VATTEN
400 GR KÖTTFÄRS
1 PÅSE KRYDDMIX (om du inte har färdig tacofärs)
1 ½ DL VATTEN (om du inte har färdig tacofärs)
1 BURK GREEN CHILI, brukar jag hoppa över
2 DL CREME FRAICHE PAPRIKA/CHILI
2-3 TOMATER
2-3 DL OST
Sätt ugnen på 225 grader
Blanda mjöl och smör till en grynig massa, tillsätt vattnet. Låt vila en stund, tryck ut degen i en smord form. Förgrädda pajskalet ca 10 min.
Bryn köttfärsen, tillsätt kryddmix och vatten. Låt sjuda i 10-15 minuter på svag värme. Tillsätt chilin.
Lägg färsfyllningen i pajskalet och bred över crème fraichen och fördela tomaterna ovanpå. Strö över osten.
Grädda pajen 10-15 minuter eller tills osten fått färg.
Serveras med grönsaker och tortillachips.
TACOPAJ
2 DL VETEMJÖL
100 GR SMÖR
2 MSK VATTEN
400 GR KÖTTFÄRS
1 PÅSE KRYDDMIX (om du inte har färdig tacofärs)
1 ½ DL VATTEN (om du inte har färdig tacofärs)
1 BURK GREEN CHILI, brukar jag hoppa över
2 DL CREME FRAICHE PAPRIKA/CHILI
2-3 TOMATER
2-3 DL OST
Sätt ugnen på 225 grader
Blanda mjöl och smör till en grynig massa, tillsätt vattnet. Låt vila en stund, tryck ut degen i en smord form. Förgrädda pajskalet ca 10 min.
Bryn köttfärsen, tillsätt kryddmix och vatten. Låt sjuda i 10-15 minuter på svag värme. Tillsätt chilin.
Lägg färsfyllningen i pajskalet och bred över crème fraichen och fördela tomaterna ovanpå. Strö över osten.
Grädda pajen 10-15 minuter eller tills osten fått färg.
Kommentarer
Trackback