Jag är hungrig


Detta såg skitgott ut!

Saffransdoftande fiskgryta med örtyoghurt och vitlöksbröd
Tid: 35 min 4 portioner
400 – 500 g Fiskfilé
 1 gul Paprika
1 Aubergine
1 Gurka
4 st Potatis
1 Gullök
1 solo Vitlök
1 knippe Dill
5 dl Fiskfond
3 dl Grädde
Saffran
Cayennepeppar
Salt och olivolja

Gör så här: Skala och hacka lök, vitlök och kärna ur och tärna paprikan. Fräs det i olivolja i en kastrull och slå på saffran och cayennepeppar och fräs en stund till. Slå på fiskfonden och koka i ca fem minuter och mixa med mixerstav och häll i grädden. Skala och skär upp potatisen och koka den i grytgrunden i ca 10 minuter. Kärna ur gurkan och skär den och auberginen i önskad form och storlek och lägg i kastrullen när potatisen har 2 minuter kvar av koktiden. Tärna fisken i grytbitar, salta och lägg i grytan. Koka tills fisken är färdig i ca 3 minuter och vänd ner rikligt med skivad dill. Servera med vitlöksbröd.

Vitlöksbröd med kapris
1 limpa 3 Ciabattabröd
1 röd Paprika
3 st Vitlöksklyftor
3 msk Kapris
Svartpeppar
1 msk Flingsalt
½ dl Olivolja
150g Smör
40 g riven Parmesan

 Gör så här: Kärna ur och hacka paprikan och skala vitlöken. Lägg det tillsammans med parmesan, kapris, peppar, olivolja, smör och flingsalt i en matberedare och mixa till en slät massa. Snitta chiabatabröden så att det bildas små fickor i brödet och fyll dem med rikligt med vitlökssmör. Slå in i folie och lägg in i ugnen i ca 10 minuter på 180 grader.

Örtyoghurt
2 dl Matlagnings yoghurt
 Färska örter av alla slag
Salt och peppar
Olivolja

Gör så här: Hacka örterna och blanda i yoghurten. Salta och peppra efter behag och smaka av med olivolja.

Tyvärr så är jag för trött för att göra det idag, men....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0