Lördag morgon

Det var länge sedan jag jobbade en lördag morgon, imorgon är det dags igen! Jag gillar inte den tiden för det är så dåligt betalt. Som jag brukar jobba så har jag dubbel lön hela mitt pass men på morgonpasset så har man vanlig lön fram till tolv. Men.... eftersom det är röd dag imorgon så har vi dubbelt betalt hela dagen! Jippi.....
På kvällen ska vi på kalas hemma hos min syster och Henke.

Åkerman

Jag satt och kollade på slutet av Skavlan där Malin Åkerman var gäst. Hon flyttade till Canada när hon var 2 år och pratade perfekt svenska, det var bara en del ord hon hade tappat bort. Om man då jämnför henne med Viktoria Silverstedt som har bott i Sverige sååå mycket längre som hela tiden slänger in amerikanska ord och uttryck.... ja, vad ska man säga?
http://svtplay.se/t/102974/skavlan
(kolla ca 40 minuter in i avsnittet)

Idol 2009

Heja Tove och Erik, dom var bäst i kväll igen!

Ikea

Idag var vi på det nya Ikea på Svågertorp. En sån lång väg det var dit, för långt! Som det känns nu så blir det inte många besök där för min del. Jag gillade inte stället. Jag vet inte om det har med att det var så mycket folk där eller om det var något annat men det var inte roligt att gå där. Mötte Katja och Simon där och när vi var på väg ut så träffade vi Annika och Kim som skulle köpa fler hyllor till sitt nya kök! Käkade korv med bröd/pizzaslice innan vi körde hem igen. Tanken var egentligen att vi skulle äta i resturangen men kön dit var sjukt lång.....

På TV i kväll

Criminal Minds, skitbra serie på Kanal 5 klockan 21.00



Två snygga pojkar är där också med i serien, en tuffing och en nörd...


Han som spelar Spencer Ried har en rolig hemsida, http://www.matthewgraygubler.com/

Gekås

Anita var hemma hos oss klockan sex på tisdagsmorgon. Satte på takboxen, kokte kaffe och oboy och sen stack vi iväg. Vi fikade på samma ställe som vi brukar stanna på. "Mamma kan vi inte stanna där man kan springa runt?" Vi hade goa mackor, kaffe, oboy och yoggi med oss....

Shit vad folk där var i Ullared! Alla spenderade höstlovet där tydligen.... Första vändan tog vi och handlade alla kläder och det blev en hel del, dock inte till mig! Vi fick också köpt alla leksaker som vi ska ge i julklapp och det som finns nere i källaren. Jag har nog aldrig sett så mycket folk inne på Gekås innan....
Betalade och gick ut och åt lite innan vi skulle checka in i stugan. Jag och barnen gick dit genom skogen i det fina vädret, sol och vindstilla, underbart. Vi var tvungna att smyga med att vi var fem personer som skulle bo i stugan.....

Innan nästa rond inne på Gekås så lämnade vi barnen i det nyöppnade leklandet, 50 kronor/timme kostar det. Handlade det sista vi skulle ha på hygien, kök och hemtextilavdelningarna. Egentligen så var det så mycket mer jag skulle vilja hinna titta på men man orkar inte när det är så packat med folk. Hämtade barnen efter två timmar och dom hade haft skitskoj där inne. Det är en stor lokal med hoppborg, klätterställning (som Skattkammarön fast modell mindre), rita/måla, wiispel och några "bilar" som personalen fick slita hårt med att sätta fart på.

Handlade med hamburgare och pommes till barnen och en kebabtallrik till oss!

Jag och barnen delade på dubbelsängen och Thomas och Anita på  våningssängen. Elias var helt vild i sängen, jag kommer inte i håg hur många smällar jag fick av honom innan jag tröttnade och skickade ner han i fotänden på sängen. Då vaknade han och var skitsur och sen vaknade Alexandra med och frågade om det var morgon. Nej, det är det inte klockan är tolv så lägg dig ner igen! Elias låg vaken fram till halvtvå, och då var jag irriterad och sa till honom om han inte slutade sura/gnälla så skulle jag lämna tillbaka en låda med Star Wars lego, då somnade han igen!!!
Vi sov alla lika dåligt i stugan, han som låg vägg i vägg med vår säng snarkade så in i bomben, Anita trodde att det var jag som snarkade, ha-ha.

Käkade frukost och packade ut allt i bilen innan vi körde en liten runda till till Gekås, Anita hade ångrat sig, hon ville ha en gardin till och jag hade glömt att köpa ljusstaken som jag hade sett ut. Alexandra följde med oss in och Thomas och Elias skulle gå in på bilmuséet men han ringde och sa att dom inte öppnade förrän klockan 11, så dom gick in på NetOnNet istället, stackars Elias....


Tack för besöket och välkommen åter.....

Volvo del .....

Igår kväll var Thomas och hämtade vår bil hos Bilia och när han lämnade stället så var vi 6000 kronor fattigare, men det kunde ha varit värre!
Nu har han precis pratat med vårt försäkringsbolag och det verkar som om dom kommer att betala en del av summan.... hoppas!

Simon and Tomas

Dom två kan man verkligen skatta åt! Dom är skitroliga tillsammans och hans engelska dialekt..... den gillar jag!
Såg ni stöten Simon fick i dagens avsnitt? Jäklar i havet.... håret stog rakt upp, penslen med svart färg flög upp i det vita nymålade taket och glasögonen flör åt ett annat håll.....
Thomas tycker att dom är lite småklumpiga! T.ex. den stora vasen som dom köpte och tog i sönder när dom skulle do the piffing....
Jag vill ha hit dom till vårt hus....

Gekås

Ev. så får vi låna Anitas bil och då följer hon med oss dit! Det blir lite ont om plats men det får ju gå.....

Bilen....

Igår stannade barnen kvar i Malmö när Thomas körde för och hämta mig på jobb. Det var skönt att slippa få upp dom så tidigt imorse. Halv sju körde vi tillbaka till Malmö för att dra Volvon till Bilia, passade på att käka frukost hemma hos Anita och Bertil innan dom lämnade av mig på jobb när jag började klockan tio.
Dom på Bilia ringde när vi var på väg till Lomma, felet på Volvon var värre än vad vi först trodde, det billigast felet som dom trodde att det kanske var är på 6000 kronor och det dyraste är på 30000 kronor. Hur ska vi få fram så mycket pengar? Hela motorn kan ha pajat! Imorgon kväll får vi dommen.....
Hur gör vi med Ullared nu?

Måste köra till jobb snart....

Idag var klockan tio när vi bestämde oss för att stiga upp, men..... då skulle klockan tillbaka en timme så vi var uppe "tidigt" idag. Tina ringde och snackade lite, dom skulle precis poppa popcorn och se på film, vi hade inte ens börjat äta frukost än. Morgonpigga människor!
Thomas och barnen ska släppa av mig på jobb idag och sen köra till Malmö och byta däck på Volvon. Imorgon måste vi upp tidigt, sju ska vi vara i Malmö för att bogsera Volvon till Bilia, hoppas att den blir lagad så vi kan köra till Ullared på tisdag! Hur gör vi annars?
Idag ska jag jobba med Tina!!! Tjoho! Det händer inte ofta att vi får jobba kvällen tillsammans, vi brukar bara jobba fyra timmar tillsammans på måndagarna! För en gångs skull så ska det bli skoj att jobba kväll även om det är en söndagkväll.......

Dags att lämna sommartiden....



I natt ska klockan ställas om!

Gekås i fara!

Thomas ringde hem när han var på väg till innebandyn, bilen hade stannat på motorvägen och det gick inte att starta den igen! Tänk att köra till Ullared med min lilla Clio, det går ju inte! Fyra personer i bilen plus allt som behövs för att sova över där = bilen är fullastad! Bertil kom dit och bogserade bilen hem till dom!
Jag och barnen hade vårt pass på Tornspelen idag mellan 11 och 13. Jag hade hand om tiden och resultaten. Det är mycket bättre än att stå i caféterian för då kan du inte se på fotbollen som jag kunde nu! Tiden gick fort och sen var det bara att städa över lite på golven och fick vi gå hem.
Körde och hämtade Thomas i Malmö för att sen köra hem igen! Imorgon när jag jobbar ska han köra tillbaka till Malmö igen för att sätta på vinterdäcken, dom som sitter på nu är slitna och i framdäcket satt en lång skruv! På måndag ska dom försöka hitta en tid så bilen blir lagad och vi kan köra till Ullared som planerat.

Smygfusk....

Idag köpte jag Marabou Vinter... den ser lika stor ut som de vanliga smakerna men......
den är bara på 180 gr. Fusk!

Fredagsmys...

Nu är hela huset städat, golven moppade...

Ikväll blir det Tacos med en massa gott till, finhackat äpple, majs, tomat, gurka, ost, lök (till Thomas), creme fraiche. Klockan åtta ska vi sitta bänkade framför Tv'n och se på Idol!!! Heja Erik, heja Tova!
Imorgon ska jag och Alexandra stå i caféterian på fotbollsklubben mellan 11 och 14, Tornaspelen drar igång och håller på till februari 2010.

Gratis, ja tack!

Idag kom en säljare till jobb, eller två stycken var dom faktiskt. Dom gav mig och W schampo, balsam, ekologiskt te, riskakor och omega tabletter. Konstig blandning! Vi blev jätteglada.....



Hahahah.....

Idag kom en kund in och frågade om vi sålde Gorbatjov? Ehhhh, menar du Gorby's? Ja, sa hon.



Inte riktigt samma sak, eller hur?

Ger dom aldrig upp?

Just nu får jag många mail där jag antingen ärver någon släkting eller vinner på något lotteri om jag bara......

On the behalf of the National Lottery, I hereby inform you that your E-mail
address has been drawn winner of the program, which was held on October
17th,2009.
Your email address won in the category 2 and are
entitled to 500 000GBP ( Five Hundred Thousand Pounds).
Your full name:
Address:
Occupation:
Tel: Gender:
Age: Country.
Micheal Fletcher
Coordinator.
Tel: +447024087687

TV

Topp 5 på TV:
1. True Blood
2. Greys Anatomy
3. The Mentalist
4. Bonde söker fru
5. Idol

Personligt brev

Har försök att få ihop ett personligt brev till skolan, vad ska man skriva? Hej mitt namn är..... och jag är .... år gammal, bor, familj, jobb, skola, fritid bla, bla, bla. Vad ska man ha med och hur mycket ska man skriva? Jag har skickat iväg det jag har fått ihop till Gunilla så får vi se vad hon tycker, hon är bättre på det än vad jag är.

Jag började läsa boken jag lånade igår, verkar tråkig men den blir kanske bättre. "Mig äger ingen" av Åsa Linderborg. Den handlar om hur hon växte upp med sin ensamstående pappa nån gång på 70-talet skulle jag tro.

Jag kom just på att Selma Lagerlöf fick nobelpris i litteratur så jag ska nog läsa "Nils Holgersson underbara resa" efter det.

Greys

Nu har jag precis sett ett nytt avsnitt av Greys Anatomy, superbra serie!! En vecka till nästa....

Varm äppledryck

Nu börjar decembermörkret närma sig....

Varm glöddkryddad äppledryck
ca. 11 dl

1 liter äppledryck med ciderkaraktär
1 apelsin, pressad saft
1 bit torkade ingefära eller färsk, i skivor
10 hela kryddnejlikor
1 kanelstång
1 äpple, i skivor

Hetta upp allt utom äpplet i en kastrull, låt gärna stå och dra ett par timmar. Sila eventuellt drycken och hetta upp den igen vid servering. Servera med äppleskivor.

Gott!

Det lukar så underbart gott i huset när man bakar! Min saffranslängd blev god även om det inte var så mycket saffranssmak i den (hade bara en påse hemma) och sen fick jag pensla den med mjölk eftersom jag inte hade några ägg hemma!
Elias och hans kompis gav den godkänt!

Saffran

Ett litet ynka saffranspaket kostar i år nästan 35 kronor!
Det blir dyrt julbak......

Elias

Avslutningen hade gått bra på badet, Elias var jätteduktig sa Thomas. Skönt att höra! När han kom hem fick han sitt Lego Star Wars skepp som han började bygga direkt! Han fick det inte efter första terminen för då vägrade han vara med på avslutningen så han har väntat länge på den!

P+M=Sant

Pepparkakor och mjölk, finns det något godare?

Vad är det jag har gett mig in på?

Svenska B, det är inget svårt, det är bara att läsa lite böcker och skriva om dom...... go´middag! Det är det inte alls! Den första inlämningsuppgiften ska var inne denna vecka, vi ska skriva ett "brev", det är väl ingen som skriver brev nuförtiden, eller? Det ska vara ett personligt brev där man ska kunna klämma in viss info utan att det ser uppradat ut. Sen ska vi läsa en roman, fick fem att välja på, och skriva om den. Dessa har vi att välja på: Simon och ekarna, Comédia Infantil, En komikers uppväxt, Juloratoriet och Mig äger ingen.  Man ska läsa minst en bok som är skriven före 1950 och gärna en av en Nobelpristagare. Inte min typ av böcker, jag vill ha kärlek och romantik i mina som jag läser.

Upprop

Fyra timmar går fort att jobba och det gillar jag! Man sitter i kassan, fikar, snackar med Tina och går hem! Jag hann tom packa lite fryst idag, bara en sån sak. Inte bara det, jag fyllde på mjölkkylen med för den var tom och då menar jag TOM, eko, finito! Det hade blivit något strul med ordern i lördags så vi fick inte allt vi hade beställt. Vi hade inga standradmjölk, inga lättmjölk och ingen blåmjölk..... Kundernas kommentar: Har dom skånska korna strejkat?

Körde en vända inom Nova Lund innan jag fortsatte hem. Ett par stövlar och två block fick jag med mig! Idag ska jag börja skolan!!! Svenska B ska läsas in. Tyvärr så innebär det att jag missar Elias avslutning på badet ikväll, hoppas att han vill vara med ändå! Han har blivit duktig på att simma men jag funderar ändå på att anmäla honom på en kurs till i januari, vi får se!

Nu ska jag upp och göra klart kvällen middag, korvstroganoff med pasta.

Bowling och middag del 2

Så då var det reklampaus!
Efter bowlingen så var middagen framdukad på andra våningen, familjebuffé med en masssa gott. Sill, ägg, en blandning med skaldjur, nuggets, pommes, pizza, fläskkarré i en god sås m.m. Barnen blev nöjda och vi med.
När vi körde hem var barnen trötta även om klockan bara var halvåtta. Alexandra och hennes kompisar hade inte somnat förrän halv två på natten och sen vaknade dom vid åtta på söndagmorgon!!! Varför? Det var sängen direkt för båda två när vi kom hem.

Thomas ligger i badet och jag ser på Wallander. Jag passade på att slänga ner lite sällskap till honom i vattnet, en stor, hård, kall kylklamp!!! Bara för att.... Han har ganska snabb reaktionsförmåga!

Bowling och middag

Imorse var jag super mega trött när klockan ringde vid halvsju, vill inte, vill inte, vill inte....
Fick en massa gjort på jobb idag, då blir S nöjd! Kanske....

Körde hem och bytte om och sen stack vi in till Malmö för att möta upp våra föräldrar på Big Bowl. Vi hade tid klockan 17 för en timmes bowling. Tyvärr så hittade jag inte ett enda klot som passade min hand och fingrar, även om det blev en del strikes! Tummen fastnade i hålet varje gång och då är det inte lika lätt att få styr på klotet!

Fortsätter i reklamen, jag ser Wallaner

Hemma igen

Tiden segade sig fram till 18 men efter det så gick den fort! Det är så man vill ha det! Vi hade fått en ny kortterminal i kassan, nytt både för oss och kunderna! Hur ska man få pensionärerna att lära sig använda den nya? Som tur är så funkar det att göra på det gamla sättet om det skulle komma en megatrög kund!
Vid halvnio slutade vår påläggsdisk att fungera så nu har vi pålägg i mjölkkylen, köttkylen och på ett ställe till! Det blir en rolig måndag för T.....

Guuud vad vi hatat kunder som pratar i mobilen när dom ska betala!
Eller vad säger du W? .....GODKÄNN DÅ!!!!

Då var det dags igen....

Usch och fy, jag ska i väg och jobba nu! Så fruktansvärt tradigt!!
Idag har vi röjt ut en massa skit från tvättrummet och källargången, en sån massa skräp man samlar på sig!
Elias leker med en kompis, just nu sitter dom och spelar x-box men innan satt dom under bordet i vardagsrummet och spelade schack! Alexandra ska sova över hemma hos Linnéa idag och Lina ska göra dom sällskap, tre fnittriga tjejer, stackars lillebroren.....
Thomas och Elias ska köra i väg till Malmö och flytta möbler åt Anita.....

Nu måste jag göra mig klar, nio minuter tills jag måste köra...

Idol 2009

Heja Erik, han var bäst i kväll!

Är det någon mer som har tittat idag? Vem håller du på?

Varm chokladsoppa

3/4 dl mjölk
3/4 dl grädde
1 dl Santa Maria Thai Coconut milk
1 kanelstång
1 vaniljstång
1/4 dl råsocker
100 gr mörk choklad
2 tsk Santa Maria cacao & chili
1 lime, juicen av
1 msk mörk rom
smaka av med salt

Koka upp mjölk, grädde, kokosmjölk, kanel, råsocker och vaniljstång (dela vaniljstången och skrapa ur fröna, lägg i frön och stång i gräddmjölken).
Tag av kastrullen från värmen, plocka bort vanilj- och kanelstången och lägg i chokladen. Vispa till en slät konsistens. Tillsätt mörk rom, limejuice och kryddan. Smaka av med salt.
Servera soppan varm men vaniljglass och garnera med cacao & chili.

Detta räcker till 4 port.

Sverige

Vad heter Sveriges landskap och var ligger dom?
Det ska Alexandra lära sig i skolan, klarar du av det?

http://www.purposegames.com/game/88

Fredag och helgen

I kväll blir det fredagsmys eftersom jag ska jobba hela helgen. Lördag börjar jag klockan två och jobbar till tio med världens bästa Anna (om hon inte sviker mig...) och på söndagen har jag morgonpasset med das boss fram till tre. Efter jobb väntar bowling i Malmö med familjen och våra föräldrar. En timmes bowling och sen en familjebuffé!

Bli klar nån´gång

Klockan är tjugo i tio och Thomas sitter fortfarande i morgonrock, klockan 11 börjar begravningen i Oxie!!! Jag börjar känna lite nervöst stress i magen! Jag är som vanligt klar i god tid! Typiskt Thomas......

Movie

Efter att ha förhört engelska glosor hela kvällen så ska Thomas och jag nu se klart filmen som vi började på härom kvällen, Änglar och Demoner!

Höstnytt på Kappahl Vintage-Stories

Kofta 349 kronor


Klänning 499 kronor


En annan klänning som jag inte kan bestämma mig för om den är fin eller inte... 599 kronor

Mos

Igår gjorde jag en GI "potatismos" utan potatis!
Man skulle koka broccoli och blomkål i lättsaltat vatten och sen mixa dom med lite cremefraiche och salt!
Den blev hyfsat god! Till det hade jag en biff som blev över från gårdagensmiddag (tisdag).

Det luktar inte allt för gott när man kokar blomkål och broccoli!

Kallt!

Sååå kallt det är på morgonen när barnen ska lämnas! Igår fick jag tag på ett par varmare skor till Elias på Din Sko och mössa från H&M som han ville ha. Vinterjackan som jag köpte förra året passade honom i år med! Alexandra fick också på sig en varmare jacka idag, som också är från förra året, dock inga nya skor! Vi köpte två par nya till henne i söndags men dom passar inte att ha i skolan.

Nu när vi ska till Gekås så ska vi köpa fler jackor, termobyxor och övriga kläder till barnen och till oss själva!

Halv åtta hos mig på TV4

Pepis tomatsoppa från Andalusien

Ingredienser
"det vita" i två franskbrödsbullar
1.5 1.5 dl solrosolja
9 9 st normalstora tomater
basilika
salt
svartpeppar

Gör så här

1. Körs alla ingredienser i matberedare.

2. Serveras i glas med hackat kokt ägg och baconchips.

Detta såg både enkelt och gott ut!

Alla recepten från programmet finns på recept.nu


Dagens middag

Jag köpte billig nötfärs på City Gross förra veckan och nu har jag gjort biffar på ett av paketen plus en lasagne till Alexandra eftersom hon inte kan äta den färdiga varianten. I biffarna hade jag lättstekt hackad lök och vitlök, ägg, ajvar, chilisås, basilika och salt! Dom blev supergoda (jag var tvungen att tjuvsmaka en bit innan middagen)! Till det ska vi ha ugnspotatis och sås av någon sort!
Det är skönt att ha förberett middagen eftersom vi inte ska äta förrän efter Alexandras fotbollsträning vid halv sju.

Höststädning

Idag har jag fixat lite ute i trädgården, plockat in krukor, städat växthuset, rensat bort överblivna rabarber m.m. Jag har två stora krukor kvar som Thomas får hjälpa mig med, dom väger asmycket! Min physalisväxt i växthuset är riktigt stor och fin så den fick stå kvar, allt annat har jag plockat bort.

Idag är en riktigt solig och fin höstdag!

Typiskt....

Måndagen den 19 oktober så har Elias avslutning på badet som slutar klockan sex, Thomas jobbar till 18.30 och spelar bandy på kvällen och jag har upprop i skolan klockan 18, hur ska vi få detta att gå ihop? Går jag inte dit så stryker dom mig från listan!

Studiedag

Imorgon är det studiedag så barnen är lediga. När jag jobbar mina fyra timmar ska dom vara hos mina föräldrar och kanske en liten stund hemma hos farmor! Jag ska be mamma hjälpa Alexandra med engelskläxan som är till onsdag. En "glosa" som dom har är Grattis på födelsedagen och det har dom översatt med Many happy returns! Varför? Det finns väl inte en vettig person som säger så, eller?

Uppkopplingen

Nu har jag världens problem med nätet till min dator! Det vill sig inte alls....
Thomas har något bättre men även hans uppkoppling strular. Det tog mig hela Wallander filmen för att få upp bilderna från Rövarkulan.
Hoppas att det funkar bättre imorgon!

Söndagsmiddag


Idag bjöd farmor med oss till Röstånga Gästis. Vi åt "smörgåsbord", sill i alla de sorter, lax, rökt fisk typ makrill, ägg, paté, kalkon, rökt kött m.m. Efter middagen så fanns där olika efterrätter att välja på. Alexandra tog spättafilé med pommes och Elias ville ha köttbullar med potatismos, det var stora portioner!
Farmor fick en present av oss "Något som värmer i Höstmörkret" sa jag att det var. Jag ringde henne när vi hade kommit hem och frågade om hon hade öppnat den, det hade hon. "Jag öppnade den direkt jag kom in". Hon blev jätteglad och skulla använda den på kvällen när hon såg på TV.


Bilder från Rövarkulan

























 


Rövarkulan

En sån skön dag vi fick i Rövarkulan. Vi mötte familjen Nilsson där och sen gick vi en lång runda i skogen. Vi hittade en stor död kräfta i ån som Kim tvunget skulle fiska upp och han klarade av det utan att drutta i vattnet. Vi såg även en stor groda som hoppade högt upp på trädstammen när vi kom (högt i förhållande till grodan). Vem tror ni plockade upp grodan? Kim så klart!
När vi kom ner till bottnen igen på ravinen så började vi göra upp eld så vi kunde tillaga vår Cowboygryta. Det var några andra som hade grillat för oss så glöden var fortfarande varm. Vi la på nya vedträn så vi fick en stor eld och sen var det bara att börja laga maten. Gott! Allting smakar bättre när man är ute i naturen och äter!
Efteråt så körde vi hem till oss och såg när Sverige förlorade mot Danmark med 0-1......

Rövarkulan

Nu har jag varit i väg och fixat allt som vi behöver till vår Cowboypanna. Som tur var så hade dom nötfärs billigt på City Gross!!! Det är en hel del som ska packas med, ved, tändstickor, vatten, allt till maten, något att sitta på och det viktigaste KAMERAN!!!!
Hoppas att solen fortsätter att lysa på oss....

Full fart mot helgen som Fylking brukar säga

Idag fick jag den stora äran att jobba kväll till 22. Tiden gick fort och jag fick mycket gjort på mina fem timmar. Köpte sushi med mig hem som vi delade, gott!
Imorgon ska vi till skogen och laga mat, hoppas att vädret blir lika fint som idag! Jag har tyvärr för mig att det skulle bli sämre....

Ska vi dansa?

Vem i hela fridens namn ska kunna gå i ett par skor som dessa:


Klackarna är 30 cm höga.....

112

Usch idag var jag med om något hemskt på jobb!
Jag hoppas att detta var första och sista gången som jag någonsin måste ringa 112.
Det kändes som evigheter innan ambulansen kom, det kom två stycken! Alla dessa ambulansmänniskorna som rusade in och tog över. Jag stog helt skakig och yr kvar i kassan, ringde S och bad honom lösa av mig så jag kunde gå ut och få lite lugn och ro. Som händerna skakade!
Jag hoppas att kunden överlever, men jag tror nog att det inte blir något lyckligt slut!

En annan sak, Dumma jävla människor som jobbar på Vårdcentralen! Vi försökte hämta hjälp där, tror ni att dom kom? Nej! En gång till fick en annan kund springa in för att hämta någon och efter ett tag kom en tjej lunkande i sakta takt! Så jäkla irriterande! Dom borde kunna släppa allt som dom höll på med för att rusa in till oss som behövde hjälp! Vad har vi, 150 meter mellan oss och dom?

Skolarbete

Denna vecka har Alexandras klass fått läxor som dom har haft en dag på sig att göra! Hur ska man hinna med det om man har tex. fotbollsträning? Det klagas över att barnen blir mer och mer stillasittande om de barn som håller på med idrott missar chansen att göra läxan bara för att man får en dag på sig att göra den! Hur fel är det?
I måndags fick dom en läxa som var till tisdag, i tisdags fick dom en läxa som var till idag och idag fick dom två läxor som är till imorgon! Plus att dom hade 30 glosor att lära sig till idag! Stackars barn! Vad är det för mening med att plugga in så många glosor? Dom kommer inte att komma ihåg dom! Dennas veckas glosor: K
Hennes lärare verkar helt insnöad på att ge läxor i mängder!

Jag säger bara.....

WOW!!! Vad snygg han är!
Idag när Elias och jag var och handlade mat så kom Prins Carl-Philip rakt emot oss. Både han och hans sällskap var snyggt klädda i mörka kläder. Lång, mörk och stilig! Mörkt lockigt hår! Personalen sprang som fnittriga småtjejer runt och smög i butiken....
När vi gick ut så såg vi honom igen, dom hoppade in en stor, blå Volvo (en sån hög modell, vet ej vad den heter). Det var prinsen själv som körde!

Så då var min dag helt underbar....

Ska man eller inte?

Barnläkare varnar för vaccin

Nu varnar en skånsk barnläkare för att massvaccinera barn mot svininfluensan. Vaccinet är inte tillräckligt utprovat ännu, anser han.

- Jag skulle vara mer orolig för influensan, säger Hans-Bertil Hansson, Region Skånes smittskyddsläkare.

Under de senaste månaderna har minst 500 föräldrar har frågat barnläkaren Håkan Westerlund om de ska vaccinera sina barn.
Först svarade han ja.

-Men nu under de senaste veckorna har man sett att många barn inte blir så sjuka av influensan. Så när föräldrarna nu frågar mig om jag skulle vaccinera mina egna barn svarar jag "nej, inte om de var friska för övrigt".

Håkan Westerlund varnar för att vaccinet skulle kunna ge allvarliga biverkningar som ännu är okända.

-Man är alltid annars väldigt noga med att testa vaccin för barn innan man massvaccinerar. Men det här vaccinet är inte testat alls, det är en helt ny kombination.

Region Skånes smittskyddsläkare Hans-Bertil Hansson är väl medveten om det är ett oprövat vaccin.

-Men de biverkningar som vi har sett hitills är lindriga. Det handlar till exempel om lite ömhet där man fick sticket.

-Jag skulle oroa mig mer för att barnen skulle få influensan. Vi tar för givet att alla får en lindrig influensa, men några få kan komma att bli riktigt sjuka.

Eva-Lotta Rouse bor i Malmö och har tre små barn. Hon funderar mycket på om de ska vaccineras eller inte.

-Jag vill inte spruta in något i deras kroppar som jag inte känner till.

Men smittskyddsläkare Hans-Bertil Hansson vill helst se massvaccineringar av skånska barn från tre år och uppåt.

-Hinner vi vaccinera många kan det här bli pandemin som kom av sig. Det skulle vara något alldeles unikt ur folkhälsosynpunkt.

Småbarnsmamman Eva-Lotta Rouse avvaktar ännu en tid.

-Jag vill nog vänta med att besluta tills jag får frågan eller ska skriva på något vaccinationspapper. Jag känner mig för tveksam idag helt enkelt

Vila i frid

Denna dumma cancer! Efter mindre än ett års kämpande mot denna hemska sjukdom förlorade R kampen!
J vi tänker på dig och din syster!
Större än sorgen
är glädjen att minnas....

Mörkt

Idag gick strömmen på jobb och i hela Lomma, Burlöv området! När strömmen går och alla kylar, frysar m.m. stängs av så blir det helt tyst i butiken och sen när strömmen kommer tillbaka och allt ska startas upp igen, en sån skillnad! En massa burrande och surrande ljud man går runt i utan att märka av det.
Vi fick stänga butiken en liten stund och efter fem, tio minuter kom strömmen tillbaka igen!

Om två år...

Om två år har vi tio-årig bröllopsdag! Då tänkte vi åka på en kryssning precis som vi gjorde när vi gifte oss!


(Den gröna)



Dessa två rutterna hittade jag på Fritidsresor.

Lomma

Efter jobb körde jag direkt till mamma och pappa, Thomas och barnen var redan där. Käkade söndagsmiddag, fixade datorn, spelade spel och drack kaffe innan vi körde hem för att få barnen i säng i tid.

Mamma och pappa ska boka biljetter till Holiday on ice som är nästa år i januari, dom ska gå med alla fyra barnbarnen.

Weronica med stort W

En sån lustigkurre! Idag kom hon till jobb och hade fått världens idé (enl henne själv!). "Madde, kan inte du och jag åka tjejvasan?" Va?????? Hon tyckte att vi skulle köra x antal km på skidor, simma 3 km, cykla 10 mil och springa x antal km! Bo på mysigt hotell och ha med barnen och männen som hejarklack!
Lilla söta rara Weronica.... DET KOMMER ALDRIG ATT HÄNDA!!!

Imorgon

Först ska jag jobba fram till tre och då passar Thomas och barnen på att köra till hans föräldrar i Malmö för att hjälpa till med att flytta möbler. Efter det så ska vi hem till mina föräldrar och hjälpa dom med datorn. Jag passade även på att bjuda in oss på middag hemma hos dom! Gott! (Hoppas jag...)

Nu ska jag i säng, natti!

Äntligen hemma!

Dagen började med fotboll. Torn skulle möta serieledarna Pandora från Ystad. Ett sånt skitväder, det öste ner! Stackars barn som skulle spela! Vi föräldrar kunde stå med paraply och regnkläder medans dom fick spinga i tunna fotbollskläder. Tyvärr så blev det förslust idag, 2-5. Alexandra stog i mål i andra halvlek. Tre mål släppte hon in men det är inte lätt när man är ensam mot två anfallare, helt övergiven av sina egna backar! Jag tycker att Alexandra är duktig i mål även om det är mer nervöst att titta då. Hon är inte ett dugg rädd utan kutar ut och bryter av när anfallarna kommer även om dom är mycket större än henne. Hon fick massa beröm för sin insats i målet!!

Efter matchen fick barnen fika, äpplekaka med vaniljsås och saft. Nu har dom spelat klart alla sina seriematcher för i år (utomhus) sen är det det bara Höllviken Cup kvar nästa söndag, den missar vi tyvärr för farmor ska bjuda oss på middag i Röstånga!

Vid halvtvå körde jag till jobb. Guuud vad tiden gick långsamt idag! S hade gjort en lista till mig på allt som skulle göras, städa i lösviktsgodiset, etiketter, och städa "bullskåpet". Vad skulle jag ha gjort utan hans lilla lapp?
I och med att det regnade så fick vi en lugn kväll, inte en massa småkids och sånt....

Övermätt

Det blev nog en aning för mycket middag idag men det var så jäkla gott!

Tärnad stekt kycklingfilé, rostade cashewnötter, stekt broccoli och paprika och en sås som man hällde över så allt fick puttra på spisen. Såsen var gjord på ananasjuice, kycklingbuljong, potatismjöl och soja. Till detta hade vi ris.
Så gott.....!

Om mindre än en timme börjar Idol 2009. Heja Erik och Heja Tove!!

Gekås del 2

Nu har Thomas bokat en Ullared-stuga till oss den 27-28 oktober! Det var hans förslag till övernattning och även till att åka dit, chockad! Jag tror att han vill bunkra upp med en massa nya kläder! Han brukar gå loss på herravdelningen när han är där! (Han handlar mer kläder än vad jag och barnen gör tillsammans.)
Skönt att slippa stresshandla plus att vi hade det mysigt där sist när vi sov över! Nu ska shoppinglistan skrivas...... man vill ju inte missa något!

Vinterkläder till barnen
Vantar, mössa
Kläder till mig, hoppas jag!
Presenter
m.m.

Idol 2009

Mina två favoriter är Erik och Tove!

Nova Lund

Nu har jag varit en vända på Nova!
Varför är det alltid så att man ALLTID kommer hem med kläder till barnen och ALDRIG till sig själv? Idag köpte jag två t-shirt till Elias, en med Star Wars tryck och en med Kiss tryck, en långärmad svart skjorta, Vinterjacka till Alexandra och en mössa. Åt en god kebab som lunch!

Jag är på jakt efter en jeanskjol, ej modell snäv! Var kan man hitta en sån?



När jag kom hem var det vitt på gräsmattan!




Varför?

S slutar klockan fem då det fortfarande är ljust ute och vi som jobbar kväll slutar kvart över tio då det är mörkt ute. Varför i hela fridens namn ska vi då ta oss iväg till en brevlåda för att posta hans post? Varför kan inte människan posta det själv när han t.o.m cyklar förbi brevlådan? Jag fattar den inte! Det tar ju nästan längre tid för honom att skriva lappen än att göra det själv! Jag totalvägrar att göra det! Jag stannar inte och hoppar ur bilen (när det är mörk, och man bara vill hem) för att posta ett brev som han kan göra själv!!!

RSS 2.0