Än finns det hopp...

Tjocka lår skyddar ditt hjärta

Har du komplex för dina runda lår? Strunta i det.De kan skydda dig från att drabbas av hjärtsjukdom.

 

Det är danska forskare som har ligger bakom de nya rönen - som borde komma som en glad överraskning för alla som inte är trådsmala.
I studien, som presenteras i British Medicin Journal, skriver forskarna att människor som har lår med en omkrets mindre än 60 centimeter har större risk att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar, jämfört med de med kraftigare lår.

Mätte lår och midja

Forskarna utgick från 2 800 danskar som genomgick en hälsokontroll och bland annat mättes kring midja, lår och höfter. Efter 12 år hade 257 av männen avlidit och 155 av kvinnorna. 366 män och 174 kvinnor insjuknade i hjärt-kärlsjukdom, enligt Upsala Nya Tidning.

Samband emd bukfetma

Både sjukligheten och dödligheten var högre för de som vid kontrollen hade tunna lår jämfört med de som hade kraftigare lår, framför allt vad gäller kvinnor, uppger forskarna. Det är sedan tidigare känt att bukfetma är en hälsorisk – och det är inte ovanligt att bukfeta har smalare ben, skriver UNT.
Studien ger dock inget svar på varför det verkar finnas risker med att ha magra lår. Men forskarna uppger att det troligtvis är lättare skaffa sig lite starkare ben jämfört med att banta bort bukfetman.

 

Artiklen fanns på expressen.se idag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0