GI chokladkaka utan mjöl



GI-chokladkaka utan mjöl

100 gr mörk choklad
125 gr smör
0,5 dl färdigt kaffe
0,5 dl flytande honung (ev. lite mer)
2 ägg
1 krm salt
smör till formen
2 dl krossade valnötter till formen

8-10 bitar:

Sätt ugnen på 175 grader. Bryt chokladen i små bitar och smält den tillsammans med smöret i vattenbad. Blanda i kaffet och honungen.
Vispa äggen fluffiga med saltet i någon minut. Vänd försiktigt ner, utan att vispa, chokladblandningen i äggen.
Smöra en form, något mindre spingform, och bröa med valnötskrosset.
Häll i smeten och grädda i 30-35 minuter. Ta ut kakan och täck med kökshandduk i någon minut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0