Mumsigt

Köttfärsbiffar med grönsakspuré

ca  45  minuter
152 användare gillar detta recept

Köttfärsbiffar med grönsakspuré
Att göra blomkåls- och broccolipuré i stället för potatismos är inte bara gott utan även ett steg till en
bättre hälsa. ...

Ingredienser för   port.

Grönsakspuré
1 st
blomkålshuvud(en)
1 st
broccolibukett
0,5 dl
crème fraiche


salt och peppar
Köttfärsbiffar
1 st
gul lök(ar)
1 st
morot/morötter
400 gram
nötfärs
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
0,5 dl
crème fraiche
2 msk
smör

Serveras med:


sallad, blandad grön, t ex rucola och maché
1 knippa(en)
gräslök, färsk

Tillagning

1. Dela blomkålshuvuet och broccolin i buketter och koka tills de blir mjuka, det tar cirka 5 minuter. Häll av det mesta vattnet, spara lite att mixa med. Mixa grönsakerna med lite av kokspadet med mixerstav eller i mixer. Rör ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar.

2. Skala och finhacka löken. Skala och grovriv moroten. Blanda färsen med lök, morot, salt, peppar och crème fraiche till len jämn smet. Forma åtta avlånga biffar. Stek dem i smör i en stekpanna, 3 - 4 minuter på varje sida.

3. Servera biffarna med mos och grönsallad. Toppa grönsakspurén med klippt gräslök.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0