Smaka på hummer

Detta vill jag göra!  Det kostar 1890 kr/person och detta ingår: Hummerfiske med fika, erfaren skeppare och guide, flyt/värmeoverall, skaldjurssupé, övernattning på pensionat Grebbestadfjorden med frukost.

Everts Sjöbod

Everts Sjöbod

Ombord på den gamla träbåten Tuffa blir du en aktiv del i en äkta bohuslänsk fisketur. Vittja tinor bland Västerhavets vågor, klappa en hummer och lär dig mer om hållbart fiske. På kvällen väntar hummersupé i en mysig sjöbod, innan du sover gott på ett litet, modernt pensionat som gjort för sovmorgon.

Jakten på skaldjurens konung börjar vid Everts solgula sjöbod i hjärtat av Bohuslän: Grebbestad. I sjöboden lånas varma säkerhetsoveraller med inbyggda flytvästar, innan det är dags att kliva ombord på träbåten Tuffa, byggd 1952 med plats för 12 passagerare. Agn bestående av saltad makrill och sill tas med, tinorna ska både vittjas och läggas ut på nytt.

Vinden smakar salt och det lyser om den vackra bohusgraniten på öarna när Tuffa lägger ut från bryggan. Fiskebåten dunkar, vattnet glittrar och spänningen stiger när du som gäst är aktiv och både får bärga och vittja tinorna. Se upp för klorna som kan ge rejäla nyp! Förutom hummer brukar tinorna innehålla krabbor, sjöstjärnor och en och annan fisk. Humrarna synas och har de rom åker de i havet igen, likaså om de är för små. Ett hållbart fiske med omtanke om framtida bestånd är en grundbult i företagets verksamhet.

Att lägga i tinorna igen är ett precisionsjobb. Det gäller att hitta en stenig botten för det är där humrarna lever. Tur att det finns ekolod. Självklart blir det fika ombord: Kaffe, dricka och tångknäckebröd.
Tillbaka vid Everts sjöbod är det dags att avsmaka läckerheterna under en trevlig hummer- och skaldjurssupé. Härefter drar man sig tillbaka på ett litet pensionat i närheten, som gjort för sovmorgon och en sen, lång frukost.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0