Usch!

"I fredags tittade den 37-årige mannen på tv i sitt hem då hans tillstånd plötsligt förvärrades snabbt.

När ambulansen kom fram var han redan död.

Mannen blev den första i Sverige att dö i svininfluensan."


Nu får dom väl ändå ge sig?

Jag fattar inte hur man kan be om ledigt samma dag som man ska åka och dessutom få det godkänt!
S undrade om jag kunde ta och jobba 20-22 ikväll så han slapp, hallååå! Skulle jag köra från Lund til Lomma för att jobba två timmar? Aldrig i livet, speciellt inte när det var han själv som tog det på sig att jobba den tiden!
"Madde jag ser här på schemat att är ledig onsdag, torsdag och fredag, kan du ta J tider?"
Nu visar det sig att jag inte kan jobba någon av tiderna! Onsdag är det bad för Elias, torsdag är det föräldrarmöte på fritidsklubben mellan 18.30 till 20 och på fredag ska vi bort! Illa, illa...
Jag tycker inte att man ska ge en person ledigt innan man har kollat om där är någon annan som kan ta tiden och vill det sig riktigt illa så får han själv jobba!

Ameeen...

Psykolog? Ja, det skulle man ha jobbat som! I vart fall idag!
Ibland fattar jag inte hur folk tänker!
Så jag gjorde det enda rätta, ringde upp personen!
Hon var halare än en stor fet boaorm!!! För helvete säg vad det är, sluta slingra dig och sluta ljuga! Jag vet ju ändå vad som är ditt "problem", det börjar på O och slutar på R! Det är nog hög tid att släppa det nu!
Nu får vi se vad som händer....

Slöe...

Hur kan man få tiden att gå på jobb när man bara sitter och hänger i kassan? Ja blir så trött på han....
Antingen sitter han och hänger på kassabandet eller sitter han och sms:ar, för helvete rör på dig!!!
Själv hade jag en stressig söndag, massor som ska hinnas med på lite tid i och med att jag var ledig igår.
Hade ett gift par (60-års åldern) inne och handlade. Dom handlade två minimjöl, hon betalade en och han den andre, hallå har ni inte hört talas om gemensam ekomomi? Shit vad jobbigt! Undrar om dom skriver namn på dom där hemma så han inte dricker av det paketet som betalade och tvärtom.

Heja!

Röda fina naglar och en massa ringar på fingrarna....
50.000 blev det så nu ska dom köpa en ny säng!

Nu är det dags...

Nu ska Kjerstin skrapa triss på TV4...

Shoppat på Nova Lund

 

12 par kalsonger till Elias

En lila Star Wars t-shirt till Elias, en långskjorta till Alexandra med svarta tights, gympapåsar och 12 par kalsonger till Elias.

Fredagens middag

I fredags hade vi en supergod middag som bestod av grillad kycklingfilé, grillad halloumi ost, helstekta potatis och smörstekta kantareller....

Kräftor

Igår var vi i L.Lomma och åt kräftor. Dom hade köpt hem ett helt berg med goa kräftor och räkor. Sen fanns det bröd, smör, ost, två sorters pajer och köttbullar och korv till barnen. Farmor var också med och Thomas lärde henne skala en kräfta....





Hur mycket ska det bli?

Om en liten, liten stund ska våra grannar skrapa triss i TV. Dom kan vinna allt från 50000 upp till 5 miljoner.....!

När mörkret faller

Vi såg en bra svensk film igår, När Mörkret Faller. Lia Boysen, Ruben Sallmander och Per Graffman är med i den, skitbra film! Man följer tre olika händelser, systrarnas kamp, den misshandlade kvinnan och dörrvakterna som hotas.
Såhär står det på baksidan:

Två unga systrar hamnar i en mardrömslik och livsfarlig återvändsgränd när de går emot sin familjs vilja. Några dörrvakter attackeras av ett gäng kriminella och rena kriget utbryter. En framgångsrik kvinna, vinnaren av Stora Journalistpriset, polisanmäler sin man som misshandlar henne och chockas när hon inser att hon därmed får en ny fiende i deras gemensamma journalistkollergor. Men vad ingen av förövarna har förutsett är den enorma kampviljan som nu väckts hos de som hotats en gång för mycket. Och en strid på liv och död kan börja...

Filmen är från 2006.

Coop Forum

Det blev en runda till Coop Forum i Burlöv. Deras byggavdelning har 30% på allt eftersom den ska läggas ner. Vi shoppade en grästrimmer, väderstation, vattenslang, olja till trädäcket och ett fågelautomat till fågelfrön.
Stack inom Cervera och använde mitt presentkort på 300 kronor som jag fick för två år sedan. Köpte två stycken silikonformar som jag kan ha i micron.
Körde hem och åt lunch och snart ska vi till L.Lomma och äta kräftor tillsammans med mamma, pappa och Milla m familj.

Härligt

Så skönt det är att sova tills man vaknar, ingen klocka som ringer och väcker en. Thomas var uppe vid sex för han trodde att han skulle få se när raketen skulle skjutas iväg men där var ingen som sände det så han gick och la sig igen. Vid nio steg vi upp!
Nu har vi käkat frukost och är redo att hitta på lite kul.....

05.59

 


Discovery har fått klartecken
Fjärde försöket för Fuglesang
 Discovery har fått klartecken för att lyfta, enligt Nasas hemsida. På lördagsmorgonen är det dags för det fjärde försöket för rymdfärjan Discovery att lyfta. Uppskjutningen sker ca. klockan 05.59 svensk tid. Tankningen startade vid klockan 20.30, svensk tid, och ska vara färdig vid klockan 23.30, skriver Christer Fuglesang på sin twittersida. Discoverys stora orangea externa tank fylls med flytande väte och syre vid Kennedy Space Center i Florida, uppger Nasa på sin hemsida. Det tar tre timmar att tanka 1,9 miljoner liter bränlse och det ska räcka för 8,5 minuter, och förbränns tills Discovery hamnar i rätt omloppsbana.

Fy, vad spännande! Hoppas att allt går bra och att han får återvända till jorden igen!

Foto












Jag vann!

När jag kom hem hade jag fått ett mail:

Grattis!
Ni är en av vinnarna som deltog i vår enkätundersökning om vår hemsida och Ni har vunnit ett dressingsset från Eva Solo! Håll utkik i er brevlåda under nästa vecka, där kommer en värdehandling på setet som finns att hämta ut i er närmaste Ingelstabutik, från och med måndag den 7:e september. Tack för hjälpen med undersökningen!
Vänligen Jenny Lundkvist, marknadskoordinator


Jag hade helt glömt bort att jag hade svarat på deras undersökning. Jag vann, jag som aldrig vinner något!!! Så skoj...

då var det avklarat...

En veckas jobb är över och på måndag är S tillbaka! Det innebär sovmorgon för mig!!! Jag var inte lika trött idag som igår, dagen gick jättefort och när klockan var två gick jag hem. Körde inom till Nova och fixade present till Willes kalas på söndag.
Imorgon var det visst kräftskiva i Lomma, trevligt, vi kommer!

Extra lätt att läsa

Jag lånade böcker till Elias på bibblan, Extra Lätt Att Läsa böcker! Han är riktigt duktig på att läsa, han har redan läst ut två av böckerna. "Polisen kommer" tyckte han var spännande.

"Solgatan 1 är en serie mycket lättlästa böcker om kompisarna Axel och Omar som bor i samma hus. Varma och spännande berättelser för de absoluta nybörjarläsarna med få och korta textrader och enkla ord i versaler."

Det finns även en serie om Sorro och Seppo och en om djur, dom står i tur när böckerna om Axel och Omar är slut!
   

 

Lite seg idag

Idag har jag varit trött nästa hela dagen! En dag till sen är det sovmorgon för mig!!! Nästa vecka är S tillbaka och jag kan få mitt liv åter...
Hade en bra dag tillsammans med Weronica. Hon gnällde lite över att hon fick sitta mycket i kassan men när man inte kan beställa bullar, beställa frukt och grönt, räkna kassan eller beställa Arla och Skånemerjeriets varor så får man snällt sitta kvar! Jag fick ändå ett gulligt meddelande från henne på anslagstavlan i lunchrummet: Dagens blomma går till fru M W! Motivering: Hennes trevliga bemötande både till kunder och kollegor! Fler sådanna personer till kooperativet!!!! GRATTIS! Du har vunnit en helkväll med den bästa  Weronica! Tack för det! Vi får väl se när vi har tid till en date i Helsingborg...
Efter jobb körde vi direkt till Alexandras fotbollsmatch i Borgeby, det blev en vinst även idag med 4-2. Camp Zlatan har gett resultat!
Nu har vi ätit middag, gjort läxor och nattat barnen! Duschen väntar på mig....

Inga pengar till polisen

När jag körde hem var det lååååånga köer på 108:an, vi kröp fram i 40km/h. Polisen stod och hade hastighetskontroll på vägen!!! Inte många bilar att stoppa där inte! Inga pengar till kaffekassan! Jag skrattade när jag körde förbi där dom stod med armarna i kors och såg hur bil efter bil passerade i låg hastighet!

Onsdagen är trögast

Onsdag, denna dagen är absolut den svårast att ta sig av sängen man vill bara sova vidare i sin varma goa säng!
Jobbade med J idag! Vi klickar inte riktigt lika bra med varandra, inte som innan. Hon visste att jag hade en tid att passa direkt efter jobb, vad tror ni händer då? Tio minuter innan hon ska sluta jobba är hon ombytt och klar att sticka och så fort W och G kom till jobb gick hon hem, klockan var inte ens fyra när hon sa hejdå och gick! Det retar mig något så jäkla mycket!!! Eller så gjorde hon det bara för att hon blev sur för att jag inte kunde jobba en timme längre på fredag.... vem vet med henne?
Idag var en gammal gubbe inne och köpte kondomer av mig, ett rött paket med extra tunna... många tankar snurrade runt i mitt huvud.... Vem i hela fridens namn vill hoppa i säng med honom? Var det första jag tänkte!  Och varför ska dom alltid viska fram orden "Jag vill ha ett paket....."? Han som var så gammal borde väl inte bry sig om något sånt, eller? Det dumma var att jag inte hörde vad han sa första gången så han fick upprepa det en gång till!

Blir det av eller inte?

Ska Fuglesang skjutas upp imorgon bitti eller ska åskan sätta stopp för hans andra resa?
Och om det blir av... blir det en lyckad resa?
Stackars hans familj som måste vara skitnervösa!

Tröttis

Då var kalaset avklarat och allt här hemma är återställt! Vi satt ute på altanen är fikade, det kom några enstaka regndroppar men det var ändå ganska varmt. Thomas var nöjd med sina presenter (mest pengar).
Alexandra vann sin fotbollsmatch med 3-1!!!! Jag missade tyvärr matchen men det går ju inte att vara på två ställen på samma gång, jag fick ju se slutet! Vi genade över åkern när vi kutade hem till glasstårtan med färska blåbär, hallon, jordgubbar och björnbär som jag plockade i trädgården.
Mamma och Anita klädde in alla Alexandras skolböcker som dom fick idag, åtta stycken!! Svenska, matte, engelska och geografi m.m. Så många böcker som hon fick idag har hon inte haft på alla de andra åren tillsammans! Det blir lite mer skola med riktiga böcker och inte bara en massa lösa papper som lärarna kopierar upp.
Imorgon är det bad för Elias igen så det blir stressigt hem från jobb....
Natti!

Kalas och fotboll

Tiden bara flyger iväg när man jobbar med Tina och det är gött!
Nu är båda barnen hämtade och snart ska vi iväg på fotboll! Första matchen på länge...
Gästerna kommer vid sex-tiden....

3:a 8:a

Idag hade en jag en bra anledning till att väcka Thomas tidigt....
Det blev med sång och presenter för han fyller 38 år idag!!! Han fick tre böcker och en tröja. Barnen var lite svårväckta men det gick, ju nu ligger alla tre nerbäddade i sängen men tyvärr så måste jag köra till jobb, snyft.
I kväll är det kalas!
Nu måste jag köra för jag börjar jobba om tjugo minuter...

Måndags-stress

Så fort tiden gick på jobb idag!  Det är härligt när den gör det. Klockan fyra stack jag till skolan för att hämta Elias och sen vidare genom stan för att ta mig till badhuset. Simskolan började idag igen efter sommaruppehållet. Elias fick samma lärare som han hade förra gången och det är skönt, hon verkar superbra!
Hem och fixade middag och snart ska barnen i säng...
Imorgon väntar ännu en stressig dag, Alexandra har match och Thomas ska ha kalas. Tur att Anita har bakat till oss för det har jag inte haft tid med eftersom jag fick redan på igår att han tänkte ha kalas!!! Tidigt ute? Inte direkt....

Första, andra och tredje

JAG SKA BLI MOSTER IGEN FÖR TREDJE GÅNGEN. DET BLIR NÅGON GÅNG I FEBRUARI!
Där ser man....!

Stressig söndag

Jag kom iväg till jobb i tid och fick bakat alla bullarna, fixat datumkoll, fyllt på lite överallt, alltså var jag duktig som få...
Vi varvade arbetsdagen med massa snack, trams, ännu mer trams och seriöst jobbande! Vi fick gjort allt som vi skulle ändå!
Stressade hem för att byta om, sminka mig och sen i väg på kalas i Eslöv!
 Fint väder! Det märker man inte av när man går inne på trista, mörka jobbet... Käkade tacos, tacospaj m.m. Alltid lika gott och uppskattat. Körde hem vid åtta för att få barnen i säng, skola imorgon....
Lego husbilen som vi köpte blev kvick ihop byggd.

Usch

Dumma, dumma klocka som väcker mig såhär tidigt!!!
Min nästa sovmorgon har jag på lördag. Måndag till fredag kommer klockan ringa 06.10, usch! Jag som älskar sovmorgon!
Nu ska jag köra iväg till  jobb och baka en miljon bullar.... Weronica gör mig sällskap idag!

Hemma

Nu är jag hemma igen efter en slapp arbetsdag! Vi halv tio förvandlades hela butiken till en enda stort dagis, jäkla massa småkids! Dom gillar vi inte!
Thomas och barnen kom hem samtidigt som mig, nu är barnen i säng och jag ska snart också lägga mig. Tidig morgon imorgon bitti och sen ska vi direkt på kalas i Eslöv.

Måste sticka

Hejdå, nu måste jag köra till jobb, snyft! Weronica ringde precis för att berätta hur duktig hon hade varit idag! Wow, hon kan om hon vill....Själv ska jag spendera kvällen med H och en massa snorungar som brukar komma in i butiken på kvällarna!

Jobba idag

Det tråkiga med mitt jobb är att man jobbar helger och helgdagar! Så förbannat tradigt! Idag ska jag börja klockan två och jobba till tio och imorgon har jag morgontid fram till tre. Nästa vecka har S semester och då ska jag jobba 7-16 för honom hela veckan plus att jag har min egen söndagstid, en dag fritt! Usch...
Övriga familjen ska på 2-års kalas idag hos lillkusinen i Lödde. Vi köpte lego med isbjörnar och pingviner, lite större bitar som är från 2 år. Jag tyckte själv att det var fint så jag hoppas att han också gillar det.

Tacosgratäng

Vi testade Tacosgratängen som jag skrev receptet till innan idag... den var god! Jag var lite feg dock och tog inte i hela påsen med tacoskrydda, den blev så mörk.... den blev inte alls så stark som den såg ut så nästa gång blir det en hela påsen.

Panfu

Alexandra hann bara precis hem innan hon gick ner och spelade Panfu, ett online spel där man träffar sina kompisar. Samtidigt som dom satt och spelade pratade dom i telefon med varandra!
Är detta en försmak av tonåren? Ska vi redan nu behöva vänja oss vid att telefonen är upptagen?
Nu är båda barnen i säng och Thomas och jag ska se på en Wallander film... I love svensk polisfilm!

Jäkla osis att Linus inte kom över 2.28! (jag menade en tvåa i början W)

Kan detta vara gott?

Chokladsemla med kokos och passionsfrukt                                                                       
4 pers.

Ingredienser:

5 dl mjölk, 38 grader
50 g jäst
200 g smör, rumsvarm
200 g socker
200 g kakao
900 g vetemjöl
1 tsk salt

Kokosmandelmassa:

100 g mandelmassa
2 msk vatten
50 g kokosflingor

Passionsfruktgrädde:

2,5 dl grädde
2 st passionsfrukter

1. Gör degspad och blanda i de torra ingredienserna.Blanda degen länge så att den blir smidig.
2. Rulla runda bullar och låt jäsa cirka en och en halv timme. Baka i ugn 10 minuter på 200 grader. Ta ut och låt svalna några minuter. Blanda mandelmassa, vatten och kokos.
3. Vispa grädde och blanda med passionsfrukten. Skär av locket och spritsa mandelmasseblandningen. Spritsa sedan grädden ovanpå. Chokladsemlans lock penslas med vatten och doppas i kokos.

Detta såg gott ut...

Tacogratäng med fläskfilé
Ingredienser:
600 g fläskfilé
1 msk smör
1 paket tacokryddmix, (40 g)
1 burk ananasringar, (225 g)
3 st tomater
200 g nachips, påse
0,5 tsk salt
1 krm cayennepeppar
275 g mjukost, tub naturell (0,5 st tub)
1 burk tacosås, (230 g)
2 dl ost, riven lagrad, t ex västerbottensost

Texmexmat i alla dess former är alltid populärt och här är den i form av gratäng med många goda ingredienser. Gratängen passar lika bra som vardagsrätt som på fredagen när du önskar dig något gott som ändå går snabbt att laga till.

1. Sätt ugnen på 225°. Putsa och skär fläskfilén i tärningar. Bryn köttet i smöret ca 5 min. Strö över kryddmixen. Låt         ananasen rinna av och skär den i mindre bitar. Tärna tomaterna.
2. Lägg nachipsen i en smord ugnssäker form. Fördela fläskfilé, ananas och tomater ovanpå. Strö över salt och peppar. Klicka på mjukost och tacosås. Strö över den rivna osten.
3. Gratinera mitt i ugnen 10–15 min tills osten fått fin färg.
4. Servera gratängen med en klick lätt creme fraiche och en sallad av isbergssallad, gurka, majs och rödlök.

Fredagsmys

Eftersom jag jobbar denna helgen så får det bli fredagsmys ikväll istället. När Thomas kör till Hornbach tänkte jag följa med och besöka det nya Coop Forum som ligger bredvid. Måste handla hem lite gott till myset, lite onyttigheter!
På söndag ska vi på kalas direkt när jag kommer hem från jobb, kusin Victor fyller år och det ska firas! Lördagens kalas för Liam missar jag tyvärr pga jobb...

Kräftor

Kräftor... jag älskar dom! Gud vad gott det är! Den 12 september ska vi och några kompisar äta kräftor här hemma.
Tänkte göra en paj som vi kan äta till för man blir ju inte direkt mätt på bara kräfor även om man trycker i sig ett helt paket själv. Bröd, smör och ost måste också finnas.

Västerbottenpaj
140 g smör eller margarin  2 dl mjöl
1 msk vatten
1 tsk ättika
1 st gul lök
1 msk smör att fräsa i
200 g riven västerbottenost
4 st äggulor
2 dl mjölk
2 dl grädde
salt
peppar
muskot

Gör så här Sätt ugnen på 175 grader. Tärna fettet och fördela med mjölet. Häll i vattnet och ättikan och knåda hastigt till en smidig deg. Kavla ut den i en pajform (30 centimeter i diameter) och ställ kallt ett tag. Skiva löken tunt och fräs den i smör. Vispa ihop mjölken, äggulorna och grädden och tillsätt salt, peppar och eventuellt muskot. Förgrädda pajskalet i 15 minuter. Ta ut pajskalet och höj ugnstemperaturen till 200 grader. Sprid ut löken i botten och strö sedan över den rivna osten. Häll över äggstanningen och grädda till sist pajen i 35 minuter.

Fredag 21/8

Barnen är i skolan, mannen på jobb och jag är hemma...
Har precis städat Alexandras garderob och kastat en massa som inte passar. Det som behövs nu är nya trosor, leggings och strumpor allt annat har hon mycket av. Ny jacka ska också inhadlas och skor.

Friidrott

Har slökollat på friidrotten och just nu är jag fruktansvärt trött. Dendärade Bolten slog världsrekord igen, wow! Killen kan springa...
Imorgon är jag ledig men jag måste upp tidigt ändå för barnen ska lämnas i skolan 08.15 piiip! Kanske kastar jag mig i säng när jag kommer hem och sover en stund till, så skönt det hade varit!
Natti...

Idag blir det grillat

Gissa hur glad jag blev idag när jag kom till jobb och såg att S skulle gå hem redan klockan ett! Gustaf skulle jobba istället!!
Jag slapp kassan och kunde i lugn och ro fylla på det frysta och beställa det, utan stress och utan "senast klockan ... måste du vara tillbaka i kassan..." Så jäkla skönt och Gustaf är super att jobba med!
Fick ett meddelande från Världens bästa Anna igår, mitt lördagssällskap. Hon trivdes i Holland och bad mig hälsa till alla snälla, det blir inte många... typ Gustaf, T och Weronica, fler är där inte!

Nu är det grillning och gräsklippning som gäller.... måste passa på när vädret är fint. Imorgon skulle det visst bli regn, tyvärr för jag är ledig.

Star Wars

Tyvärr så är alla t-shirts med Star Wars tryck slut på H&M online.....suck!
Jag lyckades få tag i en lila t-shirt på Nova idag med Master Yoda på!
Hoppas att dom får in fler!!!!

Nova Lund

Klockan 12 har jag en date på Nova i Lund...  lunch och shopping!
Jag måste försöka hitta nya gympapåsar to the kids, present till Victor, present till Liam och en present till Thomas!! Kanske t.o.m. hittar något till Wille som också fyller år snart.
Dom är många som fyller år i slutet av augusti!

H&M



 
Dessa vill Elias ha!



Läxa

Jag pratade med Elias fröken Anna-Karin...
....dom ska få sin första läxa med sig hem idag!!!
"Jag måste infria deras önskan"

Redan morgon?

Snart ska barnen lämnas i skolan, dom börjar kvart över åtta! Elias ska följa med en kompis idag och Alexandra går själv hem när hon känner för det, stor tjej!
På menyn idag står: Tvätta! Styka! Städa! Jippi, jag känner redan nu hur det vattnas i munnen.....

fortsättning på dagen

Alexandra hade sin första fotbollsträning idag och när vi hade lämnat henne gick vi inom bibblan och lånade två böcker till Elias. Jag hittade en bok som där stod Extra lätt att läsa på och det är perfekt nu i början. Dom beställde även hem tre andra i samma serie inne från stan.
När vi kom hem från bibblan och fotbollen fick dom sina "första dagen i skolan present". Elias fick ett Star Wars Legoskepp och Alexandra fick sin första mobiltelefon. Nu har vi två glada och nöjda barn hemma!

Tisdag 18 augusti

Tur jag bara jobbade till 12 idag för jag fick sitta i kassan precis hela tiden!
Körde hem till mamma och pappa en stund innan barnen skulle hämtas. Jag fick den stora äran att krypa in på deras vind och hämta ut en massa mög! Hela deras ovanvåning är full med lådor och skräp som ska kastas eller säljas. Flytta? Ja, dom ska nog det! Huset är ju lite för stort för två man och trädgården sköter sig inte själv.

När jag kom hem så låg Ikea-katalogen i brevlådan, jippi!!! Älskar Ikea!

Oj, nu kom glassbilen, måste springa....

Blir man inte bara så trött....

Hej Madde, då är du tillbaka igen. Dom packar det fysta på kvällen som vanligt. Jaha? Glöm inte att du ska beställa hem snus och cigg. Ok!  Fan nu skiter jag i honom om det ska vara så svårt att säga Välkommen tillbaka! Jag gick ut till Tina istället. Tack W för hälsningen, tur jag har dig!!!
Vid halv ett blev jag avlöst för fika och beställing och när jag var klar med det så gick jag ut till S och sa att jag tänkte börja med det fysta. "Jag tycker det är bättre att du tar kassan så kan H packa upp det i kväll." Jag är aldrig där för att beställa det frysta och nu får jag inte ens packa upp det. Varför i helvete ska jag då vara ansvarig för det? För att dra i skiten på helgen och hålla det i ordning, nej tack! Nu får snart någon annan ta hand om det för jag är trött på allt som har med S att göra!!!! I och med att jag redan var förbannad på S så gick jag in till honom och sa att jag ville att han skulle beställa hem vårt tvättmedel som vi inte har fått på fyra år och lite till. "Ja, kom så går vi och ser vad du ska ha." "Det står på listan svarade jag"
"Men det är en helvetes massa!" fick jag till svar. Och? Det är inte mitt problem! Hade han bara skött det som han skulle så hade det inte blivit så mycket. Det är bara ren jävla snålhet det handlar om. Några extra kronor att tjäna! Sur som fanken blev han och gick där i från. Jag bad honom fixa det innan han gick på semester v 35.....

Nu är jag hemma igen och båda barnen är hämtade...

Bolt

Hur kan man springa så fort? 9,58!
Han hade hunnit spinga sina 100 meter, duscha och byta om för att sen möta mig vid mållinjen, innan jag hade varit framme i mål!


"Jag vill bli en levande legen..."



Semestern slut

Nu har jag varit och lämnat barnen på fritids! För Alexandra var det första gången på det nya stället men i och med att hon har alla sina klasskompisar där så var det inga problem att lämna. 66 barn är anmälda till fritidsklubben.
Tänk att hon börjar 4:an imorgon.... tiden går lite för fort ibland, Alexandra själv tycker också att terminerna går fort fram.
Elias börjar ju ettan imorgon, nya klassrum, nya lärare och sen ska dom äta mat i matsalen (det gör man inte i 0:an, då äter man i klassrummet för att få det lungt och skönt).
Nu ska jag packa ihop det jag behöver ha med mig och sen ska jag köra iväg till jobb och ev. hem om till farmor.

Värmen

Jag vill åka iväg till värmen på höstlovet!
Men... det blir så jäkla dyrt! Just nu lägger vi alla pengar på vårt hus.
Man kan inte både resa och handla hem nytt till huset och jag vill få fint hemma!
Alla gamla möbler ut och in med nytt! Nytt trädäck med belysning m.m.
Nej, vi får snällt stanna hemma i år...

Torn

Nästa vecka ska jag jobba måndag 10-14, en riktig mjukstart. På tisdag ska jag jobba lite för Tina 7-12, ännu en lagom dag.
På tisdag kväll böjar Alexandras fotbollsträning igen efter ett långt sommaruppehåll. Dom spelar sin första match på Thomas födelsedag den 25:e. Eftersom dom vann vårens serie så blev dom uppflyttade till A-gruppen inför hösten, tuffare motstånd och längre att köra till bortamatcherna.

Sista dagen

Imorgon är det skoldags igen, fritids, och sen på tisdag börjar allvaret igen. Alexandra börjar 4:an och Elias ettan!
Idag ska vi fixa till räcket på altanen och Elias har ett kalas att gå på klockan tre.

Ang filmen igår så var det en S. King film så det förklarar det usla slutet! Han vet väl inte hur man avslutar en film på ett lyckligt sätt!

The Mist

Ser en film just nu.... fan vad jag hatar denna typ av film! Man vet aldrig var den äckliga saken dyker upp nästa gång! Jag blundar mestadelen. Man vet aldrig vad som gömmer sig i dimman....
Tacka vet jag romantiska filmer eller komedier! The Mist

Mys

Nu har Ander och Jane kört hem för att natta Liam. Stackars Liam, han hade en sån rälig hosta.
Nu sitter jag här i mina välanvända myskläder och käkar kexchoklad.

Pust...

Barnkalaset är över och även Alexandras två kompisar har åkt hem! Thomas stack in till Mediamarkt och köpte två dammsugare till huset! En blå vanlig dammsugare och en cerise handdammsugare till köket!
Thomas bror med familj på besök. Vi ska snart äta hämtemat från Aptiten inne i Lund, kebabtallrik! Sen blir det spel eller något i den stilen..

Alla är här

Nu är huset fullt av ungar! Elias har sju kompisar här och Alexandra har två, med andra ord... huset kryllar av ungar!
Just nu sitter dom och äter korv och pommes samtidigt som det skojas och tramsas en hel del!
En timme och tio minuter kvar....

Typiskt!

Vår dammsugare gick i sönder! Hela slangen gick av men den har i och för sig hängt med länge, sen jag flyttade hemmifrån! Nu måste vi köpa en ny eller två, för jag vill ha en sån laddningsbar i köket i nån snygg färg! Media Markt hade 30% på alla sina dammsugare idag, måste dit efter kalaset!

Kalas

Om en liten stund kommer Elias kompisar hit för att äta och leka!
Huset är städar, ugnen är på, bordet är dukat och Elias går hela tiden och frågar hur lång tid det är kvar tills dom kommer....
Snart, om en halvtimme!

Sängen kallar

Nu är det natte tid. Har precis sett en halvbra film.
Imorgon är det kalasdags, Elias ska ha sitt barnkalas mellan 12 och 14. Det är inte läge att ha det när han fyller år i juli för då är alla hans kompisar oftas på semester så därför har vi det nu.
Natti, natti...

Eslöv


Nu är det klippt...

Nu har jag spenderat 1 1/2 timme hos frissan Suzanne i Eslöv! Jag fick det både klippt och färgar för 620 kronor och jag är supernöjd (som jag alltid blir!).



Innan klippning....

... och efter!
 




Bilia

Jag sa till Thomas redan vi lämnade in vår mosade bil att Bilia kan man inte lita på! Jag ville att vi skulle lämna den i Vallkärra där jag fick min fixad men det fick vi inte för försäkringsbolaget. Där är dom mer nogranna och bilen är prefekt när man hämtar den.
Vad händer när man lämnar den på Bilia?
Dom sätter på en begangnad baklucka med en repa i, den sitter snett på och handtaget lossnade när vi kom hem! Det är för många fel!! Nu måste Thomas köra dit igen för att få handtaget fixat! Arg och irriterad blir man när olyckan inte var vårt fel! Thomas är rädd om våra bilar och den är ganska ny och så får man en missmildad baklucka på bilen!!!!

Fredag

Alexandra sprang iväg på sin sista träning! En vecka går fort!
Idag ska jag till frissan, klippa och färga, så jäkla skönt.

Fotboll

Nu är snart en veckas hård träning över för Alexandra.


100

Vem kommer att bli besökare nr. 100? 

Ikea 2010

Nu har Ikea släppt sin katalog för 2010!


Fiskarna har jag redan provat och dom var supergoda!!! Godare än dom som finns i lösviktsgodiset även om det är samma tillverkare.

Lemonad

Jag åkte i väg till affären och köpte hem apelsiner, citroner och lime. När jag kom hem plockade jag in vinbärsbladen, tvättade och rensade dom och nu ligger dom i blöt i varmt socker vatten. Om två timmar får jag svaret, är det gott eller inte.

Z Camp


 
Fick ett nytt meddelande från Zlatan him self:
Det börjar kännas i kroppen nu va? Ska man köra 25 år i ligan som jag så måste man träna hårt varje dag och köra på. Så fortsätt köra på ni har lite kvar att göra.



Telefonsäljare

Dessa jäkla telefonförsäljare....
"Hej du har varit kund hos oss tidigare, bla bla bla... många hoppade av för dom tyckte det var för dyrt.! "Jaha, men det gjorde inte jag, jag var inte intresserad." "Men nu har vi sänkt priset så iställerför 199 så kostar dom nu 99,-" Och sen pladdrar dom på bla bla bla... Men om jag nu inte var intresserad första gången så hjälper väl inte det med att sänka priset?
NEJ TACK, JAG ÄR INTE INTRESSERAD!  Besviken fick hon tacka för sig.


Zzzzz

It's time for bed!
Natti

Härlig husman

Broccolifylld köttfärslimpa

Blanda 1/2 dl havregryn med 2 dl mjölk, låt det svälla i 10 minuter.
Tillsätt 1 msk kalvfond, 1 ägg, 1/2 dl riven gul lök, salt, peppar och färs. Rör om och arbeta ihop till en smidig smet. Platta ut färsen på ett blött bakplåtspapper till en rektangulär  platta, ca 1 1/2 cm tjock.

Koka 250 gr broccoli i lättsaltat vatten och låt den rinna av. Krama ur vätskan (om du använder fryst) och hacka broccolin. Blanda den med 100 gr ricottaost, 1/2 dl hackad basilika och 1 hackad vitlöksklyfta. Smaka av med salt och svartpeppar.
 
 
Lägg fyllningen i mitten på färsen, men inte ända ut i kortändarna. Rulla ihop till en limpa med hjälp av bakplåtspappert. Lägg över den i en smord form, pensla med smör blandat med rapsolja. Stek i ugnen ca 40 minuter på 175 grader.

Smaklig midddag!

Lemonad

Kan detta vara gott?

Lemonad med svarta vinbärsblad
drygt 1 1/2 liter

Koka upp 1 1/2 liter vatten och 2 dl socker och rör till sockret har löst sig.
Häll sockerlagen över väl 1 1/2 liter sköljda och torkade vinbärdsblad och 3-4 dl löst packade myntablad. Låt dra i 2 timmar.
Sila ifrån bladen och blanda lemonaden med 2 1/2 dl färskpressad apelsinjuice, 1 dl färskpressad citron och 1/2 dl färskpressad lime.
Servera med krossad is, citrusskivor och myntakvistar.

Armband

Detta gillade jag: 149 kronor hos Bon'a Parte

Gnäll, gnäll

Tidig morgon och gnälliga barn funkar inte för mig!
Jag vill inte ha den tröjan! eller Jag vill inte ha den tröjan under den andre!
Nähä! Slipp då! Välj en tröja själv det finns på ditt rum. Strunta i att ta en tröja under fotbollströjan, bli förkyld för det är ju så mycket bättre.
Hur slutade det? Han valde en annan tröja och hon tog på sig tröjan under den andre.... Tyvärr så det 45 minuter av vår morgon innan alla kläder var på!

Jag tror att barn har det inbygt i sig, man måste gnälla över något. Som i går t.ex. Äcklig mat jag äter inte den! Jag vill bara titta klart på tv;n först.... Ät inte då! Hur kan man veta att det är äckligt innan man ens har provat? Den fattar inte jag!  Sen när dom äntligen sätter sig för att äta efter allt surande så trycker dom i sig två omgånar mat! Hur går det ihop?

Uttråkad

En sån tradig dag! Ett berg av tvätt som måste strykas undan. Det enda roliga med det är att jag kan titta på film samtidigt. Romantik på hög nivå! Filmer som Thomas avskyr...
Ska snart i väg och hämta Elias och hans klasskompis, Alexandra har två timmar kvar av sin fotbollsträning.

Så fort min energi kommer tillbaka på Mafia spelet ska jag göra ett nytt jobb... se upp!

43

Cuarenta Y Tres + mjölk = sant
Första gången jag smakade det var på Mallorca. Dom bjöd på den på hotellet, ena kvällen med mjölk och andra gången med apelsinjuice. Mjölk var godast! När vi hade personalfest förra året så hade dom en sån flaska hemma och då berättade jag om den goda blandningen och sen var dom fast! Till nästa personalfest hade han fixat hem en ny flaska och även den tömdes fort som tusan. Så passa er...
Jag har gömt min flaska för Thomas som också har fått smak för 43:an.

Wow!

Nu släpper kungen på handbromsen! Två förlovningar på ett år, shit! Först Victoria och nu även Madeleine, dubbelbrölopp på gång? Detta kommer kosta en del....

Mafia Wars

Just nu så klickar jag runt på sidan utan att riktigt fatta vad allt går ut på, men, men... Min snälla och hjälpsamma kusin guidar mig runt.
Nu tänkte jag avsluta och gå och lägga mig..
Natti!

Mafia Wars

Efter mycket tjat om hur roligt det så la jag till spelet på facebook. Vad händer nu då? Kom igen nu Peter och berätta hur man gör!

Pastarätten

Den var sådär... Elias gillade inte den, Äcklig mat! Jag äter inte den!
Thomas gillade den (sa han...). Smaken var god men den såg lite tråkig ut, det blir ganska grynigt med osten.
Jag tror nog att jag kastar recptet.

Zlatan

Alexandra hade haft en bra dag på Camp Zlatan idag. Alla barnen sprang runt i sina svart och blå randiga kläder, jättefina! Alexandra hade fått ett hårt skott på munnen så hon hade lite fläskläpp när jag hämtade henne. Efter fotbollen var hon bara hemma och duschade och sen stack hon hem till Tova för att leka.

Nytt recept

Har en pastagratäng i ugnen...
Hittade ett nytt recept i en tidning som vi ska testa idag. Det är med pasta, bladspenat, ricottaost, parmesan, creme fraich och kallrökt lax. Om en halvtimme är den klar, hoppas att den blir god!

Första lediga dagen

Måndag = semester = regn, tusan också!
Körde och lämna Elias på skolan idag och det var inte det lättaste, han ville inte gå in. Tur att vi har en hel vecka på oss att få honom att vänja sig vid skolan igen efter ett långt sommarlov. Lämnade Alexandra på Camp Zlatan, en veckas fotbollsträning, blanat killar och tjejer i åldrarna 10-13. Det blir nog nyttigt och lärorikt synd bara att det regnar. Igår kom ett MMS från Zlatan him self där han hälsade dom välkomna dit och hoppades på att dom skulle få en rolig vecka. "Tjenar Zlatan här. Vad kul att ni kan vara med i Zlatan Camp. Hoppas att ni får en bra och rolig vecka framför er så lycka till och kämpa på!"

Då var det semester igen....

Söndag fm är super att jobba om man nu måste välja, tiden går så jäkla fort! Jobbade med världens bästa Weronica (Ja, jag måste skriva så för jag vet att hon läser detta..) och när klockan var tre gick vi hem och nu är jag ledig en vecka. Utan man och utan barn! Thomas och jag planerade lite nya ändringar på trädgården som vi ska börja med i höst, älskar att ändra om! Jag vet dock inte om Thomas gillar det lika mycket som mig, men han är så snäll så han gör det ändå! Det vi ska försöka fixa till är där vi har bilarna. Dom står helt oskyddade där och vi vill gärna ha lite koll på dom. Sen ska vi även bygga in soptunnorna så dom inte bara står där och ser fula ut.

Amen hallå...

Ringde das boss när jag kom till jobb ang min semester nästa vecka. Han hade missat att jag skulle vara ledig! "Kan inte du ringa någon och höra om dom kan jobba på måndag, passa på att fråga om dina andra tider med." Är det verkligen jag som ska behöva fixa det? Nej, det är det fan inte! Jag fixade måndagen, dom andre tiderna får han själv fixa!

Massa småungar i Lomma idag! Jobbiga skitungar...  Coolingen var också inne och pantade idag. Som han har börjat prata med mig, jag blir inte av med honom. Hela hans ballkong var full med burkar och sen hade han 5 säckar inne i lägenheten med. Varför? När jag såg att han var klar med sina burkar så gick jag bak på lagret tills han hade lämnat butiken.
Annars hade jag en toppendag tillsammans med Gustaf, skönt att han är tillbaka på sin rundtur i Europa.

Jobb

Weronica ringde precis och fråga hur hon skulle göra med bullbaket på jobb... tydligen så fanns det bara två lådor bullar kvar att baka upp. SPARA DOM TILL IMORGON BITTI! Hur kan där inte finnas bullar hemma? Någon som har missat beställa? F-n också! En söndag morgon utan bullar blir jobbig för alla kunder SKA HA nybakat på söndarna. Tydligen så fanns det lika lite bröd kvar att baka upp! Vad är det som händer?
Sen berättade hon att jag stod uppskriven på schemat att jobba måndag, onsdag och fredag? Jag har ju semester! Hur går det ihop?
Ikväll ska jag jobba med Gustaf, tjoho!!!

Åkarp

Vi hade en trevlig kväll hemma hos våra kompisar i Åkarp. Elias hade längtat hela dagen efter att få leka med W, när ska vi köra? Hur lång tid är det kvar? Ska vi köra nu? Nej, pappa måste först komma hem från jobb!
Vi satt ute och åt kräftor till förrätt, kex och ost och efter det så grillade K grillspett med fläskfilé och starka korvar till det hade vi bulgursallad och tzatziki, gott!
Efter efterrätten, paj med glass, så gick vi vuxne upp och spelade Scene it som vi hade med oss. K vann båda gångerna! Barnen tittade på film där nere varvat med legobygge. Körde hem vid ett-tiden....
     
        


Bio



Premiär 7 augusti....

Fredag morgon

Natten gick bra och kusinen sov gott förutom när flugan kom och störde honom. Thomas tog död på tre flugor i vårt sovrum. Finns det något jobbigare när man ligger i sängen och ska sova? Flugor och mygg borde utrotas...
Nu är frukosten avklarad, tänderna borstade och kläderna på!
Nu ska jag ut i trädgården igen....

zzzz....

Idag blev det chicken nuggets och pommes till middag, barnens favoritmat (efter tacos). Efter maten såg barnen på film och åt kinderägg. Vad tror ni dom såg för film? Börjar på S och slutar på doo... ledtråd, en brun feg hund med stor aptit. Klockan var elva innan dom kom i säng och killarna somnade nästan direkt huvudet nudda vid kudden. Hoppas att dom sover gott hela natten!
Nu ska vi snart också i säng måste bara bli klar med filmen först så vi kan visa den för familjen Nilsson imorgon kväll...
Natti!

Pinnacle

Kämpar med att få färdigt semesterfilmen från förra året när vi var i Kroatien. Imorgon ska vi nämligen hem till familjen Nilsson på middag och då tänkte jag att vi skulle drömma oss tillbaka.... och längta till nästa sommar då vi ska dit igen.
Tyvärr så strular det jäkla dataprogrammet hela tiden! Hela filmen är klippt och på plats liksom alla foton och texter, nu är det musiken som ska läggas till.

Cykeltur i värmen

När Oliver kom så spelade dom x-box direkt, Elias hade längtat hela dagen. Vid tre hämtade jag Alexandra och sen skulle vi göra pannkakor. Inget mjöl! Det blev en lång, svettig cykeltur till Netto på Annehem. Alla barnen cyklade fint dit, utan gnäll. Köpte dricka och godis så vi skulle överleva turen hem igen och gräddade pannkakor.
Nu sitter dom framför tv;n igen och spelar x-box Batman.
Camilla ringde och frågade om han var säker på att sova över och det var han! Håll tummarna för att det går bra.

Torsdag morgon

Ingen klocka som ringde och väckte mig idag!
Det ser ut att bli fint väder idag med, jippiiiii. Kusin Oliver ska sova över här idag, han kommer vid ett-tiden.
Nu ska jag upp och fixa till frukosten till mig och barnen....

Vindstilla

Det drog in supermörka moln fram mot kvällen, såg ut som stora äckliga regnmoln. Spelade badminton med barnen, Alexandra och jag mot Thomas och Elias, vi vann... eller inte....
Istället för regn så blev det den skönaste kvällen på länge, vindstilla och varmt. Satt ute på altanen fram till tio, hoppa in i duschen och nu ska vi se klart på filmen vi började se härom kvällen, kommer inte ihåg vilken det var.


Min idol!

Robbie Williams gör comeback i november med skivan ”Reality killed the video star” .
Singeln ”Bodies”  finns tillgänglig från och med den 12 oktober, lycka!


http://www.robbiewilliams.com/

Får får får?

De här bilderna kommer från vårt kära grannland Norge.


Ett praktfullt får hänger i ena hornet i en stålvajer sex meter upp i luften i Helgøysund, en liten ö på västkusten.
Men hur otroligt det än verkar, så finns det en naturlig förklaring. Så här kan det gått till enligt norska tidningen VG:
Stålvajern som fåret hänger i är fäst i en elledning. Vajern är också fäst i själva berget och stabiliserar elledning. Fåret har antagligen gått och betat med resten av sina vänner i fårflocken uppe på sluttningen. Gled ut längs vajern Då fastnade fåret med ena hornet i stålvajern. Och kunde inte ta sig loss. Fåret fick då panik och började kämpa för att få loss hornet från vajern. Men ju mer fåret krängde och slängde desto längre ut på vajern gled fåret. Och till slut lämnade klövarna marken och fåret gled ut längs med vajern, som en linbana, hela vägen fram till elstolpen. Swoosh!

Denna lilla nyhet hittade jag på aftonbladet.se

Plommonmarmelad

Idag när kusinerna var här och lekte så passade jag på att tillaga plommonen som jag plockade igår.
Marmelade fick det bli....

Plommonmarmelad
1 kg plommon, t ex Viktoria
1/2 citron
2 msk riven färsk ingefära
2 msk vatten
500 g syltsocker

Skölj plommonen och lägg dem i en gryta. Skiva citronen tunt och lägg i grytan tillsammans med ingefäran. Häll vattnet över och låt koka på svag värme utan lock i ca 40 minuter. Plocka upp kärnorna (ett tips är att räkna plommonen innan du lägger i dem...) och häll i sockret lite i taget. Rör om ordentligt och låt koka i ca 15 minuter.
 När marmeladen färdig, häll den i rena varma burkar. Förvara i kylen.

Krämig topping på saftig botten...

Receptet på kakan jag gjorde igår:                                                                                                           

200 gr morötter
200 gr mandel
1 citron
4 ägg
1 krm salt
1 1/2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl, kan bytas ut mot 1 1/4 dl potatismjöl så den passar glutenintoleranta
smör till formen
1/2 liter jordgubbar eller hallon

Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och finriv morötterna. Kör mandeln i matberedaren till finkornigt "smul". Skrubba citronen i vatten och finriv skalet.
Separera äggulorna och äggvitor. Vispa vitor och salt till en fast maräng. Vispa gulor och socker till en ljus och luftig smet.
Blanda mandel och mjöl, tillsätt gulorna. Rör i morot och citronskal. Vänd i äggvitan.
Smörj en springform, ca 24 cm. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
Låt svalna på ett galler.

Vispa undertiden kakan står i ugnen ihop till krämen:
300 gr philadelphiaost
1/2 dl fruktsocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft

Blanda ihop ingredienserna och bre krämen på kakan. Skölj och dela jordgubbarna och garnera tårtan.
Klart! Ät och njut för den blir saftig och god....

S O L !

Det var riktigt varmt när jag körde och lämnade Elias på skolan, idag ska dom åka och bada i Lomma eller Bjärred.
Kusinerna kommer hit för att leka och imorgon ska Oliver sova över hemma hos oss för första gången! Får se vad vi ska hitta på men jag gissar på att killarna vill spela x-box....

Bakade en god kaka....







Lomma

När Thomas kom hem från jobb körde han och släppte av oss hos mamma och pappa. Vi gick in till "Plommon pojken" och plockade plommon som vi ska göra marmelad av. Barnen lekte på lekplatsen undertiden. Jag tycker det är lite jobbigt att plocka när getingarna surrar runt öronen på en,  förbannade över att vi tar deras mat.
Drack "kaffe" innan Thomas kom och hämtade oss vid åtta....


Mamma, där var inga tjuvar.....

Ilva


Tyvärr så är mina barn för stora för detta, men det var fint! 599 kronor på rean....

Ilva


Denna var kanske också helt okej... 1799 kronor (4499,-)

Ilva


1499 kronor (5999,-) Denna gillade jag.



Hittade inget....

Hittade inga utemöbler på Jysk och inte på Svenska Hem, Mio eller Bauhaus heller.... snyft. Mio hade en snygg svart stol med fotpall för halva priset men vi behöver två likadana. Thomas ringde till butiken i Malmö men dom hade inga utemöbler kvar, tusan också.
Nu ska jag hämta Elias på skolan.

Utemöbler

Jag tror nog att jag och Alexandra ska köra och kolla på nya trädgårdsmöbler idag. Vi behöver en ny liten grupp med bord och två stolar och en eller två solstolar till framsidan. Jysk hade rea nu men med min tur så är väl allting slut nu... Det får nog bli butiken i Lödde.

Förrätt

Kräftröra med mango i tacoskal 
till 20 personer

2 burkar (á 360 g) kräftstjärtar i lake
2 röda spanska pepparfrukter
2 mogna mango eller 1 paket frusen tärnad (250 g)       
3 avocado
2 msk pressad lime
2 msk rapsolja
1 tsk salt
3 msk hackad koriander + blad till garnering
20 små tacotubs

Låt kräftstjärtarna rinna av ordentligt. Hacka dem. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Skala, kärna ur och skär mangon och avocadon i små tärningar. Blanda samman limesaft, olja och salt. Tillsätt kräftstjärtar, pepparfrukt, mango, avocado och koriander. Till hit kan man förbereda innan.
Lägg röran i tacoskalen precis innan servering och garnera med koriander 

Renovering av badrummet

I källaren hade vi en toalett med dusch och en bastu när vi flyttade in, en grön toalett med gröna väggar och golv! Fult som stryk... Vi bestämde oss för att slå ut väggen mellan bastu och toa för att kunna få ett stort badrum istället. Vi tog även bort väggen ut mot källargången för att göra badrummet bredare. Tillfällig dusch gjorde vi inne i pannrummet, en balja på golvet och ett duschdraperi som vi hängde runt ett plaströr.
       
     
Vi högg upp golvet för att få ner nya rör eftersom vi skulle flytta på dusch och bad.
   
 
Golvvärmen är på plats och sen flytspacklade vi golvet, blankt och fint.
       
Vårt nya badrum växer sakta men säkert fram...
 




 

Trädäcket

Vi började med att ta bort våra fula barrväxter, så jäkla skönt att bli av med dom!
 
Efter det lyfte vi bort de gamla bräderna som har fungerat som golv nu ett tag och började regla upp den nya stommen.


   
   
Nu är det bara två trappor som ska bygga, räcket ska byggas och sättas upp och en ny markis ska beställas.
Sen är det klart!

Hallå solen, var är du?

Lördag, söndag, var det allt? Nu är jag ledig fram till lördag och då vill jag ha fint väder! Jag har massor att göra ute i trädgården. Visst, man kan göra det även när det är grått och mulet men det är så mycket roligar när vädret är fint och sola skiner. Min fina blomma som jag la ut bilder på innan har nu skiftat färg från grön till lila.

Lite barn idag...

Det var 16 barn anmälda på skolan idag, Elias och en kille till kom. Det var bara dom två med tre fröknar på hela dagen!
Elias ville dit imorgon med för att leka med Adam. Thomas fick börja halv sju idag men första barnet kom halv åtta, lönt att vara där så tidigt....
Mina fyra timmar på jobb idag gick fort, Alexandra var med. Hon tyckte att det var roligast att plasta in meloner och ha rast, att fronta var tråkigast. Sven stack redan vid 11 så jag och Tina hade det lungt och skönt. Sebbe kom vid halv ett och tog över i kassan, gött! "Om du tar mjölken när Sebbe kommer så kan du packa ditt frysta efter det, och om du blir klar så skriv det till Weronica på hennes lista, att det frysta är klart..." ????? Hur i hela världen ska jag hinna med det? Tidsoptemist? Ja, det är han. Klockan två gick jag hem utan att ha börjat med det frysta.

Måndag - jobb och fritids

Idag var första morgonen på superlänge som alla var tvingade av sängen tidigare än vanligt. Thomas började redan halv sju så hans klocka ringde innan sex och halv åtta var det min och barnens tur att ta oss av sängen. Elias ska på fritids idag och Alexandra ska följa med mig till jobb. Hoppas att det går bra att lämna Elias!

Vad händer imorgon?

Sovmorgon
Frukost
Tvätta ännu mer
Slappa
Äta lunch
Jobba 15-22
Köra hem och slänga mig i soffan
Sova

Spelat klart

Mamma och pappa körde precis hem till sitt.
Vi grillade när dom kom hit vid sex-tiden. Det blev fläskytterfilé med pommes, grillade grönsaker och världens godaste köpe sås, Lohmanders bearnaisesås! Köttet blev supergott idag, perfekt grillat.
Efter maten spelade vi kort, Thomas vann överlägset.... sen provade vi spela en omgång scene it (filmfrågespel) på x-boxen, Thomas vann där också, typiskt!

Blomma

Jag köpte en liten slingerväxt till trädgården som nu har vuxit sig stor och fin. Jag visste dock inte att den skull blomma så här fint...




   


Gårdagen

Jag fick sluta en timme tidigare för att hinna hem och packa ihop allt vi skulle ha med oss till Sofiero. Det var mat, regnkläder, filtar, kameran och dricka som skulle packas med. Körde och lämnade Elias hos mormor och morfar, mamma hade fixat kaffe på termos till Thomas för det glömde vi hemma. Mötte upp Katja med familj på motorvägen i Lödde och sen körde vi mot Sofiero. Det var inte alls lika mycket bilar som när Thomas och jag var där sist, men kön i till parken, det var lååååång!
Slog oss ner en bit bort på gräset och åt vår middag. Alexandra fick en bit smörgåstårta och Thomas och jag delade en macka med hetakräftor, satan vad stark den var! Sen delade vi på en rostbiffsrätt med potatis som jag hade köpt på Kvantum. Gott men dyrt men det får bli så när man jobbar länge och inte hinner fixa något hemma.


Först ut att spela var Måns!!! Snygg som få och charmig som bara den! Det var fullt ös i cirka en timme och alla hitsen hann han med. Alexandra och jag stod längst fram nästan hela tiden och bara njöt...



  

Efter Måns var det Lena & Orups tur att uppträda. Då bytte Thomas och jag plats så han och Jonne kunde kolla på "Lena med de fina bena"... Dom körde också alla sina stora hits och publiken sjöng med.




Lite över tio körde vi hem! Det blev en väldigt lyckad kväll med bra musik, god mat och bra väder!

När vi körde hem på motorvägen så var där en massa blåljus. En lastbil med släp brann....
http://sydsvenskan.se/omkretsen/lomma/article534132/Lastbilsbrand-stangde-E6.html



Tänk....

... jag är ledig och det är fint väder, det var ett tag sen de två sakerna hände på en och samma dag!

Tvättar undan en massa tvätt och städar lite på samma gång, tur jag är tjej. Mamma och pappa kommer hit i kväll och käkar middag det blir grillat med något och en sallad på grillad sparris, små tomater, oliver och basilika.

RSS 2.0