Nöjd? Ja det är jag!

Jag kan lova er att det var värt varenda krona! Måns var skitbra och Orup & Lena körde alla sin gamla hits. Vädret var perfekt, det blev inte kallt som vi trodde. Alexandra stog längst fram vid räcket och hon var supernöjd!

Jag skriver mer imorgon...

Måns+Lena+Orup=SANT

Ikväll ska vi lyssna och se på Måns & Co. i Helsingborg! Alexandra ska följa med oss dit medan Elias är och aktiverar mormor och morfar. Tänkte ta med lite goda mackor, dricka, godis och kanske en god kaka.  Hoppas att vi slipper regnet!!

Wallander

Nu har vi precis sett en Wallander film!
Imorgon jobbar jag 7-15, Martin tar min sista timme.
Sängen kallar... Natti!

Trofast

Körde inom Ikea på hemvägen,massor av folk! Vi käkade middag i resturangen, köttbullar med sås och potatis. Köpte en förvaringsmöbel, Trofast, till barnens lekrum och när vi kom hem så läste jag insruktionerna och Thomas byggde. Det gick sådär... Han tyckte inte att jag var bra som "kartläsare"  ..."kvinnor" och så virrade han på huvudet.  Nu är den dock färdig och på plats!

Folkets Park i Malmö

Det blev en tur till Malmö folkets park idag. Vi började med en omgång minigolf. Det var första och kanske sista gången vi gjorde det, det var massor och sura miner och tårar och vi som trodde att det skulle vara skoj...
Det kom en riktig regnskur så då fick vi göra ett uppehåll i golfen men efter regnet kom solen och värmen tillbaka precis som Robert Gustavsson brukar säga.

Efter det gick vi bort till lekplatsen. Dom har en riktigt fin lekplats där inne på folkets park. Något som det fanns gott om var nyckelpigor, mängder! Jag har läst om det i tidningen att Malmö ska vara invaderade av nyckelpigor och det stämmer nog, jag har aldrig sett så många innan.

Innan vi gick mot utgången så ville Elias se på djuren. Den ena kängerun hade en liten unge som låg inne i huset, supersöt.


Alexandra sa: Mamma titta där är en sköldpadda som försöker klättra över den andra!"
Jag tror inte riktigt att det var det som han sysslade med. Vilket liv han höll, det var en uthållig liten rackare...

zzzzz.....

Sovmorgon ändå till tio, pip! Och det var superskönt... Elias tappade sin tand i min säng, äntligen är den också borta.
Ringde frissan, hon hade semester men jag fick tid den 14 augusti.

Nu ska vi köra och spela minigolf och kanske bada (badhus, inne)!

Festis

Idag läste jag i tidningen om en kille som hade smält en festis när sin kompis huvud. Denna person fick problem med susningar i öronen och krävde skadestånd och det fick han. Sen stod där att kompisen inte var ute efter att skada den andre bla, bla, bla och sen avslutade dom artiklen med "det är okänt vilken sorts festis det var", spelar det någon roll om det är apelsin eller päron tex? Jag bara undrar...

Tröttmössa

Onsdagen är den dag som det är svårast att vakna på, jag var helt väck när klockan ringde. Trött så in i bomben!
Idag slapp jag Mr Boss och spenderade dagen med Janina i stället och det funkade...
Världens bästa Anna, min trogna helgkompis, överger mig under hela augusti för att plugga långt, långt bort, snyft. Hur kan man välja att åka till Holland när man kan jobba med mig?

Så mumsigt

 
  
 




  

Tapas

Nu är Thomas på väg in till Lund för att hämta vår mat! Majsen står på spisen och kokar och kräftorna är öppnade, jag tjuvsmakade en precis...
Barnen har beställt McD mat!

Musikklipp

Bee Gees Wedding Day
http://www.youtube.com/watch?v=OGhAZZ42rEM

We both acknowledge what we came here for
 We take each other and walk through the open door
From the first time that I saw you
To the way you look tonight
 I was shaken by your spirit
I was blinded by your light

 And the world that I used to see is gone without a trace
 Replaced by your eyes and the smile upon your face
 And I will not turn away
'Cause you might disappear
 I was haunted by your heart
And I felt that you were here

And funny when the time is right
 When lightning strikes
You're not alone
Baby, I will pray for you my whole life through
This day

We'll be together
 Husband and wife
 Now and forever
The rest of our lives
Well, take me to Heaven
Take me tonight
There is nothing words can say
On this our wedding day

Bröloppsdag

Idag är det 8 år sedan vi gifte oss i Vallkärra Kyrka! Då var det strålande sol och jättevarmt, lite för varmt för ett brölopp med tanke på att klänningen inte var gjord av tunt sommartyg direkt.

8 år

Imorgon har vi varit gifta i 8 år!
Vi ska köpa hem tapas från St Michel inne i Lund, dom har supergod mat.


MOZZARELLA & LAXRULLAD
FRITERAD BLÄCKFISK MED AIOLI
 SPANSKA KORVAR
FÄRSKOSTFYLLDA PAPRIKOR
 VITLÖKSRÄKOR
 FRITERAD POTATIS MED DRESSING
SPANSK OMELETT
KYCKLINGSPETT

Jag har även köpt hem ett paket med jumbo kräftor och efter maten måste vi ha en god dessert!

 

Akut

Mitt hår är i stort behov av ett besök hos frissan Suzanne i Eslöv. Jag ska försöka komma ihåg att ringa hennes på torsdag, hoppas att hon inte har semester! Klippa och färga! Det är så skönt och sitta hos frissan och bli ompysslad och jag blir alltid lika nöjd. Håret blir kortare och kortare för varje gång jag är där, speciellt i nacken. Vi tycker själv att vi är modiga....

Minigolf

Jag hoppas på fint väder på torsdag när jag är ledig för Elias vill spela minigolf. Han har tjatat om det hela sommaren och varje gång vi har tid så regnar det, otur! Nu håller jag tummarna att det blir fint...
Kanske vi tar en heldagsutflykt med picknick och allt, vem vet...

Överdos

Nu börjar jag få en överdos av Sven! Det enda han gör är att klagar på vad vi borde ha gjort eller vad vi inte har gjort. Beröm, vad är det? Det får vi inte mycket av! Suck...

Pinsamt...

Detta har hänt tre gånger:
När jag går och lägger mig så hänger jag mina kläder på sänggavlen och sover gott i min säng. Sen vaknar jag fast ändå inte, om du fattar vad jag menar. Jag får för mig att där är folk i vårt sovrum och då kan jag inte ligga utan kläder, för dom får inte se mig naken och då tar jag på mig ett linne och sen somnar jag om igen och när jag vaknar på morgonen så har jag linnet på mig och skrattar för mig själv.... Behöver jag söka hjälp?

Nu ska jag i säng, natti!

One down, one to go

Elias har haft två framtänder som har stått rakt ut. Dom nya tänderna har växt ut bakom mjölktänderna. Hans två tänder vägrar dock lämna munnen, trots att vi vickar på dom varje dag! Tills idag...
Alexandra och han busade lite och då råkade han få hennes knä mitt på munnen och en tand åkte ut! Blod, blod, blod....
och tårar! Den andra är skitlös! Vi får väl se om den lilla tandfen kommer i natt.


Pizza

Guuuud vad gott det var! Det var superlänge sedan vi hade köpepizza! Det med oxfilé var dock en besvikelse, det låg fem små fjuttiga bitar på pizzan.

Dramatik

Fy vad en vecka går fort, eller fy ska jag inte säga för det innebär att jag bara har en vecka kvar att jobba Tinas tider och jag kan få mitt liv tillbaka. Nu vet jag vad många tänker, "det är så alla andra har det med "normala" jobb..." det är inget som jag trivs med! Jag älskar mina fridagar!
Idag var det en kund som var inne och handlade och när hon körde ut ur butiken så körde hon lite för fort med sin permobil så när hon skulle ta kurvan ute vid gatan så ramlade hon ur den och blev liggande på gatan helt hjälplös. Jag såg inte när det hände, men när jag tittade ut så såg jag att stolen var tom och tyckte att det var en aning konstigt och sen så jag henne ligga på gatan och en massa folk runt om som hjälpte henne. Ambulansen kom och hämtade henne men det tog lång tid innan hon fick hjälp. Visst, det är bra att folk är hjälpsamma men varför ska en mamma med sin lilla 3-åriga dotter stanna kvar när där redan är tillräckligt med folk som hjälper till? Ungen frös och fick en stor stickad tröja runt sig och sen när ambulansfolket kom med syrgas, sprutor och allt annat varför stannar man kvar då och låter denna lilla flicka se på?

Nu väntar jag på att Thomas ska komma hem med fler brädor till trappa och med sig har han två pizzor!!!
En Prinsessa och en Atlantica med oxfilé.

Zlatan också...

Vecka 33 ska Alexandra vara med på Zlatan Camp här hemmavid. 1200 kronor har vi betalt för 5-dagars fotbolls träning, frukost, lunch och mellis, och Zlatans matchdress plus fotboll och vattenflaska. Och vad händer då? Jo, då går Zlatan och byter klubb! Nu ska han byta Inter mot Barcelona och då kommer alla ungarna på Zlatan Camp springa runt i svart/blåa matchkläder... typiskt!

Slapp kvällen på jobb

Idag jobbade jag 11-18 istället för att jobba till tio! När jag kom hem kändes det som om jag inte hade jobbat något alls, konstig känsla... Thomas hade fixat klart trädäcket och satt väldigt nöjd på en liten stol mitt på golvet. Gick in och fixade till middagen, tanken var att vi skulle ha "picknick" ute på trädäcket men solen försvann bakom ett grått jättemoln så vi satt inne.
Nu har det precis åskat så in i bomben och regnat. Var tog sommaren vägen?

Solen skiner

Det är så mycket lättare att vakna när det är soligt och ljust ute och inte så grått och trist det har varit den sista tiden. Denna sommaren har man inte kunna sitta ute många kvällar direkt. Inte utan att han en stor tjock filt runt sig. Jag hoppas att vi får några fina och varma kvällar innan sommaren går mot höst, nu när vi får ett fint trädäck att sitta på.

Nu ska vi äta frukost och sen ska jag köra och lämna barnen innan jobb kallar på mig!

Tröttmössa

Nu är jag så fruktansvärt trött att jag inte pallar vara uppe längre....
Natti!

Bloggar

Bloggar som jag läser:
http://www.mama.nu/blogg/pernillas-blogg/ 
http://www.bloggfamiljen.se/ 
http://www.amelia.se/blogg/kathe/ 

Fredag igen

En fjuttig fridag sen är man igång igen. Idag har jag jobbat utan chefen närvarande, gött! Jag har i och för sig fått beställa och packa upp allt själv.... men det är såååå mycket skönare! Jag råkade välta upp 4 stycken 6-pack ägg på golvet och det var ett rent helvete att få upp det igen.
Thomas har varit flitig hemma med att skruva i plankorna till golvet på vårt nya trädäck och imorgon ska han fortsätta. Barnen ska vara hos mormor och morfar medans jag jobbar 11-18. Skön tid!
Idag fick jag mitt namnsdagskort från mamma och pappa. Postgången är tydligen inte den bästa från Ullared hem till oss!

Fredag

Usch! Imorgon jobbar jag 7-17 och det är en timme mer än vad jag hade tänkt mig! Sven hade ändra i schemat utan att fråga mig om det var Ok eller inte.... han ska själv åka till Norge! Den sista timmen är så jäkla dryg.
Jag ringde jobb idag och bad om semester vecka 33 och det gick bra!
Nu ska jag in i duschen och efter det så tror jag sängen kallar på mig.....M  A  D  D   E..... k o m   o c h   l ä g g    d i g!!

Natti!

Semesterplaner 2010

Nästa sommar ska vi semestra i Kroatien i hela 3 veckor tillsammans med familjen Nilsson. Gud vad jag längtar!
Vi tänkte göra precis som vi gjorde förra sommaren när vi körde till Hamburg och tog biltåget ner till Österrike förutom att vi tänker bo i ett hus i år. Inget mer tältande i värmen! Det finns många fina hur att hyra i Kroatien och helst vill jag ha ett med pool. Tågresan måste vi boka redan innan året är slut för att vara säker på att få plats. Ett stort plus inför nästa resa är att vi också äger en GPS nu, så även om vi blir av med Nilssons så hittar vi ändå!

Plankor

Nu kom Thomas hem med släpet fullt av plankor till trädäcket. Jag har precis hjälpt till att bära in alla dessa 58 plankor, i regnväder... Dom är långa, tunga och otympliga, nu är jag trött i ryggen och svettig.

Liam

Nu har Liam åkt hem, Anders var precis och hämtade honom. Det har gått jättebra idag och både Elias och Alexandra har lekt med han. Nu har dom andra kompisar här så det är fullt ös!

Liam

Nu är Liam här hemma hos oss. Klockan ett lämnade Jane honom och just nu sover han gott. Jag var ute och promenerade en runda med honom så att han somnade. Så klibbigt det är i luften! Det blir nog åska idag, eller vad tror du?

Ledig

Halv tio blev klockan innan vi vaknade och tog oss av sängen. Nu har vi klarat av frukosten med....

Bra hemsida

Denna sida har många bra och goda recept:
http://www.alltommat.se

Nu ska jag i säng, natti.

Sofiero

Nu har vi bokat biljetter till Lena & Orup och Måns Zelmerlöw på Sofiero i Helsingborg. Fredagen den 31 juli klockan 19.30 piiiip. Tänkte ta med en liten fikakorg om vädret är fint annars är det inte lönt. Alexandra ska också följa med dig för hon gillar Måns.


Madeleine

Idag är det min namnsdag! Två personer har grattat mig, två bara...! Och det är min lilla farmor och min kompis Sylvia. Alla andra då? Snyft.... Thomas kom inte i håg det, inte barnen och inte min mamma, alla har glömt bort mig! Hur synd om mig är det nu? MASSOR!!!!  Thomas brukar alltid få något av mig och barnen när han har namnsdag! Vi får väl se om han kommer ihåg vår bröloppsdag nästa vecka, 8år!

Hope

Nu har jag läst ut boken Hope och den var massa bra, någon som vill låna den?



I morgon...

... har jag sovmorgon!! Väck mig inte, stör mig inte för då...! Det dumma är att jag ändå kommer att vakna tidigt, blåsan är van vid att få lätta på trycket klockan sex på morgonen.

Marmelad

   

Nu har jag gjort en omgång till med min goda marmelad! Det gäller att passa på när nektarinerna är fina.



Tur att jag har sparat många glasburkar...



Sängen kallar...

Nu är det hög tid att komma i säng, tidig morgon i morgonbitti, 06.10 ringer telefonen till väckning. Tur att jag har sovmorgon på torsdag!
Måste läsa lite i min bok Hope först, det är svår att lägga i från sig! Kvällensbok tips!
Natti, natti!

GB

Vår granne vann en GB-box full med glass för ett tag sedan och idag när jag var där inne och lämnade två vinteroveraller så fick jag en hel bärkasse full med glass! Tack för det! Vi älskar glass....
En annan granne skrapade fram tre TV-apparater på en triss så nu ska dom upp till Stockholm och vara med i TV. 50.000 har dom redan vunnit men det kan bli upp till 5 miljoner.... undrar om hon är lika givmild som GB vinnaren? Tänk en hel kasse med money! Hon är i och för sig för stor för vinteroverallen så det blir nog inget med det.....snyft.


Sylt & marmelad

När jag kom hem från jobb idag så var Thomas föräldrar här. Bertil hjälpte Thomas att regla upp stommen till trädäcket och Anita hade plockat svarta vinbär och kokt sylt. Själv gjorde jag en marmelade med nektariner, morot, citron, ingefära och vaniljstång. Jag fick till fyra burkar! Den är så himla god...
Nu har dom kört hem och vi ska börja göra maten, grillad korv med pommes och tzatziki. Konstig middag kan tyckas men det är gott, prova själv.
Nu har jag en dag kvar att jobba sen är jag ledig en dag och då ska vi passa kusin Liam! Han är helt överlycklig när han får vara med kusinerna.

Hope

Just nu läser jag en jättebra bok. Den heter Hope och är skriven av Lesley Pearse. Så här står det på boken baksida:

England 1832
Nyfödda Hope är ett skamligt bevis på sin mors äktenskapsbrott och förs bort från den rika familjen Harveys gods till en liten by i närheten. Där växer hon upp i den fattiga men kärleksfulla familjen Renton och hennes sanna identitet förblir en hemlighet. Men Hopes idylliska barndom får ett abrupt slut den dagen hon råkar bli vittne till en förbjuden kärleksaffär på familjen Harveys gods. Hon tvingas genom utpressning ge upp sitt liv i Somerset och lämnar sin älskade familj för att aldrig återvända.
Förtvivlad och utfattig kämpar hon för att överleva i Bristols slumkvarter. När koleran bryter ut visar Hope ett oerhört mod genom att vårda de svårt sjuka, en fallenhet som så småningom tar henne till Krimkriget och de fasansfulla slagfälten.
Men Hopes förflutna får henne att återvända till England och möta de personer som tvingade henne därifrån. De mörka familjehemligheterna är inte för evigt tystade...

Vad jag är glad att jag inte levde på 1800-talet!

Måste stänga nu

Shit vad det åskar och regnet vräker ner, måste stänga datorn nu!

Måndag igen, ny vecka, nya tag...

Sven gnällde lite över att ostdisken var tom, och? Det är hans eget fel, hade han bara bytt av mig i kassan så hade jag fixat det förra tisdagen. Annars flöt dagen på utan problem, jag satt bara i kassan mellan 8-10 och sen satt han från 14-16, resten satt den nya killen. Jag hann tom. med att packa djupfryst idag!!!!!!!

När jag kom hem låg H&M's höstkatalog i brevlådan, lycka! Det är alltid lika skoj när den kommer även om det betyder att sommaren börjar gå mot sitt slut och hösten är på väg....

Tacopaj

Perfekt paj om man får mycket tacofärs över från dagen innan.
Serveras med grönsaker och  tortillachips.

TACOPAJ

2 DL VETEMJÖL
100 GR SMÖR
2 MSK VATTEN
400 GR KÖTTFÄRS
1 PÅSE KRYDDMIX (om du inte har färdig tacofärs)
1 ½ DL VATTEN (om du inte har färdig tacofärs)
1 BURK GREEN CHILI, brukar jag hoppa över
2 DL CREME FRAICHE PAPRIKA/CHILI
2-3 TOMATER
2-3 DL OST

Sätt ugnen på 225 grader
Blanda mjöl och smör till en grynig massa, tillsätt vattnet. Låt vila en stund, tryck ut degen i en smord form. Förgrädda pajskalet ca 10 min.
Bryn köttfärsen, tillsätt kryddmix och vatten. Låt sjuda i 10-15 minuter på svag värme. Tillsätt chilin.
Lägg färsfyllningen i pajskalet och bred över crème fraichen och fördela tomaterna ovanpå. Strö över osten.
Grädda pajen 10-15 minuter eller tills osten fått färg.

Rallypasta, gott till lufttorkad skinka


Päron & polka paj, super god


Söndag kväll

Nu har vi kommit hem från svärföräldrarna i Malmö. Dom bjöd på grillat i dag med potatisgratäng och till kaffet hade hon gjort en supergod tårta! Två bitar var jag tvungen att ta av den...
Nu ska Thomas och jag fortsätta se på den filmen vi började på härom dagen, ingen av oss kommer ihåg vilken film det var så den kan inte ha varit bra...
Imorgon börjar jag klockan sju igen, tråkigt, en hel vecka inkl helg har jag framför mig.

Mulen söndag

Min trogne vän nästäppan hänger med mig än och även det lilla öronlocket! Härlig, vad skulle jag ha gjort utan dom?
Thomas är ute och målar och jag tar det lungt här inne. I eftermiddag ska vi hem till Thomas föräldrar och äta middag, skönt att slippa laga mat idag även om vi har massa rester över från igår.

Lördag kväll

I dag kom våra vänner hit på middag. Regnet försvann sin kos så vi kunde grilla i lugn och ro. Vi bjöd på kycklingfilé, fläskytterfilé, hemmagjord potatissallad, ostpaj och grillade grönsaker. Till efterrätt gjorde jag en chokladkaka med päronhalvor och till den hade vi vispgrädde.
Elias och deras son lekte fint tillsammans hela kvällen och vi vuxna passade på att spelade en omgång Scene It på x-boxen. Den av oss fyra som låg sist nästan hela tävlingen genom VANN! Hur gick det till?

Laktosfri hallonparfait med hasselnötter

Detta såg gott ut, perfekt till alla som inte kan "dricka" mjölk.

Ingredienser:
 0,5 l oatly vaniljglass
 250 g hallon, frysta
6 st ägg, gulor
1 dl strösocker
1 dl mandel, skållad, hackad

Till servering: färska eller frysta bär

Tillagning:
1. Låt vaniljglassen stå ute i rumstemperatur och smälta till lös konsistens. Tina även hallonen.
2. Vispa äggulor och socker pösigt. Blanda ner den smälta glassen, mandel och hallon. Vänd runt med plastsked.
3. Klä en 2-liters avlång form med plastfilm. Häll i smeten och ställ formen övertäckt i frysen 4–5 timmar.
    Servera med blandade bär.


Läges uppdatering

Huset städat
Maten förberedd
Thomas hemma
Håret tvättat
Dukat
Lunchen avklarad
Tennis på TV

Färdig

Nu är hela huset färdigstädat! Trots det usla vädret så är det varmt här inne... Nu väntar jag bara på att Thomas ska komma hem från affären.

Middag

Klockan fyra idag kommer våra vänner hit på middag. Tanken var att vi skulle sitta ute och grilla i trädgården men detta fina väder sätter stopp för det. Thomas får stå ute och grilla under parasollet.
Nu har jag precis bestämt vad vi ska bjuda på, handlelistan är skriven och Thomas är på väg till affären.
Under tiden ska jag tokstäda huset!

Lördag

Klockan var halv tio när vi vaknade! Visst är det skönt med en sovmorgon men vi har ju lite att fixa idag...
Thomas måste till bolaget eftersom han inte fixade det igår, maten ska handlas och tillagas och huset ska städas, som tur är så är här redan i ordnigställt så det är bara dammsugaren som ska göra sitt.
Regnet öser ner....

Grannar

Inte nog med att grannen klipper gräset klockan tio på kvällen nu har dom skaffat HÖNS också som tydligen går inne i trädgården. Alla rovfåglar hitåt! Middagen går inne i trädgården!

Trött

Det är riktigt jobbigt när klockan ringer vid sex-tiden, trött som en gnu måste man ta sig av sängen när övriga i familjer ligger och snarkar vidare, det är nästan det värsta. Jobbade med Sven the boss idag och det flöt på utan problem. Moses GB kom inom och hälsade mig välkommen tillbaka efter semestern, han hade semester nu och var mega nöjd.
Slutade klockan fyra och sen var det bara hem om och göra mig i ordning för klockan fem var det kalas dags i Eslövet, stressa! Vi var nästan i tid, men vi var inte sist... Oliver fick en Lego låda där man kan bygga tre olika "djur"  och ett flygplan som jag tyckte verkade fräckt. Käkade kycklingsallad med bröd och tårta med kaffe och läsk. När vi var klara med allt ätande så började det regna....

Fredag

Lång dag i dag.... från sju till nu (22.55), äntligen är jag hemma.

Hittade denna fina kjol på Käthes blogg


Torsdag

Sovmorgon!!! Ingen klockan som ringde 06.10 idag inte! Jag hade i och för sig ställt klockan på väckning till kvart över nio.
Körde bortom till Nova vid tio för att handla presenter, en till Oliver och en till Elina, en timme senare var jag hemma igen och då kom Katja och barnen hit för att leka.

Badminton

När jag kom hem från jobb idag så låg Thomas på gräsmattan och sprayade vita badmintonlinjer, seriöst!
Nu har vi precis avslutat vår match, som jag vann!!! Om det regnar i natt så försvinner linjerna och sen får han göra om det igen och igen och igen....  Två stolar med ett rep mellan fick agera nät.



Baka, baka liten kaka

Nu har jag bakat två olika recept på rödvinbärskaka. Efter maten ska vi prova och se vilken som är godast.


Onsdag

Idag lärde jag chefen hur man använder telefonen på jobb! Varje gång han ska ringa till mig när jag är ute i butiken så ringer han till telefonen i kassan vilket innebär att jag måste gå dit för att svara. Det är super-störigt om du är en bit i från och håller på med något annat, oftas är det inget viktigt han vill ändå.
"Sven, ser du det lilla strecket uppe i högra hörnet på telefonen?"
"Ja"
"Tryck in det nästa gång du ska ringa till mig så kommer du till den telefonen som jag har på mig"
"Jaså?"
"Så nu lägger vi på och sen kan du försöka ringa till mig."
Efter att vi hade lagt på så provade han "stecket", "Ah tusan, det var ju smidigt....." "Ja, och jag slipper springa till kassan varje gång du ringer!"

Kalas

På fredag ska vi på sju-års kalas hon kusinen Oliver. Det är minsann inte lätt att hitta en dag då alla kan.Vi hade tur att alla kunde när Elias hade sitt kalas, vi var ju inte ute i god tid om man säger så... Olivers barnkalas är dock avklarat med trollkar och allt!
Vad ska vi köpa i present? Vad sägs om Lego? Det är alltid poppis.

Lite vett får man väl ändå ha....

Klockan är 22.19 och grannen är ute och klipper gräset! Hur dum i huvudet får man vara? Det är en sak om man bor långt ut på landet utan grannar.... att dom inte fattar bättre. Skriker på varandra gör dom också!

Måns

Tittar på sötnosen Måns när han sjunger för kronprinsessan!!!!



Kungen m.fl.

Kungafamiljen är vana ryttare... OCH? Varför i hela fridens namn ska dom ut och rida utan hjälm? Den enda som var rädd om sin hjärna var Madeleines pojkvän, smart kille får man nog säga!


Tisdag

Honey, I'm home...
Idag hade jag det lungt och skönt från ett till fyra! Det gillar jag...
Hade en bra dag på jobb och tiden gick lika fort idag som den gjorde igår, imorgon blir det värre för då är Sven där hela tiden.
Nu ligger flintan på grillen och svettas....

Måndag igen

Klockan ett på natten kom Elias in till oss, det är ju precis vad man vill när man ska upp tidigt, not!
Det ösregnade när jag gick ut till bilen men i Lomma var det uppehåll...
Hej Madde, välkommen tillbaka. Har du haft en skön semester? Så skulle man kunna säga när någon kommer tillbaka från semestern istället blev det så här:
"Hej Madde", säger han inne från frysrummet, tro inte att han kommer ut och hälsar. Jag går och byter om och låser in mina saker, går vidare in i charken där Tina har skrivit ett brev till mig!! Går tillbaka mot frysrummet och då kommer han ut, min kära chef. "Tre veckor går fort" "Men jag har haft fyra veckor" "Är det fyra veckor?" "Ja!" "Det kommer inte mycket varor idag." "Nähä..." "Vi tappade 40000 förra veckan" "Jaså gjorde vi det"...sen gick jag in på kontoret och struntade i han.

Jag sitter i kassan fram till tio när Hanna kommer och sen bestämmer sig Sven för att han ska gå hem klockan tolv! Varför? Vi brukar alltid vara tre som jobbar på måndagarna för det är mycket som ska beställas och packas upp inkl det frysta.
Vad händer då när han går? Jo, då får Madde fixa allt, tack för den och välkommen tillbaka från semester!

Mer bilder

Nu finns det fler bilder från vår resa till Lysekil.

Nu ska jag i säng, tidig morgon imorgon, 06.10 ringer klockan! Natti natti!

Jobb

I kväll ska jag i säng i tid för i morgon börjar verkligheten igen, JOBB!!! Nu har jag tre veckor, sex dagar/vecka, 7-16 framför mig och jag mår illa bara jag tänker på det! Thomas har tre veckors semester kvar, äckligt!
Nu ska det byggas trädäck! Jag vill bygga ut tak från vårt vardagsrum och göra en överbygd altan där, precis som i stugan.


Hemma

Nu är vi hemma igen! Solen skiner och datorn är startad....

Snart...

.. är vi hemma. Vi körde precis förbi Helsingborgs avfarten! 51.4 km kvar.... Beräknad ankomst 16.59 eftersom vi hade ett kissestopp tidigare!

Galning

Vi körde förbi en lastbil med släp och mellan oss och lastbilen körde en motorcykel om!
"SÅG NI? Han är inte rädd om livhanken den!" sa Thomas.

Mammas mat

Nu har vi precis käkat på Mammas Mat vägkrog & café. Köttbullar med mos och lingon, 65 kronor. En sur utländsk tant hade hand om kassan och pustade när vi beställde fyra rätter på en gång...  stackars dig blev det jobbigt nu? Hennes gubbe glömde stänga kylskåpet och då stegade hon dit där och drämde igen dörren och skällde på han! Fel person för jobbet? JA! Satt ute i det fina vädret!


Nu har vi 214,6 km kvar. Ankomst tid 16.51 (exkl. kissestopp). Barnen fortsätter med att titta på film, tur att den funkade!! Den blev ju lite bränd härom dagen när Thomas skulle koppla in den i stugan.





Hemresa

Efter att ha packat och städat stugan i Alsbäck som kom vi iväg klockan 11,35. Vädret är lite mulet men solen tittar fram lite då och då, perfekt bilväder Nu har vi 373,9 km framför oss. Vi var inom Torp köpcentrum och köpte ett nytt dagssurf för 29 kronor. Just nu är vi på en stor hög bro...

Räkkväll

I går kväll vid tio tiden dukade jag fram våra räkor, kräftor, sås och cider som jag köpte inne i Lysekil. Tände massa värmeljus, och sen satt vi där ute och käkade... gott! Det är stor skillnad på färska räkor och frysta, dom färska är mer "köttiga" eller hur man nu ska förklara det. När det gäller kräftor så föredrar jag dom frysta för jag gillar det salta i kräftan och det finns inte i de färska svenska kräftorna. Det var väldigt skönt väder, helt vindstilla och tyst!





Tittade på en dålig film efter vår räkfrossa, Finding Amanda, riktigt dålig film.

Grundsund

Vi tog färjan över till Grundsund på eftermiddagen. Fin liten mysig fiskehåla. Jag var på jakt efter räkor till i kväll, tror du att jag hittade några? Nej! Det stället som stugägaren hade tipsat om hade slutat att sälja räkor och hade bara en svindyr resturang nu, typiskt! Körde inom Fiskebäckskil för att se om dom hade något där, inte det...
Sur blev jag, åka så långt och inte få tag i några fäska skaldjur! Tog färjan tillbaka och körde in till Lysekil, där hade dom minsann räkor, 239 kr/kg. Jag köpte 4 hg räkor och vars två färska kräftor! När barnen har somnat och det blir lungt i huset ska vi gotta oss riktigt ordentligt!



        



Stugan

 
 
     
  

Ny dag, nya droppar

Igår var en riktig regndag, men vi lyckades få dagen att gå. När vi kollade på klockan var den 20.17 och vi hade inte ätit middag än! Grillen startades i en jäkla fart och fläskfilén åkte på, när klockan var närmre halv tio åt vi middag!
Även idag har det regnat  men nu är det uppehåll och lilla solen kikar fram. Barnen är ute och leker i skogen, dom letar "vattenfall". Thomas gräddar pannkakor och jag sitter här...



Havets Hus

Nu har vi varit på Havets Hus inne i Lysekil och tittat på fiskar. Alexandra och Elias fick hålla i krabbor, snäckor, sjöstjärnor och några runda, taggiga saker. En del föräldrar stuntade i hur deras barn behandlade sjöstjärnorna, dom drog upp dom ena "benet" och kastade sedan tillbaka dom upp och ner som tur var så var djurvännen Elias där och vände tillbaka dom igen!
        

Nu är vi tillbaka i stugan igen och regnet fortsätter regna och näsan fortsätter att snora.....

Regn

Tyvärr så regnar det idag. Vi tog sovmorgon idag till kvart över tio. nu är klockan snart tolv och barnen har fortfarande pyjamas på sig! Frukosten är dock avklarad....
Har inga riktiga planer för dagen, Thomas tjatar om Havets Hus så kanske vi ge oss idag så han blir tyst!

Förkyld

Jag är förkyld och det är massa synd om mig! Det har hållt på nu i två veckor och det verkar inte ge upp.... Först trodde jag att det var en vanlig förkylning, sen bihålorna och efter det trodde jag att det var något pollen-skit i luften, nu är jag säker på att det är bihålorna som nu har gått över till en förkylning! Lock för örat har jag också! Plus hosta och hes!

Internet

Vi har super dålig uppkoppling så det funkar inte att lägga upp nya bilder!

Fästing No.3

...kröp på Elias hand!

Skogstur

Det blev en runda i skogen idag. Det regnade när vi gick så det var regnkläder på. Efter en liten bit så slutade det att regna så det blev en svettig tur under regnkläderna... Vi lekte kurragömme i skogen. I hopp om att hitta blåbär så tog vi med oss en liten burk, lycka!!, vi hittade en hel del som vi snart ska äta tillsammans med glass.





Regn

Idag vaknade vi upp till regn... första morgonen som vi är tvungna att sitta inne och äta frukost.
Vad ska vi hitta på idag? Havets Hus eller en skogstur med korvgrillning? Vi får väl se.....

Männen får passa sig!

Idag när vi körde till Borås körde vi genom en liten byhåla som hette Frufällan, roligt namn! Thomas led med alla män som bodde där. "Var bor du?" "Jag bor i Frufällan."  Den som frågar kommer tro att han skämtar. Vem är det som kommer på alla ortsnamn? Den som kom på Frufällan måste ha haft det jäkligt jobbigt hemma...

Borås

Idag körde vi iväg till Borås djurpark, vi kom i väg lite sent så vi var inte där förän klockan halv tolv. När vi skulle betala så såg hon i kassan att Thomas hade Coop Medmera kort och då fick vi ett barn gratis!!
Började med att äta och precis när vi var klara så började det störtregna!!! På med regnkläder och sen stog vi och skulade under en björk och efter en kvart var det över. Resten av dagen hade vi fint väder. Gick och kollade på elefanterna, girafferna, buffel, strutsar m.m. Träffade t.o.m. Lomma folk på djurparken, "brandchefen" och hela hans familj.
Hoppade in in bilen igen vid halv fem och sen hade vi lite över två timmar framför oss innan vi var framme i vår fina stuga igen...




Den lilla elefantungen som föddes i år var nyfiken!



Fästing No. 2

Fästing nummer två satt på Thomas!

Skön dag

Idag körde vi till Lysekil och hade picknick ute på klipporna. Innan vi körde i väg gräddade vi pannkakor och bredde mackor som vi hade med oss. Vädret har varit fint i dag, sol och hyfsat varmt. Något dopp i havet blev det dock inte, det var bara Alexandra som vågade sig i....
    





Fästing

Usch, jag hade en fästing som kröp på mitt ben, DÖDA!
Kollade barnen, Alexandra OK, Elias hade en i armhålan! Jag fick bort den och sen grillade Thomas det äckliga lilla krypet. Just nu känns det som det kliar på hela kroppen!

God morgon

Oj, vad vi som länge idag, 09.30, fixade frukost direkt som vi åt ute i solen. Jag gick in och kollade vädret och enligt TV4 så ska det regna nu och hela dagen, SVT visar sol idag och imorgon, dock inte så varmt och enligt klart.se ska det vara sol, moln och regn! Vad gör man då en sån dag? Packar badväskan och kör i väg mot Havets Hus.....

Mörkt

Oj, vad det börjar bli mörkt ute. Barnen har precis gått och lagt sig, filmen som vi såg var inte så bra och dessutom så var den på engelska så Elias blev uttråkad. Thomas står i duschen och snart är det min tur. Efter det så blir det ett avsnitt av 2 1/2 män...
Det är helt mörkt utanför huset, vem som helst kan stå utanför fönstret utan att vi kan se det, men dom ser oss helt perfekt, äckligt! I bland är där lite konstiga ljud utanför så man blir lite nojig!

Planen för morgondagen?  Vet ej än, det hänger på vädret! Regn = Havets Hus, Sol = Bad vid klipporna!
Nu var Thomas klar! Hejdå och godnatt.....

Kväll i stugan

Det var något svalare i kväll när vi satt ute på altanen och åt jordgubbar med glass. Nu ska vi se på film, Coraline.

Slappar

Var en sväng inom Lysekil och handlade mat och dricka. När vi kom tillbaka gjorde vi lunch och sen gick vi ut en runda i skogen och ner till vattnet. Ca. 400 meter från stugan ligger det en liten badvik med klippor runt om. Hoppas att solens värme kommer tillbaka så att vi kan ta ett dopp där nere.
Åt tårta när vi kom tillbaka till stugan, Elias blåste ut ljusen, alla sju på en gång!








Thomas skulle testa en sladd till barnens dvd inne i stugan, och vad händer då? Det började ryka om den och nu luktar den bränt! Det blir en rolig, lång, lång resa hem om den inte funkar (har inte vågat testa den än).

Gick ut på ängen och kastade boomerang/freesby.

 



Fler bilder finns på:

winbergs.net/foto

Tårta

Nu har jag gjort klart tårtan till Elias, maräng & daim tårta! Sju ljus har jag med mig hit....
 




     

6 juli

07,30 vaknade barnen, jag som ville sova längre! Gick upp och sjöng för Elias som låtsade att han sov. Tre presenter hade vi med oss, lego Indiana Jones, star wars byggsats och ett x-box spel (lego Batman).


Just nu äter vi frukost ute på vår altan, vädret är lite si och så men jag börjar se en ljusning. Elias kompis Elina ringde precis och sa GRATTIS!
Oj nu ringde det igen....
..... det var mormor och morfar som skulle gratta Elias!

Lysekil 2009

Då var middagen avklarad, grillad kalkonfilé med potatissallad, sås och grönsaker. Just nu skiner solen samtidigt som det regnar, tjohej! Snart dags för jordgubbar med grädde! Shit vad det vattnades i munnen när jag skrev det....

(bilder kommer snart)

Mot Lysekil

Som vanligt så kom vi iväg jättesent, 09.37 var klockan när vi lämnade vår gata. Vår GPS visade vägen. Thomas hade ett kaffestopp (där vi brukar stanna när vi kör till Gekås) och sen åt vi lunch på McD (vid Ullareds avfarten). Tog bilbåten ut mot Lysekil och vid tre var vi framme i Alsbäck.
För att komma till Alsbäck tog vi färjan mellan Finnsbo - Skår


Stugan ligger fint på en skogstomt med klippor på ena sidan av trädgården. Huset har en stor överbygd altan och två mindre ute i det fria, vi har även en liten flaggstång på tomten så i morgon när Elias fyller år ska vi hissa flaggan!
Nu ska jag fortsätta grilla!


Packade

Nu har vi snart packat klart det sista inför vår resa till Lysekil. Sängen kallar på mig!

Trött!

Min näsa har varit täppt och snorig, täppt, snorig, täppt, ja du fattar nog... varför skulle all pollen angripa mig nu? Jag har aldrig haft några problem innan men nu har det varat i  TVÅ veckor!!! Fatta vad synd det är om mig!

Kalas

Vi bestämde oss för att fira Elias födelsedag innan vi skulle fara till Lysekil. Ringde runt till alla och ALLA kunde! Vi bjöd på parmesanostpaj, sallad och bröd och dricka i mängder eftersom det fina vädret fortsätter att steka oss.
Han fick lego star wars, legobil, basketboll, tröja, bakugan, pengar m.m. På måndag fyller han 7 år!



     

Tosselilla

Igår hade vi en underbar dag på Tosselilla. Vi åkte karuseller och badade.När jag var liten vågade jag åka nästan alla karuseller men nu dör jag bara den snurrar lite. Alexandra åkte den värsta karusellen dom hade, den hängde upp och ner och snurrade samtidigt som den svingade som en gunga. "-Den var jättekul, kan vi åka en gång till?" "Nej, det kan ni inte!" Jag stog och var nervös på marken under hela åkturen och tänkte att snart flyger ungen ur karusellen! Hennes kompis mamma var tvungen att åka den med dom och hon såg döende ut när hon kom tillbaka till oss som stod och väntade!
Jag glömde tyvärr att smörja mig i pannan så nu är den röd och fin, not!


Tjock-TV

Min kompis räddar tjock-TV från tippen! Dom ska ha den i stugan, så glad min gamla trogna, stabila TV blev nu även om den är tillfälligt placerad i garaget.

Typiskt!

Så jäkla typiskt, när vi väl har bokat stuga så ska det blir sämre väder. Regn, regn, regn! Jag blir så trött.

Österlen

Idag var vi på utflykt på Österlen, vi besökte Christinehof slott. Vi gick en liten runda men eftersom det var grill-förbud där så körde vi vidare till stranden i Knäbäckshusen. Tanken var att vi skulle äta och sen bada innan vi körde för att dricka kaffe en bit bort (där man får äta så mycket kakor man vill)..... men fy ett sånt äckligt vatten, vågorna var alldeles bruna. Lunchen var god! Vi grillade korv, hemmagjorda biffar, potatissallad, tzatziki, bröd och grönsaker och efter det blev det galiamelon och jordgubbar. Vädret var på topp!

Nu är jag slut...

Nu har jag hackat och rensar hela trädgårdslandet, rensat ogräs i rabatten, hackat och rensat på framsidan och svettats som en gris! Ont i huvudet har jag också! Fy fanken vad det är äckligt ute. Snälla, snälla ge mig lite åska nu som kan rensa upp skiten.

Varmt & äckligt

Inte ens åskvädret som var igår kunde rensa upp i luften. Det regnade och åskade lite här nu precis men det är fortfarande lika klibbigt ute. Källaren är underbar!! Thomas hann precis klippa färdigt häcken innan regnet kom så nu är här så fint i trädgården. Jag tänkte först gå ut och hacka bort lite ogräs på framsidan men inte i denna äckliga värme.

RSS 2.0