Bowlingkalas 31 maj

Idag hade Alexandra och hennes kompis kalas på Big Bowl i Malmö. För 99 kronor/barn fick man bowla en timme, hamburgare med bröd och pommes, 2 läsk och disco efteråt. Mycket prisvärt! Födelsedagsbarnen fick en drickflaska som såg ut som en bowlingkägla. 20 barn var vi idag + 2 syskon som fick en egen bana. Många bra presenter och en del mindre bra (en del fattade jag inte alls.....)

F-n också....

Vad tror du händer när vi ska köra i väg på fotbollsmatchen?
Bilen bakom oss kör rakt in i vår bil, ful blev den!!! Barnen blev jätteledsna. Alexandra fick åka vidare i en kompis bil medan vi skrev i papperna. Trött man blir!!!
Alexandra var fortfarande lite ledsen när vi kom fram till Kävlinge. Men, men.... det var bara bilarna som tog skada!

Matchen vann dom med 4-0!

Party i Lomma

Amen Madde.... du kan väl fixa något........... FAN!
Ja jag SKA fixa men nästa gång är det din tur!!!

Stressigt värre, hämta flickorna klocan två, vara på skolan 15-16, hem och byta bil, köra i väg till Malmö och lämna barnen, inom L.Lomma och lämna våra saker, cykla till W och sen vidare på personalfest klockan 18!
Hade en trevlig grillkväll hos das boss, kycklingfilé (kronfågel) och fläskfilé, potatis och potatissallad och mycket dricka!!!
Öl, rosévin, vittvin, cider, cider och cider, whiskey och allas favorit 43:an. Jag drack två små glas av 43:an, chefens fru 2 eller 3 små glas, Tina 2 glas och resten drack allas våran Weronica upp!!!!
Cyklade hem vid ett och då satt W fortfarande och kramade flaskan.


Mina fina blommor...

 
                              

 

Personalfest

I kväll ska vi ha personalfest (inkl ett personalmöte, som han inte vet om...) hemma hos chefen. Spännade värre!
Hoppas på fint väder, god mat, massor av cider och en trevlig kväll!

18 juni 2008

Jag vaknade till när tyskan skulle av tåget, klockan fem på morgonen. Vi sa hejdå och önskade varandra en fortsatt trevlig resan... sen somnade jag om till halv sju när klockan ringde.
Packade i ordning i kupé innan frukosten som kom vid sju. En timme försenat kom vi fram till Hamburg.

Gjorde ett stopp vid border shop innan vi körde de sista milen hem......


Nu börjar resan ta slut....

Packade ner tält och allt annat idag... där fanns inte mycket plats kvar i bilen. Kom i väg från campingen vid ett, lite senare än vad vi hade tänkt från början.
Körde mot München, där vi skulle ta tåget till Hamburg.
Efter middagen vid en liten vägkrog körde vi vidare i åskvädret. Vid en vägtull i bergen som det en sån knall som var så jäkla hög att alla inkl bilen studsade en meter upp i luften.
Regn, regn och åter regn.
Kom fram till DB Autozug i tid, när T och K hade kört på bilarna så gick vi på tåget. Denna gång hade vi mat med oss från Burger King som låg precis vid tåget. Vi hann äta upp och gå och köpa kaffe innan tåget gick.
Vi delade kupé med en tyska, mannen bodde hos familjen N (eller hennes friend, som hon kallade honom). Det var bara att sätta igång med att prata engelska. Klockan tio lämnade tåget München.
     



15 juli 2008

Steg upp tidigt för att komma i väg på vår tur runt Gardasjön. Gjode ett kort stopp i Limone för att
äta lunch. Körde vidare upp i bergen på jakt efter ett vattenfall som vi hade läst om. På 600
meters höjd gav vi upp utan att ha hittat dit och körde ner igen. När vi kom ner igen, inte ända ner, så hittade vi det, Cascata Varone. Där var mycket fint, man gick in i små grottor och där inne var vattenfallen. 100 meter upp kom vattnet i från.    


   

Körde vidare ner på andra sidan av Gardasjön, nu ska vi upp i bergen. Åkte två olika linbanor för att komma upp till toppen på 1500 meters höjd. Vilken utsikt!! Mycket kyligare luft här uppe. Många skärmflygare samlas här för att glida ner över kanten. Gick runt där uppe en stund, hade med lite frukt, dricka och kex .  Vi fick inte plats i samma lift som familjen N, det var många som skulle ner på samma gång eftersom liften stängde. Handlade mat på Lidl innan vi körde tillbaka till campingen.

 Blev ännu en gång av med familjen N, när alla var tillbaka på campingen var klockan halv tio så det fick bli en sen middag, pastacarbonara med korv.

A var så trött att när hon gick in för att ta på sin pyjamas så somnade hon där utan att säga ett ord till oss.

Gardasjön

Nu körde vi vidare mot Gardasjön och vår camping, Rio Ferien Glück. Vi kom fram klockan nio på kvällen. Middagen hade vi ätit på McD tidigare, tur var väl det. På en timme hade vi rest båda tälten, pumpat madrasserna och bäddat, ätit lite kvällsfika och nattat barnen.
Nu är det vår tur att ta det lungt!
Det åkade i bergen långt, långt bort... luften är mycket fuktigare här och det är mycket svalare. Denna campingen är inte lika fin som den i Kroatien. Toaletterna är skitiga, inget kylskåp att hyra och det kryllar av tyskar.
Alla jäklar säger Guten Morgen till oss och då svarar jag på svenska God Morgon, alla varken kan eller vill prata tyska!
Det var en äldre engelsk herre som pratade med en tyska, hon skrattade med i samtalet utan att fatta ett skit av vad han sa.... jag var tvungen att lägga mig i samtalet.


Venedig

Oj, oj ett sånt ställe... alla dessa broar, gondoler och smala gränder med vackra hus. Fototillfäller No. 1
Till lunchen delade vi på oss, familjen N valde att äta på en resturang medan vi valde att ta en pizzaslice vi en av alla dessa kanaler. Vår enkla lunch, med ack så god, gick på 8 euro medan deras gick på 48 euro!!
När vi kom till Piatza San Marko så slog vädret om, helt om. Det började blåsa och sen kom regnet. Det öste ner, inte rakt ner som det brukar när det regnar, det regnade vågrätt!!! Torget blev helt tomt på folk. Det varade säkert i en halv timme och sen sprang vi mot båten, barfota, för det blev halt på gatstenen.

     



Musikal Lukas

 I går var vi på premiär på församlingshemmet, vi såg Musikal Lukas. Wow! Så duktiga alla musikalbarnen var. Dom bjöd på mycket sång, Alexandra och hennes kompis sjöng sista låten tillsammans (duktiga som få...). Efter premiären bjöd församligshemmet på mingelfest med snittar och frukt, cider, saft och popcorn. Prästen delade ut vars en fin bok till alla som var med och lärarna fick blommor och presenter av barnen.

Dom hade tränat på musikalen sen augusti  2008 blandat med annan sång och lek. En torsdag i varje månad har även föräldrar och syskon kunnat komma dit och äta spagetti med köttfärssås.

I dag har dom två föreställningar för eleverna och lärarna på Vallkärra skola och i morgon har dom den sista föreställningen för allmänheten.

xxx

6 juni 2008

Väckte Elias med sång och presenter, i dag fyller han 6 år! Vid frukost fick han presenter av familjen N också.

Badade och solade! Precis som man ska på sin semester.

AN. och jag gick tillbaka till campen och gjorde en pannkakstårta med sylt och sprutgrädde. Sex ljus hade jag med hemmifrån. Det funkar inte riktigt att ha gräddtårta här nere i värmen. Alla sjöng för Elias och alla barnen fick vars en ballong som jag hade med mig. Elias gav sin till AN för att hon hade gjort pannkakstårtan.

Ingen orkade gå tillbaka till stranden efter fikan.

Körde in till närmsta by på kvällen för att äta en god middag, resturangen låg ända nere vid vattnet. T och jag bestälde in en mixed grill.... vi fick vars en schnitzel, en biff, ett spett, en filé och en annan köttbit (som jag inte kommer ihåg) till det fick vi pommes. Det kostade bara 140 kuna för oss båda. Gick en runda i hamnen innan vi körde tillbaka.


Mali Losni

Idag tog vi paus från stranden och körde på utflykt till södra delarna på Cres. Gick en sväng  ner till hamnen och passade på att köpa nektariner och körsbär i grönsaks/frutkstånden. Så gott så! Och nyttigt! 

I hamen tog vi fina bilder och gick och kollade lite. K köpte sig ett par simfötter och en ny håv. Köpte glass till barnen. Käkade lunch i Mali Losni på en midre mysig resturang.
                                              

På vägen tillbaka till campingen stannade vi till vid ett stort köpcentra och bunkrade upp med vatten, läst, öl, vin och mat. Barnen köpte leksaker och godis för sina pengar.

Middagen på kvällen bestod av pasta som vi blandade med pesto och stekt bacon, enkelt med gott. Barnen fick korv till istället för bacon.

Satt ute i värmen och njöt till klockan blev tolv innan vi gav upp p.g.a. trötthet och gick och la oss.







Cres

Samma rutin idag, handla bröd, frukost, smörja in sig och barnen, packa, diska och gå i väg till stranden.
Vi tog samma plats idag på stranden och då menar jag Tog! Dom som låg på "vår" plats gick när vi kom.... undrar varför? Är det för stökigt och livat när vi kommer? Antagligen!

 Käkade lunch på samma ställe idag. Alla matsedlar står på kroatiska, tyska och italienska, om man inte förstår det så
är man körd, som vi. Engelska funkar inte så bra här inte. Piltze???  Vad är det? Kyparen kunde inte förklara så han sa: "-momento" och sen kom han ut med en tallrik och på den låg en Chapinjon!!!!

Badade lite till.

Gjorde god middag på kvällen, grillspett med ris som vi först stekte i smör, vitlök och buljon innan vi hällde på vattnet.

På kvällen började det blåsa upp ordentligt så vi fick ut och sätta upp stormlinorna. Jag trodde att hela tältet skulle lyfta. Bästa att säkra all tvätt med en massa tvättklämmor.

Ön Cres

Första natten sov jag dåligt! E har vänt och vridigt på sig hela natten, han var helt genomsvettig!
Klockan 7 var alla vakna, svettiga och klibbiga!
Fixa frukost, koka kaffe! Fy för tusan vad varmt det är! K sa att efter två dagar så ska kroppen ha vant sig vid värmen så det är väl bara att hålla ut! Det bästa med denna campingen är att det fanns kylskåp att hyra så det var inga problem att förvara maten.

Smörja in alla med solkräm för att sedan ta sig ner till stranden. Det var en bit att gå i denna värme!

Vi hittade en bra plats på stranden. Under trädet var det skugga och ett prefekt ställe för barnen
att leka på. Havet är alldeles klarblått och rent. Det är inte lika långgrunt som på Mallorca men så mycket varmare och klarare och man slipper sanden, hatar sand! Den blir man alldrig av med. Då föredrar jag stenstränder.

Lunch åt vi på resturangen vid stranden. Maten var billig och god. Pizza 30 kuna och ölen kostade 16 kuna för en halv liter. Idag är det 35 grander varmt och 24 i vattnet, härligt! A.N och jag simmade en lång runda idag, Elias är lite mer tveksam till vattnet men det ändrar sig nog snart. Vi stannade länge på stranden idag. Hoppas att jag inte har bränt mig allt för mycket idag!

Käkade middag när vi kom tillbaka och sen gick vi och tog ett kvällsdopp vid klipporna. Både jag och T trampade på en sjöborre. Jag fick ut mina taggar med det fick inte T, otur!













Villach - Bled

Trots att klockan bara är åtta på morgonen så är det supervarmt ute. Det tog lite tid att få av bilarna från tåget och det tog ännu längre tid att hitta ut från tågstationen till motorvägen. Det var inte helt enkelt att hitta! Österrike är ett vackert land med fin natur. Vi körde genom en lång tunnel och när vi kom ut på andra sidan var vi i Slovenien. Vi körde genom alla deras vägtullar utan att betala för där satt ingen i luckan och tog betalt och det fanns ingen automat heller. Big mistake! Vid sista vägtullen blev familjen N stoppade och fick böta 1500 svenska kronor. Tydligen så skulle man betala en avgift på bensinmacken för att få köra där. Hur FAN ska man som turist veta det? Men en gång så förvandlades Slovenien till ett skitland. Vi fortsatte upp i bergen. Där kom regnet. Stora jäkla droppar, stora som fågelskitar enligt T. Käkade middag vid en liten bergskrog. Man fick jättemycket mat och god var den också och billig!!! Mätta och belåta fortsatten vi resan. I Bled gjorde vi ett glass/toa stopp. Mysigt ställe!

Hamburg - Villach


Kvart i två var det dags att köra bilarna på tåget. Vi skulle upp på andra plan eftersom vi hade takbox på bilen. Brant som tusan var det och smalt, tur att jag slapp att göra det.
Vi hade bokat så att vi fick en egen kupé, kände inte riktigt för att dela med någon.
14.39 lämade vi Hamburg, äntligen!

Nu ska vi bara försöka att få tiden att gå. Vi spelade spel, läste, ritade, tittade ut, tog kort och filmade.
Vid sex tiden gick vi och åt middag i resturangsvagnen. Fy för tusan vad DYRT det var. Jag tog en gulaschsoppa, barnen korv och mannen en pannbiff.

Vi nattade barnen vid tio. Alexandra låg nästöverst och Elias låg underst. Trots att det är varmt ute så har vi svinkallt i vår kupé. Fläkten bara sprutar ut kalluft och vi kan inte stänga av den. Vi hängde filtar runt barnens sängar så dom inte skulle ligga i drag och bli förkylda.
Vi stannade uppe en stund till och kollade på naturen som inte riktigt fanns, eller fanns gjorde den men det var inte vacker. Gud vad tråkigt det är i Tyskland, ser ut precis som hemma.
Nu skumpar vi vidare ut i natten.......


Det var inte lätt att sova på tåget. På vissa sträckor drog han på som bara den det kändes som han skulle köra av spåren.

Jag hade ställt klockan till väckning halv sju. Jag ville hinna filma naturen i Österrike. Såååå fint där var. Morgondimman låg över byarna nere i dalen. Bergstopparna hade fortfarande snö kvar.
Övriga familjen vaknade vid sju. Frukosten fick vi serverad i vår kupé. "Flygplanslåda". Bulle, smör, marmelad, ost, juice, oboy. Gott och uppskattat.Klockan åtta var vi framme i Villach.




Sommaren 2008

Förra sommaren så gjorde vi en speciell resa.....

Resan började den 30 juni klockan 04.45.
Det var inga problem att få upp barnen, dom hade längtat så länge. T var den som hade svårast för att komma av sängen. Packade ut det sista i bilen och förberedde frukosten som vi skulle ha med oss. Tiden sprang i väg för oss och en kvart försenat kom vi till vår mötesplats i Lockarp. Familjen N var redan där!
Bro-bizzen funkade denna gång utan problem till skillnad från förra året. Resan genom Danmark flöt på utan problem och efter två timmar var vi framme vid överfarten till Tyskland.
Även Tysklandsresan flöt på utan problem. Men.... när vi närmade oss Hamburg och Altonas tågstation så blev vi av med familjen N. Dom hade GPS, det hade inte vi. Vi hade inte ens en ordentlig karta över Hamburg. Lite panik och ilska uppstod!
A ringde och sa åt oss att stanna där vi var och vänta till dom kom fram, då kunde dom knappa in vår adress i GPS:en och guida oss fram. Larv! Jag sa åt T att fortsätta köra och det gjorde vi. DÄR! Där är en tågskylt! Följ den... Där är en till... Lycka!!
Vi hittade dit till Altona utan karta och GPS och inte bara det... vi kom FÖRST!!
Vi ställde bilarna i kön och gick och käkade på McD till barnens lycka.


Fortsättning följer...

Planeringsdag

På min mans jobb har dom något som kallas för planeringsdag.  Ett sånt skämt!
Planeringsdag = sovmorgon. Klockan 09.40 pallade han sig i väg till jobb, och det
får dom betalt för, ha...!

Nu ska jag ut och göra fint i trädgården,
ogräset växter som bara den.

Onsdag 27 maj

F-n! Jag har en serie som jag följer, The Mentalist. Tisdagar klockan 21 på trean. Och vad händer? Ett jävla åskväder som drar in och slår ut vår parabol. En kvart fick jag se, en kvart, lönt!!


Snygg är han också!

Måndag 25 maj

Alexandra fyller 10 år i dag!!! Min stora "lilla" tjej!
Vi väckte henne med "Vi grattulerar, vi grattulerar......." och presenter. Hon fick ett spel till x-boxen, Lips. Så nu kan hon sjunga en massa här hemma. Hon fick också kläder, många fina kläder.
I kväll kommer familjen D på middag, Alexandra har bestämt att vi ska ha tacos idag, hennes favoritmat.


Lördag

Trött! Nu har de sista gästerna gått hem och vi har fått i ordning i vardagsrummet igen. Kalaset gick bra även om det alltid blir stressigt ju närmre kalaset man kommer. Även om jag hade förberett mycket så blev vi precis klara när gästerna kom.
Som tur var så var det A som var huvudpersonen så jag kunde lugnt fortsätta i köket. Maten och tårtan var god och den var enkel att göra (den klarar t.o.m. du av W).  A fick en massa fina saker så hon var nöjd. Hennes kompis var också med på kalaset för hennes föräldrar var i Tyskland och bunkrade sprit till en kommande student.

Nu är barnen nattade så nu ska vi slappa framför tvn!

xxx

Fortfarande fredag

En sån jäklar tur att jag bytade bort min kvällstid i dag på jobb.
Vi skulle "bara" sätta i en ny källardörr och sen var hela huset fullt av putsdamm! Imorgon är det kalas! Städa, städa....
Detta j-vla putsdamm, det sätter sig ju överallt. Som tur var så kom svärmor och hjälpte mig. Nu har vi moppat dom sists golven så nu är det slappa framför tv:n som gäller.

Imorgon har jag fullt upp. Jag ska handla det sista till kalaset, baka tre tårtor, grilla köttet och koka 6 kg nypotatis som sen ska smaksättas med citron och dill. Klockan fyra kommer gästerna.

  

Fredag

Idag hade jag äntligen chans till sovmorgon och vad händer? Jag vaknade redan klockan ÅTTA! Så jäkla typiskt!!
Hela veckan har det varit fint väder när jag har jobbat och nu när jag äntligen är ledig så är det mulet och blåsigt, fan också!
Måste hålla koll på himlen så det inte kommer in några gråa regnmoln, tvätten ska bli torr! Tvättberget hade växt till en jättemega hög, så går det när man inte har några fridagar mitt i veckan.
Nu är det städa som står på schemat. Imorgon ska vi ha 10-års kalas för vår "lilla" dotter.

xxx

Måndag

Då var helgen över! Chefen har semester så nu är det vi själva som bossar! Men det innebär dock långa dagar för min del.
Jag har dock ledigt fredag, lördag och söndag!!! Ska ha 10-års kalas för vår dotter. Vad köper man till en 10-åring? Leksaker går bort, smycken köper alla kompisar, kläder... nja. Först tänkte jag köpa en mobiltelefon men den har hon ingen riktig användning av förrän hon börjar 4:an. Ta hål i öronen, varför inte? Dataspel, kanske? Vi har några dagar på oss att fundera!
    

Nu är det dags att gå upp och natta barnen så jag kan få en lugn tv-kväll (mannen spelar bandy).

xxx

Jag är hungrig


Detta såg skitgott ut!

Saffransdoftande fiskgryta med örtyoghurt och vitlöksbröd
Tid: 35 min 4 portioner
400 – 500 g Fiskfilé
 1 gul Paprika
1 Aubergine
1 Gurka
4 st Potatis
1 Gullök
1 solo Vitlök
1 knippe Dill
5 dl Fiskfond
3 dl Grädde
Saffran
Cayennepeppar
Salt och olivolja

Gör så här: Skala och hacka lök, vitlök och kärna ur och tärna paprikan. Fräs det i olivolja i en kastrull och slå på saffran och cayennepeppar och fräs en stund till. Slå på fiskfonden och koka i ca fem minuter och mixa med mixerstav och häll i grädden. Skala och skär upp potatisen och koka den i grytgrunden i ca 10 minuter. Kärna ur gurkan och skär den och auberginen i önskad form och storlek och lägg i kastrullen när potatisen har 2 minuter kvar av koktiden. Tärna fisken i grytbitar, salta och lägg i grytan. Koka tills fisken är färdig i ca 3 minuter och vänd ner rikligt med skivad dill. Servera med vitlöksbröd.

Vitlöksbröd med kapris
1 limpa 3 Ciabattabröd
1 röd Paprika
3 st Vitlöksklyftor
3 msk Kapris
Svartpeppar
1 msk Flingsalt
½ dl Olivolja
150g Smör
40 g riven Parmesan

 Gör så här: Kärna ur och hacka paprikan och skala vitlöken. Lägg det tillsammans med parmesan, kapris, peppar, olivolja, smör och flingsalt i en matberedare och mixa till en slät massa. Snitta chiabatabröden så att det bildas små fickor i brödet och fyll dem med rikligt med vitlökssmör. Slå in i folie och lägg in i ugnen i ca 10 minuter på 180 grader.

Örtyoghurt
2 dl Matlagnings yoghurt
 Färska örter av alla slag
Salt och peppar
Olivolja

Gör så här: Hacka örterna och blanda i yoghurten. Salta och peppra efter behag och smaka av med olivolja.

Tyvärr så är jag för trött för att göra det idag, men....

Lördag utan sovmorgon

Usch, klockan var bara 06.00 när jag var tvungen att stiga upp! Trött!!
En timme senare var jag på jobb som tur var så jobbade jag med världens bästa W.
Gick hela förmiddagen och var irriterad och arg på en annan arbetskamrat, "passa öronen" vad f-n är det för j-la skitprat!!
Tiden gick och när klockan var 15.00 så fick jag gå hem. Ännu en arbetsdag avklarad men imorgon är det tid igen, dock börjar jag en halv timme senare, jippi!
Fick fixat lite i trädgården när jag kom hem. Jag Älskar min trädgård!
I dag blev det tacos till middag, barnens önskemål.

Nu ska jag heja på Malena om jag orkar stanna uppe så länge....



xxx

Bloggstart

Okej då ska jag testa detta!
Wish me good luck!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0