Twilight

Alla har snackat såååå mycket om denna film så jag var ju bara tvungen att se den....! Uppföljaren New Moon går på bio nu.



Julfint i fönstret


Hotell Svea i Simrishamn

Då var årets julbord avklarat!





1:a Advent



Denna ljusstake gjorde jag när jag var liten och gick på fritids. Varje år så gick jag in till farmor och farfar och tände ett ljus vid varje advent! Nu har jag fått hem den....

Personalmöte/fest del 2

Vi blev bjudna på lax med pressad potatis, det var gott men jag saknade såsen! Efter maten fick vi en liten efterrätt, gott! Snackade mest om en massa tönna kunder, Weronica har koll på de flesta!!
När dom sen började snacka om skyltbytet på söndagarna så gillade jag Annas kommentar till S:
"Amen nu har du minne som en Guldfisk....."
Weronica och jag var dom som gick sist för dom två (w och S) hade ett samtal om J, om att hon aldrig satt i kassan bla, bla,bla.... och då fick vi en hel förklaring på vad han kunde göra för att ändra på det, vem försöker han lura? Han kommer inte våga säga ett skit till henne!

Hämtade upp Gustaf innan jag körde och lämnade av Weronica. Han skulle ut och festa i Lund. Vid halv tre var jag hemma.....

Kalas

Nu har vi varit på kalas hemma hos mamma! Vi hade kört ett halsband, ett puzzel som hon gillar och en salladsburk med bestick. Vi fick en god köttgryta med ris, en paj med bär och vaniljsås och efter det blev det tårta, chips och godis!
Nu har vi fått barnen i säng i säng och snart är det min tur.....

Imorgon väntar julbodet på Hotell Svea på oss....

Personalmöte/fest

Stressig fredag..... först var jag och lämnade av Alexandra hemma hos hennes kompis och sen skulle Elias lämnas i Furulund hemma hos hans kompis och sen skulle jag vidare till Lomma och Weronica. Fina Tina kom också dit vid sex. En timme senare skulle vi vara hemma hos S&AK. Tur att W kunde vägen hem till dom för jag hade INTE hittat dit själv. J var ensam ute och snurrade i området men blev till slut upphittad av S. Märklig stämning i lägenheten!
Först fick vi glögg, ost och pepparkakor och sen var det dags för Personalmöte!!!!! I en hel jäkla timme satt vi där och lyssnade på hans pladder...... som i stort gick ut på att allt var dåligt! När han var klar frågade W om han inte hade något Positivt att säga? Svaret blev Nej! Otacksam skitstövel med andra ord! Han vet verkligen hur man fixar stämningen på Topp!

Ha-ha.....

En kvinna har tagit med sig sin älskare hem under dagen, medan hennes man är på sitt arbete.

Utan att hon vet det så har hennes nioårige son gömt sig i garderoben.

Hennes man kommer överraskande hem, så hon gömmer älskaren i garderoben, där den lille pojken redan är.

Den lille pojken säger: Mörkt här inne.

Mannen: Ja det är det.

Pojken: Jag har en baseboll.

Mannen: Det är ju bra

Pojken: Vill du köpa den?

Mannen: Nej, tack.

Pojken: Min pappa är utanför.

Mannen: Hur mycket?

Pojken: 2.500:-

Mannen: Ok.

Någon vecka senare, händer det igen att pojken och mammans älskare är i garderoben tillsammans.

Den lille pojken säger: Mörkt här inne.

Mannen: Ja det är det

Pojken: Jag har en basebollhandske.

Mammans älskare minns förra gången och frågar: Hur mycket?

Pojken: 7.500:-

Mannen: Ok.

Några dagar senare säger pappan till pojken:

- Hämta handsken och basebollen så går vi ut kastar lite.

- Jag kan inte. Jag har sålt dem.

- För hur mycket då?

- 10.000:-

Pappan blir upprörd:

- Det är inte snällt att ta så hutlöst betalat av dina vänner. Det är många gånger mera än de kostar nya. Du får följa med till kyrkan och bikta dig för prästen.

Dom går till kyrkan och pappan placerar pojken i biktbåset, stänger dörren och sätter sig att vänta utanför.

Pojken säger: Mörkt här inne.

Prästen: Börja inte med det där skitsnacket nu igen...

Snart är det jul....

Nu är det mindre än en månad kvar till jul! Massor av julgodis och julbak ska hinnas med!


Saffranslängd med vit choklad

200 gram smör
5 dl mjölk
50 gram jäst
2 kuvert saffran
1/2 tsk salt
2 dl socker
13-14 dl mjöl

75 gram smör
200 gram vit blockchoklad
1/2 dl socker
1 ägg att pensla med
pärlsocker

Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken, värm till fingervarmt.
Smula ner jästen i en skål och häll i lite av mjölkblandningen så jästen löses upp, häll i resten.
Blanda ner saffran, salt och socker.
Rör ner lite mjöl i taget tills du har en smidig deg.
Täck över och låt den jäsa i ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 175 grader.

Kavla ut 1/2 degen på ett mjölat bakbord till ca. 30x40 cm.
Bre på halva mängden smör, strö över socker och hackad vit choklad.
Vi samman degen två gånger och gör sen likadant med den andra degklumpen.
Lägg längderna på en klädd plåt och låt dom jäsa i 30 minuter.
Pensla längderna med det uppvispade ägget och strö över pärlsocker.
Grädda 25-30 minuter.

Solen är framme

Trots det så står jag inne och stryker undan all tvätt. Nu har jag sett två avsnitt av Criminal Minds och nästan all tvätt är klar!
Thomas är hemma från jobb, han har ont i sitt knä och ska vara hos doktorn klockan två! Så går det när en gammal man ska spela bandy mot de unga killarna......

Ursäkta mitt språk....

DUMMA J_VLA R_VHÅL! HAN KAN FARA ÅT H_LVE_E!!!
Igår ringde Tina mig på jobb och frågade om jag kunde ta hennes tid idag för hennes barn var sjuka. Visst det kan jag göra. Lite senare kom S ner på jobb och börja direkt gnälla över att det var tomt bland frukten, jag vet svarade jag för jag skulle ta och fixa till det direkt när jag var klar med det jag höll på med.
Idag när jag kom till jobb så sa han Hej och sen fick jag världens utskällning i minst en kvart!!!! Det var för jävla dåligt att frukten såg ut som den gjorde, Sanna satt och läste tidningen i kassan och när vi jobbade så var vi ett team och det var min uppgift att förse henne med jobb...... oxfilén var inte framme ute i butiken och det kunde jag väl själv fatta att den inte blev såld på lagret.... detta var inte en kommunal arbetsplats där man bara kunde gå dit och få betalt!

Jag vände ryggen till och gick där i från..... och sen pratade jag inte mer med han på hela dagen! Så fort han började säga något till mig så gick jag! Dumma jävla skitchef!!! Nu får jag se hur jag gör på fredag när vi ska på personalfest hemma hos honom.

Gnäll på dom som inte gör något istället, men när jag är där så jobbar jag! Kommunal arbetsplats.... jävla skitstövel!

http://www.photofunia.com/


Vill ha, vill ha, vill ha......


Uppåkra Cup

Halv åtta var det samling på fotbollen, halv åtta en lördag......!
Första matchen vann dom och en till och sen blev det två förluster. Det dryga var att det var 1 1/2 timme mellan varje match! Skittråkigt med andra ord!
Alexandra var skitduktig. Hon har gått från back, som hon trivdes med, till att spela på topp! Hon var sååååå nära att göra mål men det ville sig inte idag.

Torn blev utsedda till att vara det laget som spelade "snällast" fotboll, dom fick ett Fair Play diplom....

108:an

Nu kommer jag snabbare till jobb.....
Dom höjt hastigheten från 90 till 100 men jag har inte haft möjlighet att köra i 100 än för varje gång jag har kört den vägen så har jag haft en sölkorv framför mig!!! En annan ny skylt som dom har satt upp på den vägen är en 70-skylt med en tilläggsskylt undertill där det står 200 m och efter 200 m så kommer en vanlig 70-skylt. Innebär det att man har 200 m på sig att komma ner i hastighet från 100 till 70?

Har ni också haft en bilist framför er som kör såååå sakta men när det sen blir två körfält så gasar idioten på och när det blir ett körfält igen så saktar dom ner igen? Hur lönt är det?

Mörkt

Nu har vi precis haft det mörk, strömmen gick! Det roliga är att när man har gått och tänt en massa ljus så kommer strömmen tillbaka! Nu är vi redo för nästa avbrott!

Shit....

... vad det stormar ute! Lamporna blinkar till hela tiden, frågan är hur länge vi får ha strömmen kvar....
Mellan 20-22 ska jag se på TV så då måste det funka!!!!

Aj, aj, aj....

Igår var jag och fick mitt stick i armen. Jag hade tid mellan 15 och halv fem, det var inte så mycket folk där, ca 10 minuter satt jag kvar efteråt. Jag sov dåligt i natt bara för att jag inte kunde ligga på vänster arm, ont som tusan har jag! Gud nåde den som rör vid min arm! W sa att hennes onda satt i fyra dagar. Thomas fick sin spruta idag så nu är vi två som har ont!

Jane och Liam var hemma och fikade med mig en stund på förmiddagen. Jag bakade ett gott bröd med russin, brödkryddor och riven morot, gott och enkelt. Nästa tisdag ska jag passa Liam! Dom stannade tills jag skulle till VC.

Reklam



http://www.expressen.tv/nyheter/Utrikes/1.1782448/varldens-mest-sedda-reklamfilm

Höst

Om solen kan hålla sig framme så är hösten helt underbar!










Liam

Imorgon ska jag passa Liam i några timmar. Han får hänga med mig när jag ska få min antigris-spruta, hoppas att jag inte får ont i armen!

Helgen....

Eftersom Anna övergav mig så fick jag jobba med Gustaf på lördagskvällen! Eftersom julen närmar sig med stora steg så fick jag börja bygga upp julen. Jag hade glömt att jag skulle göra det tills jag kom till jobb och en stor pall med godis mötte mig i dörren! Det blev ganska lyckat! Tänk att bara få jobba med att bygga upp och skylta upp nya varor.... På söndagen fortsatte jag med allt annat till julen (ljus, servetter m.m.). Sven var helnöjd!
Jag tror nog att alla Lo...s nötter var inne och handlade idag! Och dom två som saknades var innen idag istället! När dom kommer in så håller jag mig på lagret bara för att slippa stå och lyssna på deras skitprat.
Vi har en kund som kommer in och lägger två 50-öringar på kassan bara för att få en krona av mig, helkonstig typ. En gång när han skulle betala en tidning så sträckte han fram handen med pengarna till mig för att sen dra tillbaka den igen, så höll han på ett tag till jag skrev till honom; Nu räcker det!!! då blev han så rädd att han tappade alla pengarna.....

Igår var Alexandra och hennes fotbollslag och kollade på U21 laget som spelade mot Kazakstan. Sverige vann med hela 5-1! Alexandra tyckte att det var rolig att gå och kolla när dom "stora" spelade dom var hemma igen vid halvåtta lagom i tid för sängen!

Nu ska jag snart upp och borsta tänderna på barnen och få dom i säng så jag kan få en lugn kväll framför Tv'n, Thomas spelar bandy.

Julmust

"Det kan komma att bli en dyster jul för alla julmustälskare. Bryggerierna har sån brist på flaskor och drickabackar att man nu unisont går ut och uppmanar kunderna - lämna in era tomglas och backar nu. Annars blir det ingen must till jul."

Tur att det bara är glasflaskorna som det är brist på.....

Mail från min morbror


Robbie Williams - My No. 1


Fredag med vänner

Imorse fick jag tillbaka min bil! Thomas fixade med pengar i morse, vi hade fått 4000 kronor tillbaka från vårt försäkringsbolag Trygg Hansa, tack! Nu är det bara mitt avgassystem som ska bytas.
Hämtade Alexadra vid elva för ett tandläkarbesök. Hon hade världens gulligaste tandsköterska, hon tog det lungt och visade tydligt vad hon skulle göra och gav Alexandra beröm hela tiden! Tur hon inte har min tandläkare där har man ont i munnen när man går därifrån! Måste få loss tummarna och byta tandläkare.
Ikväll ska vi på middag hemma hos familjen D. Det var länge sedan vi träffades så det ska bli så skoj. Familjen Nilsson kommer också dit! Jag var precis en runda på Nova och köpte en liten present till dom som jag nog tror att K kommer uppskatta mer än J (....men jag hoppas att han också kommer gilla det).

Missar tyvärr Idol idag, Heja Erik och Heja Tove!

Clio del 2

Imorse var vi och lämnade min bil på verkstan i Vallkärra och sen gick jag hem. Bromsarna ska bytas.
Fixade köttgrytan så den är klar till i kväll. Högrev med lökbåtar, morötter och en god buljong. Den har stått och kokat i två timmar!
Bilen blev klar idag vid fyra med vi hade inte så mycket kontanter hemma, 5800 kronor, så vi får hämta den imorgon. Jag fick ut på ännu en promenad till skolan för att hämta Elias. Vägen dit är ingen bra väg att gå, där är ingen väggren och bilarna kör fort förbi. Vi gick hem till Lina och vänta på att thomas skulle komma och hämta oss.
Nu har vi precis ätit köttgrytan med ris, gott!

Tjuvstart

Idag köpte jag hem en flaska glögg och lite glöggmix, kanske vi ska tjuvstarta innan 1:a advent..... får man det.
Dom hade en omröstning på Rix FM om när man kunde börja dricka glögg, många svarade just 1:a advent! Vissa svarade när första snön faller och det har den ju gjort!

Spenatsoppa

Idag ska vi ha den goa spenatsoppan med crabfish och kokosmjölk till det ska vi ha vitlöksbröd. Elias har en kompis här som stannar på middag, hoppas att hon gillar den.

Jag var iväg på City Gross och handlade mat till resten av veckan som ser ut såhär:

Torsdag: Svensk gulaschgryta med potatis
Fredag: Tacos
Lördag: Lövbit med pommes och sås
Söndag: McD som har Star Wars leksak i sina Happy Meal

Sprutan

På tisdag i nästa vecka mellan 15 och 16.30 ska jag få min grisspruta och Thomas ska få sin dagen efter! Det verkar som om vi ska få två sprutor, jag trodde att det räckte med en!

Clio

Mina bromsar börjar sjunga på sista versen.... imorgon ska jag få nya på min lilla Clio! Så nu slipper alla stirra på mig när jag måste bromsa, som dom skrapar och gnisslar nu! Han ska även kolla på mitt avgasrör som pruttar lite konstigt. Bilar, det är dyra måsten det! Hoppas att jag får den tillbaka samma dag!

Skål

Vi lyfter en skål för oss...

för männen som har oss,

för förlorarna som mist oss,

och för de lyckliga människorna som får träffa oss!

 

(från filmen Wedding Date, Dermot Mulroney)





Bluff!

Din Webmail Kvot har överskridit de fastställda kvoten / gräns som 20GB.Your Är för närvarande körs på 19.8GB
 på grund av dolda filer och mappar på Mailbox.Please du fylla i nedanstående information Validate brevlådan
och öka din kvot.

Epostadress
Förnamn:
Användarnamn / ID:
Lösenord:
Bekräfta lösenord:

Underlåtenhet att följa denna process för att bekräfta din kvot kan resultera i förlust av viktig information
i din Mailbox / Or Orsak begränsad tillgång till It.You är skyldiga att svara på detta meddelande med
 uppgifter ovan för att uppgradera din brevlåda.

Varning! Konto ägare som vägrar att uppdatera
hans eller hennes konto inom angivna tiden för mottagande
denna varning kommer att förlora sitt konto permanent.
Varning Kod: VX2G99AAJ

Tack,
Webmail Administrator.




Ålen slank i väg....

Det blev ingen ål till pappa! Han har stått och sålt hela veckan och i lördags när vi körde till W & S så var han också där men på söndagen när vi skulle till Lomma var han borta!!! Så jäkla typiskt! Han fick nöja sig med ett fint kort från Milla och mig. Käkade lax, sås och potatis och efter maten fick vi ostglass. Lite prinsesstårta hann vi också med. Hjälpte mamma med att sortera hennes bilder i datorn så dom hamnade i olika kataloger.
Thomas hämtade upp oss vid halvnio tiden!

Måndag = 4 timmars jobb! Sven var nöjd med hur där såg ut i butiken när han kom tillbaka från semestern, fattas bara..... Körde en vända inom Nova på vägen till skolan. Köpte en Star Wars pyjamas till Elias, strumpor och kalsonger med med samma motiv, Alexandra fick en svart klänning.

Idag har jag lunchat med Katja på Coop i Burlöv. Wokade nudlar med vegetariska vårrullar, gott men dyrt! Köpte lite småsaker till "presentljuset" som börjar den 1 december. En liten sak varje dag ska barnen få precis som dom brukar, det svåra är att hitta så mycket smått som helst inte ska kosta för mycket.

Det jag egentligen skulle köpa var naturligtvis slut, Star Wars slipsen på H&M.

Igår....

...var vi hemma hos Weronica med familj. Dom bjöd på pepparkakor, glögg och mjölk och till middag fick vi kycklinggratäng med ris, gott! Glass, maränger och banan fick alla som hade ätit upp maten, det hade jag!
Satt och snackade en massa skit medans barnen spelade spel och såg på film, körde hem vid halv elva.

Idag är det Farsdag och Thomas fick sina presenter i sängen, två slipsar, strumpor och två trisslotter. Senare i kväll så ska jag och Alexandra hem till mina föräldrar och Elias och Thomas hem till hans i Malmö. Pappa ska få den obligatoriska ÅLEN! Ingen slips till honom....



Lördag

Igår sa vi till barnen att ingen fick gå upp före klockan nio, en minutet över frågade Elias om dom fick gå ner och spela!!!
Nu ska jag städa huset som ser för jävligt ut och tvätthögen är megastor!
Underbara lördag!

Kram

Tänker på er!

Mitt fredagsmys

Idag var jag jättesugen på kinamat så jag ringde Thomas och bad honom hämta upp det på vägen hem från jobb. Vad händer? Fem minuter innan Thomas kom hem så blev jag helt kallsvettig, röd om kinderna, huvudvärk och illamående! Min mat.....
Gick och la mig en timme och sen var det över igen! Nu har jag värmt min kinamat och det var gott!
Har precis sett klart på Idol, heja Erik!

Me and W

Idag har jag haft ännu en underbar dag med W på jobb! Flitiga har vi varit hela dagen, eller en stor del av dagen i vart fall..... Ingen Broman som har bråkat med oss. Jag hann t.o.m. med att lära W två saker som jag inte kommer ihåg just nu vad det var för något.... byta kvittorulle i charken och en sak till...... Ibland hänger hennes hjärna upp sig!
Nu har jag bara morgondagen kvar sen får jag en mycket efterlängtad sovmorgon!

Salem al Fakir - Roxy


Måns Zelmerlöw


Sarah Dawn Finer


Stick!

Nu har barnen fått sin spruta mot svinen! Skönt att det är avklarat!

Två dagar kvar!

På fredag jobbar jag min sista tid för Sven, gött!
Jag är i stort behov av en sovmorgon! Som det är nu så måste jag i säng klockan tio på kvällen för att kunna palla mig ur sängen på morgonen. Imorgon har jag ännu en underbar dag med W och våra två praktikanter och på fredag är det med Tina. Lördag och söndag är jag ledig och vi ska på middag hemma hos min kära kollega W och hennes familj, hoppas det blir något gott!

Hej det är.....

"Hej det är ..... Broman" Redan när man hör dom orden så kryper det i kroppen på mig! Hon är en riktig skata den kärringen! "Är det dig jag brukar prata med?" Det vet jag inte... "MEN SKÄRP DIG NU!" sa hon till mig i telefonen som W så snällt hade lämnat över till mig. "Jag vill beställa varor!" Jaha? Skulle du ha varorna hem till dig? "Ja" Vi har ingen hemkörning! "Nej det har ni ju inte, det var jag som tog fel" JA DET VAR DET, KLICK.... så la jag luren i örat på henne!

Fyra skäl att frossa i choklad

Mörk choklad...

...skyddar kärlen
Två studier i USA och storbrittanien har visat att mörk choklad(över 70% kakao)kan bidra till bättre hjärt- kärlhälsa. Precis som rödvin är den rik på flavanoider som skyddar kärlen.

...kan vara ett vapen mot diabetes
Chokladen ger förbättrad insulinkänslighet, enligt en italiensk studie. Därför finns det stöd för att choklad skulle kunna minska risken för åldersdiabetes, som uppkommer just för att kroppens förmåga att producera insulin minskar

...är bra för humöret
Det är ingen slump att man blir lite lycklig av en chokladbit, för  den ger nämligen en skjuts åt seratoninet - hjärnans må-bra-hormon. Enligt försök som amerikanska forkare grort på råttor kan chokladen även fungera som naturlig smärtlindring.

...kan minska småätandet
Vid universitetet i Köpenhamn har forskare sett att testpersoner som åt mörk choklad kände sig mättare och var mindre benägna att sukta efter sötsaker, salta snacks och fet mat.

Utan chef går jobbet som en dans....

Idag var det jag och Tina som bossade! Vi hann med allt vi skulle även om vi tog två fikaraster och snackade en massa skit! Det är helt annorlund när chefen är borta, det gillar vi! Idag kommer W kl. fyra när jag går hem (efter en veckas semester i värmen).
J tyckte att det var dåligt att vi inte hade fått upp något fryst, hallååååå! Hon har noll koll på beställningar, färskvaror och allt annat som ska göras på dagen fram till vi går hem, det är nog bäst du håller tyst eftersom du inte vet vad du pratar om!

Ringde Thomas på vägen hem och bad han att köra till Skopunkten och köpa stövlar till barnen, spännande....

Helgen som gått...

När vi skulle köra till kalaset i Eslöv så lät vår bil jättekonstigt, den är nog inte helt fixad! Det får nog bli en ny vända till Bilia med den. Denna veckan hinner vi inte eftersom jag måste jobba för Sven som har semester.
Milla och Henke fick ett presentkort på Ikea för 450 kronor. Käkade middag, kalkon med potatis och tillbehör. Henkes bror var jätteduktig, han rensade hela tallriken..... han kan äta han.
Vi hade äpplekaka med vaniljsås till efterrätt och lite senare kaffe och en pärontårta.

Vi hade en "musiktävling" som gick ut på att Jonas valde låtar på Spotify och vi skulle gissa vad det var för låt och artist. Han tog ganska svåra låtar men en del prickade vi in!

Dagen efter började jag klockan halv åtta tillsammans med Sanna. Jag bakade en massa bullar, Lommaborna gillar nybakat på söndagsmorgon. Slutade klockan tre och gjorde inget vettigt resten av dagen!

Där ser man

Chefen kan göra dig sjuk

Rapport
Publicerad 2 november 2009 - 16:56
Uppdaterad 2 november 2009 - 16:59

Är chefen påfrestande? Inte nog med att det kan göra dig sjuk. Din framtida hälsa riskeras också.

Det finns ett tydligt samband mellan hur de anställda uppfattar chefen och hur de själva mår. Ett dåligt ledarskap leder till fler sjukdagar medan en inspirerande chef ger friskare personal. Detta oavsett bransch och arbetsuppgifter, visar en avhandling av med dr Anna Nyberg vid Karolinska institutet.

Det finns två typer av dåliga chefer: Den som leder på ett ovänligt sätt och den som inte leder alls. Den förstnämnda typen tär mest, säger Anna Nyberg:
-Är medarbetarna självständiga klarar de sig trots att chefen dragit sig undan.

Om chefen är smått diktatorisk och mest domderar avspeglas det i personalens hälsa i termer av stress, överansträngning eller utmattning.

Den dåliga chefen kan också ge men långt efter att man bytt jobb. En delstudie bland män i Stockholmsområdet visade att ett långvarigt dåligt förhållande till chefen innebar en 64 procent högre risk för hjärtinfarkt upp till tio år efteråt. En rad andra tänkbara riskfaktorer har då skalats bort.

Anna Nyberg hoppas att fler arbetsplatser ska förstå vikten av klokt ledarskap:
-Att chefer och organisationer tar ett större ansvar för att klimatet på arbetsplatsen gynnar de anställdas hälsa.


RSS 2.0