Är det nu man ska bli orolig?

Thomas har gått i gång på os-mössan! Han tänker på fullt allvar virka sig en mössa. Han har t.o.m. satt sin mamma i jobb med att hitta garn! Dom har säkert ringt till varandra minst två gånger om dagen för att prata om mössan.
"Jag har hört att det är fel i mönstret, att det ska vara halvstolpar i stället för fasta maskor." Är det nu jag ska bli orolig, när Thomas börjar prata virk-språk med sin mamma?

Ikea

Tur att ingen filmar när man ska försöka få in alla sina kartonger i bilen!! Vi köpte två stycken två meters bokhyllor till Elias rum igår och det var ett rent helvete att få in dom i bilen!!! Thomas svor både en och två gånger över att det inte var klokt att man skulle ha sådana problem att få i det i en Volvo! Han ville på fullt allvar att vi skulle gå in och lämna tillbaka dom! Absolut inte, har vi kört så jäkla långt så ska dom in i bilen! Det slutade med att Alexandra fick sitta fram eftersom en vuxen människa aldrig skulle lyckas klämma in sig i framsätet! Jag och Elias fick sitta trångt där bak, men vi fick hem hyllorna.

Vad tycker du om det nya Ikea? Jag gillar inte det och det ligger alldeles för långt bort!

Det går framåt

Camilla är utskriven från sjukhuset!
Marcus är fri från alla slangar och allt annat han har haft kopplat på sig!
Han har hämtat sig fortare än vad läkarna först trodde och äter och rör på sig som vilken annan baby som helst! Varannan timme måste Milla upp och mata honom.
Nu är Oliver och Victor här och leker (idag var första gången dom fick träffa sin lillebror).

Bio på Entré


Ännu en medalj



Guld till oss, fan vad duktiga vi är!!!
Thomas tror på fullt allvar att han kommer palla sig av sängen imorgon klockan sex för att kolla på hockeymatchen! Jag känner han bättre än så!

Ännu ett steg i rätt riktning

Äntligen har dom kopplat bort Marcus från respiratorn!!! Han ligger vaken och har hicka.... stackars liten!
Röntgen visade inget så nu får vi hoppas att han kommer bli bra/bättre.

När vi passade Liam




Räliga djur

Idag fick dom besök på Alexandras fritids av Räliga Djur, tyvärr var det inte den bästa som tog bilderna....




Pojke


Snälla...

... håll tummarna i natt!!!!

1 år har gått



"Jag har hört om ett land utan tårar,
utan sorg, utan nöd, utan strider,
och där ingen av sjukdom mer lider
och en gång, tänk en gång är jag där!"

Glad musik!


Farmor och jag


Istrien

Passionen gror i den röda, mineralrika jorden.

Uppblandad med den råa klippkustens vågor blir detta sommarens mest rosa kärlekssaga.

Istrien – porten till Kroatien – är märkt av historien men kysst av solen.


Detta låter bra inför sommarens resa dit.....

Långsemla

Långsemla Receptbild - Allt om Mat
Långsemla

Långsemla

4 längder Ingredienser

Grundrecept semlor

Tillagning

Grundrecept till semlor kan också bakas ut till längder som här. Perfekt när man har många att bjuda så alla kan ta en bit i valfri storlek.
1 Blanda det mesta av mjölet, socker, smör i bitar, smulad jäst, kardemumma och ägg i en bunke eller assistent.
2 Värm mjölken till 37 grader och häll den över. Arbeta degen kraftigt i cirka 10 minuter. Låt jäsa under bakduk 30-40 minuter.
3 Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 4 bitar
och forma till långa längder. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
4 Låt jäsa under bakduk 30-40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
5 Vispa samman äggulorna med lite mjölk och pensla bullarna försiktigt med blandningen. Grädda i ugnen 10-12 minuter. Låt längderna svalna på galler.
6 Fyllning: Sätt ugnen på 175 grader.
7 Rosta den skållade mandeln lätt 10-15 minuter i ugnen. Den skall bara få lite färg. Låt svalna och hacka den grovt.
8 Skär toppen av längderna och gröp ur lite inkråm ur varje. Mosa inkråmet med elvisp eller i matberedare tillsammans med mjölken, riv ner mandelmassan och arbeta till en slät smidig massa. Vänd till sist ner mandeln.
9 Lägg samman de långa semlorna: Spritsa i fyllningen och spritsa grädden på så den täcker snittet och mandelfyllningen.
10 Toppa med locket och pudra florsocker över.

Kanske får vi svaret....

Blir det en pojke eller flicka? Svaret får vi nog denna vecka!
Den 19 februari närmar sig, kanske kommer den lilla/lille på farfars födelsedag den 21 februari!

Överraskning

Igår när Thomas kom hem från jobb så hade han 50 stycken rosor med till mig!!!



Bara så där på en måndag.....
Till Alla Hjärtans Dag hade vår egen lilla pysselpappa gjort ett litet gipshjärta på skolan till mig som han hade målat i guld och strösslat (strösslat, är det ett riktigt ord?) med glitter, pluspoäng till Thomas!
Sen hade han och barnen köpt ett silverarmband till mig med ett hjärta.

Love


Tycker om er!!! Puss

Imorgon är det...

ALLA HJÄRTANS DAG!!!
Vi sålde slut på alla våra geléhjärtan i dag på jobb, alla ska fira!
Jag undrar om vi kommer sälja slut på alla våra rosor imorgon...
Thomas och barnen får vänta på sina presenter tills jag kommer hem från jobb vid halv fyra. På kvällen ska vi festa med god mat och en tårta bara för att.....

Alla Hjärtans Dag

Idag var jag en runda på Nova för att fixa Alla Hjärtans presenter till familjen. Köpte ett smycke på Guldfynd till Alexandra som man fick inpackat i en nalle. Elias är lite svårare, han får två stycken Bakugan och ett mjukisdjur. Thomas ska få en T-shirt med en lättklädd tjej i någon robotdress och ett vitt stenhjärta.

Försökte underhålla W när hon satt på tåget upp till Stockholm, hoppas att jag lyckades! Jag hade skoj, men tyvärr så funkade inte hennes web-kamera.

Nu är vi mätta och belåtna, TACOS!!! Barnens favorit mat, big time! Snart ska Alexandra och jag titta på Let's Dance och grabbarna ska se en film i källaren.

Anna: Gillar du min musik? Jag satt själv som ett frågetecken igår när jag lyssnade på dina låtar och tänkte, "Lyssnar hon på sånt här?"  Ha-ha....

Tio bra låtar

Robbie Williams-Morning Sun

Creed-With Arms Wide Open

Donkeyboy-Ambitions

Fibes, Oh Fibes!-Love Child

Salem al Fakir-Good Song

Salem al Fakir-Roxy

Owl City-Fireflies

Mike Snow-Amimals

Mean Mr. Mustard-Free Falling

Peter Gabriel-Solsburry Hill


och veckans utmanare: Molly Sandén-Så vill stjärnorna (bara för att....)

Hus i Kroatien

HUSET ÄR BOKAT!!!!
http://www.stugsidan.se/index.php?tab=tab1&language=1&show=ad&res_id=4843

New Stone Holiday Villa with pool in Istria


Datorproblem

Tekniska prylar ska funka!!! Speciellt dom jag inte kan fixa själv.
Min dator har megaproblem, den är superslö, spotify funkar inte, msn är knäpp efter Thomas uppdatering!
Sånt här ska inte strula!!! Då blir jag på dåligt humör och det gick ut över stackars K igår, han fattade nog ingenting!

Promenad i solen

Jag gick ut och promenerade en stund..... varför tar jag aldrig kameran med mig? Tio stycken nyfikna hjortar stod ute på åkern och kollade på mig!!! Dom brukar hålla till här hemma och för varje år blir dom fler och fler....  dom bestämde sig för att jag inte var farlig och stog kvar och stirrade på mig.
Ett sånt härligt väder det är idag, solen blänker på den vita snön, lite kallt var det i vinden men inte värre än att jag stod ut. Robbie Williams sjöng i mina öron  "and through it all she offers me protection a lot of love and affection
whether I'm right or wrong and down the waterfall wherever it may take me I know that life wont break me when I come to call she wont forsake me I'm loving angels instead
...." Kan inte bli mycket bättre än så!

Bloggtorka

Det känns som jag aldrig har något att skriva nu för tiden, blogg torka!
Det händer inte så himla mycket när man är hemma och ledig från jobb.
En bra sak med att vara hemma är att vi har ett städat hem, tvätt som är struken, lakan som är manglade och mat i kylskåpet. Jag passade på att sticka till affären efter att jag hade lämnat barnen i skolan. Nu ska vi göra ett nytt försök med matschema. Allt vi behöver till denna vecka finns hemma så det är bara att laga, äta och va' glad!
Idag blir det gillad kyckling, potatis och sås.....

Vi har fortfarande inte hittat något boende i Kroatien, dom vi har mailat har varit fullbokade. Mitt enda måste är att jag VILL till en av nationalparkerna! Helst vill jag bo i Zadar, den lilla staden såg mysig ut, men Istrien blir nog också bra där är mycket kvar att se där uppe i norr..... och det blir inte lika långt att köra från tåget i Trieste.

Billigt boende

http://www.blocket.se/alvsborg/Hus_med_terass_havsutsikt_i_Vrsar__Kroatien_22610106.htm?ca=23_10&w=3

Nationalpark



Nationalparker i Kroatien

Karta Kroatiens nationalparker Risnjak Brijuni Velebit Plitvice Paklenica Kornatiöarna Krka Mljet

Det finns åtta nationalparker i Kroatien. Mest kända är Krka, de vackra Plitvicesjöarna och Kornatiöarna.

Alla nationalparkerna är lätt tillgängliga och mycket välbesökta. Nedan följer en kort beskrivning av alla åtta parkerna med länkar till deras webbplatser med utförlig information.

Krka

Nationalparken Krka ligger i Dalmatien. Ett otroligt fint område som sträcker sig från Sibenik och sju mil norrut i landet. Med sina många små vattenfall och lummigt gröna natur är Krka en av de vackraste parkerna. Det är tillåtet att bada så missa inte upplevelsen att ta ett dopp i de skummande vattenfallen. Mer svalkande och nära naturen kan du inte komma. Man kan välja promenera runt på de fina stråken eller åka med båt eller bil genom nationalparken. På en ö mitt i flodsystemet ligger ett gammalt kloster. (7)

Brijuni

Nationalparken Brijuni är en ögrupp med fjorton öar, två större och tolv mindre utanför Istriens kust. Här finns zebror och antiloper som Tito tagit hit under tiden då det tillhörde Jugoslavien. (2)

Kornatiöarna

De 147 Kornatiöarna ligger mellan Zadar och Sibenik. Området blev nationalpark främst för att främja vattnet och livet under ytan kring öarna. Dessa karga vita öar är obebodda men har blivit ett mycket populärt mål för dykare och seglare. (6)

 

Mljet

Mljet är en av Kroatiens mest kända semesteröar utanför Dubrovnik. Ön har två sjöar som egentligen är djupa vikar från havet med så smala inlopp så de upplevs som sjöar. Dessa saltvattensjöar heter Veliko- och Malo jezero. (8)

Paklenica

Paklenica ligger på södra sidan av Velebit (största bergsmassivet i Kroatien) och är mest känt för sina två stora grottor. I grottorna finns till och med små sjöar och vattenfall. I området finns också kungsörn, gamar och pilgrimsfalk. Vildsvin och brunbjörn är några av de djur du kan träffa på i parken. (5)
Plitvice nationalpark

Det är tillåtet att ta sig ett dopp i de svalkande
vattenfallen i Krka.

Plitvicesjöarna

Plitvicesjöarna (Plitvicka Jezera) ligger mellan Zagreb och Split och är den mest kända nationalparken. Den består av ett stort sjösystem med sexton sjöar också detta med många vackra vattenfall. Här kan du ta dig runt med hjälp av små tåg och båtar. Parken har ett mycket rikt fågelliv. (4)

Risnjak

Norr om Rijeka ligger Risnjak-området som har gjorts till nationalpark för att skydda naturens ekologiska balans. Största delen består av skog och gröna ängar men stora delar består är kalksten. Leskaleden hjälper dig att ta dig runt i en del av nationalparken som är nästan 70 kvadratkilometer stort. (1)

Norra Velebit

Norra Velebit – i detta bergsområde finns grottor och helt fantastiska kalkstensformationer. (3)

Zadar

Zadar

På en halvö i norra Dalmatien ligger den vackra staden Zadar, med massor av lämningar från romartiden och gränder kantade av kaféer.

Zadar är en viktig hamnstad, som på senare år även blivit ett populärt turistmål. I skärgården finns över 300 öar som omges av Adriatiska havets kristallklara vatten. Ett fåtal av öarna är bebodda; det går dagligen färjor mellan Zadar och de största öarna Dugi Otok, Uglian, Pasman, Molat och Olib med flera. I Zadars södra skärgåd ligger nationalparken Kornatiöarna som är ett populärt område för segling.

Zadar

Zadar.

Halvön som Zadar ligger på har varit bebodd sedan cirka 400 år före kristus, men staden som den ser ut idag har sina rötter i romartiden. Det märks på många håll, inte minst på stadsplanen med de raka gatorna. Det vimlar av sevärdheter från förr, pampigast är den stora katedralen S:ta Anastasia med sitt höga klocktorn och S:t Donats kyrka.

Vid kajen intill Zadars gamla stad finns den världsunika havsorgeln, som slumpmässigt spelar en behaglig melodi med vågornas hjälp. Havsorgeln är en populär mötesplats och förstås också ett givet turistmål. Intill havsorgeln finns en annan modern arkitektonisk skapelse; Hälsning till solen. Liksom havsorgeln är den skapad av arkitekten Nikola Basic, och kan närmast beskrivas som en gigantisk rund solpanel i glas, som skapar ett ljusspel i samklang med orgeln.

Zadar

Nikola Basics unika skapelser Hälsning till solen och havsorgeln är populära mötesplatser i Zadar.

Det finns gott om kaféer, restauranger och nattklubbar i Zadar. Nöjeslivet är som hetast under sommaren, då många klubbar flyttar ut delar av verksamheten till gator och trädgårdar.

För den som är sugen på att bada rekommenderas stranden Kolovare strax öster om gamla stan, det är Zadars största offentliga badplats. Ett annat alternativ är stranden i Zaton, en dryg mil från Zadar, en grund lagun omgiven av pinjeträd.


Skridskoåkning hemma vid fritidsklubben


Korvkiosken rånad

Shit det är farligt nära jobb!!
Tre pistolbeväpnade rånare!!!
Obehagligt!!!

Salem sjunger Peter Gabriel


Melodifestivalen

Jag hade helt missat att det redan var tid för melodifestivalen, brukar den alltid vara så här tidigt på året?
Jag kan inte påstå att jag såg på den, där var bara en artist jag var intresserad av att se och det var min favorit Salem Al Fakir! Jag gillar hans musik!
Shit vad alla tjejer hade kort-kort (små micro "trosor") på sig, inte var det snyggt i vart fall! Olas frisyr? Däremot så gillade jag Dolphs lilla show, inte helt väntat!!

Hamburg-Trieste

Då var tåget bokat!!! Den 29 juni åker vi till Kroatien och stannar borta till den 15 juli, så himla gött!!!
Det är aldrig lätt när två platser ska bokas, A och K fick sin resa bokad och när Thomas skulle klicka på bekräfta så var där inga platser kvar! Det roliga med detta är att vi hade exakt samma problem förra gången vi skulle boka, A och K tog den sista lediga platsen. Denna gången löste vi det med att Thomas fick sänka vår maxhöjd på bilen så det är inte säkert att vi kan ha takbox på..... men det löser sig ändå.

Nu ska vi bara försöka hitta ett boende för åtta personer, inte helt enkelt!

Ännu en födelsedag får Elias fira i utlandet....

Killar!

Vi har gått hemma och städat och plockat undan hela dagen och nu sa jag till Thomas att det bara är en timme kvar till vi ska köra. Vad gör han då? Normalt så börjar man göra sig klar, duscha och byta om och sånt. Men inte Thomas!! Han börjar slipa på en vägg i källargången så dammet bara ryker omkring....  men jag ska inte duscha.... Va? Du är ju helt dammig nu i håret och överallt? Jaha, ojdå....

Är det killlar som gör sånt här eller är det bara Thomas?

Movie

Igår såg vi en halvrolig film här hemma, I love you, Man hette den. Thomas tyckte den var skitrolig, men vi vet ju alla vilken typ av humor han har, haha.

Jag älskar solen

Snön ligger kvar och temperaturen visar -2 men det viktigaste av allt.... SOLEN skiner!

What The Duck


Lördag

På lördag ska vi hem till Annika och Kim för att planera vår semester 2010... tjoho! Biltåget ska bokas, hoppas att det går smidigare än förra gången och att det finns platser kvar! Två veckor till Kroatien väntar. Denna gången vill jag åka till detta stället:
http://www.np-plitvicka-jezera.hr/eng/index.php?option=com_content&task=view&id=66&Itemid=80

Tänk på fotomöjligheten, fin-fina bilder!

Ändrade planer

T ringde precis, hennes son var sjuk så hon behövde byta tid med mig imorgon! Där rök W och min fredagkväll! Hon skulle ju förklara för mig vem alla är, heter och bor osv. hon har full koll på allt och alla! Tyvärr!
Nu får jag spendera min fredag tillsammans med S.....
Där rök min sovmorgon....

Två långa dagar

Att börja sju är jobbigt i sig, men när dessutom måste skotta fram bilen så tidigt på morgonen så är det inget kul! Igår fick jag gå ut tidigare för att kunna ta mig fram till bilen. Tur jag tog på vinterbyxor och mina goa kängor för när jag ut mot grinden var snön ända upp till knäna! 20 cm snö täckte hela bilen!!! Plogbilen hade fixat en trevlig vall mellan parkeringen och gatan så det var bara att hugga i med starka armtag!
Jag kom fram till jobb och inte bara det, jag kom i tid! Annat kan man säga om W som kom för sent!
Hade en lagom stressig dag, på onsdagar är alltid massor att göra med beställningar och varor som ska packas upp.

Idag var vägarna så mycket bättre! När vi kom till jobb och larmade av så öppnades inte dörren. Jaha, vad gör vi nu? Vi ringde till väktarna som sa åt oss att stanna där vi var (mellan entrén och innnerdörren) och vänta på att väktaren skulle komma dit. Efter en halvtimme så ringde vi till S och frågade vad vi skulle göra, ha sa: "Använd sunt förnuft och gå in!" Hur kan det vara sunt förnuft? Om vi blir tillsagda att stå still så gör man väl det? Vi väntade och sen kom väktaren dit och släppte in oss, tjugo minuter innan vi skulle öppna.
Efter det var det bara att skynda, skynda..... massor att hinna med!

Snö+vind är inget bra....

Idag körde jag för att hämta Elias vid tre-tiden..... man såg inte vägen!!! Fastnade man i ett spår så kunde man hamna lite var som. Eftersom vägen till skolan ligger helt öppen så blåser den igen på nolltid och blir helt omöjlig att köra på. Jag hatar att köra bil när det är så!
Imorgon börjar jag jobba klockan sju på morgonen, hur ska det gå? Kommer jag att kunna ta mig till jobb? I tid? Eller kommer jag sitta fast i en snödriva någonstans mellan Lund och Lomma? Den som lever får se......

KappAhl

Detta gillade jag!



Nu måste vi prova en ny skog!

Vi har en del att välja på:
Rövarkulan?
Dalby Hage?
Skrylle?
Knivsåsen?

Det enda som är säkert är att det inte blir Bokskogen! Innan fredag måste vi bestämma oss!

Jeans

Var har alla Alexandras jeans tagit vägen? Hon har bara ett par som passar, var är alla dom andra?
Jag blev tvungen att sticka inom Nova och köpa hem tre nya par!

RSS 2.0