Något sött efter maten

Vit och mörk chokladmousse



8 portioner Ingredienser

Mörk chokladmousse:

200 g mörk choklad 70%
2 st äggulor
2 msk socker
3 dl grädde

Vit chokladmousse:

3 dl grädde
150 g vit choklad
2 msk syltad ingefära, finhackad

Garnering:

8 st passionsfrukter

Tillagning

Chokladmousse är alltid rätt och kan kombineras med kryddor och frukt för att förhöja smaken. Ingefäran i den vita moussen bryter av fint mot den mörka chokladmoussen.

Mörk mousse:

1 Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron.
2 Vispa äggulor och socker krämigt.
3 Vispa grädden lätt.
4 Blanda ner den smälta chokladen i äggsmeten. Vänd sedan bestämt ner grädden lite i taget med luftiga tag till en mousse.
5 Fyll moussen till hälften i portionsglas och ställ
i kylskåp 1 timme.

Vit mousse:

1 Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron.
2 Vispa grädden och vänd bestämt ned en tredjedel av grädden med luftiga tag i den smälta chokladen. Vänd sedan med luftiga tag ned resten av grädden i chokladen till en mousse. Rör ner den syltade ingefäran.
3 Låt chokladgrädden vila cirka 1 timme i kylen. Fyll den sedan i portionsglasen med den mörka moussen. Garnera med en matsked passionsfrukt.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0