Kan detta vara gott?
4 pers.
Ingredienser:
5 dl mjölk, 38 grader
50 g jäst
200 g smör, rumsvarm
200 g socker
200 g kakao
900 g vetemjöl
1 tsk salt
Kokosmandelmassa:
100 g mandelmassa
2 msk vatten
50 g kokosflingor
Passionsfruktgrädde:
2,5 dl grädde
2 st passionsfrukter
1. Gör degspad och blanda i de torra ingredienserna.Blanda degen länge så att den blir smidig.
2. Rulla runda bullar och låt jäsa cirka en och en halv timme. Baka i ugn 10 minuter på 200 grader. Ta ut och låt svalna några minuter. Blanda mandelmassa, vatten och kokos.
3. Vispa grädde och blanda med passionsfrukten. Skär av locket och spritsa mandelmasseblandningen. Spritsa sedan grädden ovanpå. Chokladsemlans lock penslas med vatten och doppas i kokos.
Ingredienser:
5 dl mjölk, 38 grader
50 g jäst
200 g smör, rumsvarm
200 g socker
200 g kakao
900 g vetemjöl
1 tsk salt
Kokosmandelmassa:
100 g mandelmassa
2 msk vatten
50 g kokosflingor
Passionsfruktgrädde:
2,5 dl grädde
2 st passionsfrukter
1. Gör degspad och blanda i de torra ingredienserna.Blanda degen länge så att den blir smidig.
2. Rulla runda bullar och låt jäsa cirka en och en halv timme. Baka i ugn 10 minuter på 200 grader. Ta ut och låt svalna några minuter. Blanda mandelmassa, vatten och kokos.
3. Vispa grädde och blanda med passionsfrukten. Skär av locket och spritsa mandelmasseblandningen. Spritsa sedan grädden ovanpå. Chokladsemlans lock penslas med vatten och doppas i kokos.
Kommentarer
Trackback