Krämig topping på saftig botten...

Receptet på kakan jag gjorde igår:                                                                                                           

200 gr morötter
200 gr mandel
1 citron
4 ägg
1 krm salt
1 1/2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl, kan bytas ut mot 1 1/4 dl potatismjöl så den passar glutenintoleranta
smör till formen
1/2 liter jordgubbar eller hallon

Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och finriv morötterna. Kör mandeln i matberedaren till finkornigt "smul". Skrubba citronen i vatten och finriv skalet.
Separera äggulorna och äggvitor. Vispa vitor och salt till en fast maräng. Vispa gulor och socker till en ljus och luftig smet.
Blanda mandel och mjöl, tillsätt gulorna. Rör i morot och citronskal. Vänd i äggvitan.
Smörj en springform, ca 24 cm. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
Låt svalna på ett galler.

Vispa undertiden kakan står i ugnen ihop till krämen:
300 gr philadelphiaost
1/2 dl fruktsocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft

Blanda ihop ingredienserna och bre krämen på kakan. Skölj och dela jordgubbarna och garnera tårtan.
Klart! Ät och njut för den blir saftig och god....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0