Laktosfri hallonparfait med hasselnötter

Detta såg gott ut, perfekt till alla som inte kan "dricka" mjölk.

Ingredienser:
 0,5 l oatly vaniljglass
 250 g hallon, frysta
6 st ägg, gulor
1 dl strösocker
1 dl mandel, skållad, hackad

Till servering: färska eller frysta bär

Tillagning:
1. Låt vaniljglassen stå ute i rumstemperatur och smälta till lös konsistens. Tina även hallonen.
2. Vispa äggulor och socker pösigt. Blanda ner den smälta glassen, mandel och hallon. Vänd runt med plastsked.
3. Klä en 2-liters avlång form med plastfilm. Häll i smeten och ställ formen övertäckt i frysen 4–5 timmar.
    Servera med blandade bär.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0