Laktosfri hallonparfait med hasselnötter
Detta såg gott ut, perfekt till alla som inte kan "dricka" mjölk.
Ingredienser:
0,5 l oatly vaniljglass
250 g hallon, frysta
6 st ägg, gulor
1 dl strösocker
1 dl mandel, skållad, hackad
Till servering: färska eller frysta bär
Tillagning:
1. Låt vaniljglassen stå ute i rumstemperatur och smälta till lös konsistens. Tina även hallonen.
2. Vispa äggulor och socker pösigt. Blanda ner den smälta glassen, mandel och hallon. Vänd runt med plastsked.
3. Klä en 2-liters avlång form med plastfilm. Häll i smeten och ställ formen övertäckt i frysen 4–5 timmar.
Servera med blandade bär.

Ingredienser:
0,5 l oatly vaniljglass
250 g hallon, frysta
6 st ägg, gulor
1 dl strösocker
1 dl mandel, skållad, hackad
Till servering: färska eller frysta bär
Tillagning:
1. Låt vaniljglassen stå ute i rumstemperatur och smälta till lös konsistens. Tina även hallonen.
2. Vispa äggulor och socker pösigt. Blanda ner den smälta glassen, mandel och hallon. Vänd runt med plastsked.
3. Klä en 2-liters avlång form med plastfilm. Häll i smeten och ställ formen övertäckt i frysen 4–5 timmar.
Servera med blandade bär.

Kommentarer
Trackback