Dagens middagstips - Måndag
ORIENTALISK KYCKLINGWOK
300 gr kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
(1 tsk riven ingefära)
1 lök
2 röda paprikor
150 gr minimajs
150 gr sockerärtor
1 msk matolja
2 tsk sesamolja
Sås: 3 msk kinesisk soja
2 dl hönsbuljong
2 tsk honung
1 msk vinäger
1 tsk potatismjöl
salt och peppar
Skär kycklingen i strimlor och hacka vitlöken. Skala löken och skär den i tunna klyftor. Kärna ur och strimla paprikan. Dela minimajs och sockerärtorna i bitar. Hetta upp oljan i en wok. Lägg i vitlök och ingefära och fräs ett ögonblick. Lägg i köttet och stek i 3 minuter. Tillsätt grönsakerna och stek tillsammans i ytterligare 2 minuter under omrörning. Blanda alla ingredienserna till såsen och häll i woken. Låt koka upp och sjuda i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda i kokta nudlar eller servera dem till.
300 gr kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
(1 tsk riven ingefära)
1 lök
2 röda paprikor
150 gr minimajs
150 gr sockerärtor
1 msk matolja
2 tsk sesamolja
Sås: 3 msk kinesisk soja
2 dl hönsbuljong
2 tsk honung
1 msk vinäger
1 tsk potatismjöl
salt och peppar
Skär kycklingen i strimlor och hacka vitlöken. Skala löken och skär den i tunna klyftor. Kärna ur och strimla paprikan. Dela minimajs och sockerärtorna i bitar. Hetta upp oljan i en wok. Lägg i vitlök och ingefära och fräs ett ögonblick. Lägg i köttet och stek i 3 minuter. Tillsätt grönsakerna och stek tillsammans i ytterligare 2 minuter under omrörning. Blanda alla ingredienserna till såsen och häll i woken. Låt koka upp och sjuda i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda i kokta nudlar eller servera dem till.
Kommentarer
Trackback