Varm chokladsoppa
3/4 dl mjölk
3/4 dl grädde
1 dl Santa Maria Thai Coconut milk
1 kanelstång
1 vaniljstång
1/4 dl råsocker
100 gr mörk choklad
2 tsk Santa Maria cacao & chili
1 lime, juicen av
1 msk mörk rom
smaka av med salt
Koka upp mjölk, grädde, kokosmjölk, kanel, råsocker och vaniljstång (dela vaniljstången och skrapa ur fröna, lägg i frön och stång i gräddmjölken).
Tag av kastrullen från värmen, plocka bort vanilj- och kanelstången och lägg i chokladen. Vispa till en slät konsistens. Tillsätt mörk rom, limejuice och kryddan. Smaka av med salt.
Servera soppan varm men vaniljglass och garnera med cacao & chili.
3/4 dl grädde
1 dl Santa Maria Thai Coconut milk
1 kanelstång
1 vaniljstång
1/4 dl råsocker
100 gr mörk choklad
2 tsk Santa Maria cacao & chili
1 lime, juicen av
1 msk mörk rom
smaka av med salt
Koka upp mjölk, grädde, kokosmjölk, kanel, råsocker och vaniljstång (dela vaniljstången och skrapa ur fröna, lägg i frön och stång i gräddmjölken).
Tag av kastrullen från värmen, plocka bort vanilj- och kanelstången och lägg i chokladen. Vispa till en slät konsistens. Tillsätt mörk rom, limejuice och kryddan. Smaka av med salt.
Servera soppan varm men vaniljglass och garnera med cacao & chili.
Detta räcker till 4 port.
Kommentarer
Trackback