Mumsigt
Köttfärsbiffar med grönsakspuré![]() |
![]() |

Att göra blomkåls- och broccolipuré i stället för potatismos är inte bara gott utan även ett steg till en bättre hälsa. ... |
|
Ingredienser för port.
Grönsakspuré | ||
1 st | blomkålshuvud(en) | |
1 st | broccolibukett | |
0,5 dl | crème fraiche | |
salt och peppar | ||
Köttfärsbiffar | ||
1 st | gul lök(ar) | |
1 st | morot/morötter | |
400 gram | nötfärs | |
1 tsk | salt | |
1 krm | svartpeppar | |
0,5 dl | crème fraiche | |
2 msk | smör | |
Serveras med: |
||
sallad, blandad grön, t ex rucola och maché | ||
1 knippa(en) | gräslök, färsk |
Tillagning
1. Dela blomkålshuvuet och broccolin i buketter och koka tills de blir mjuka, det tar cirka 5 minuter. Häll av det mesta vattnet, spara lite att mixa med. Mixa grönsakerna med lite av kokspadet med mixerstav eller i mixer. Rör ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar.2. Skala och finhacka löken. Skala och grovriv moroten. Blanda färsen med lök, morot, salt, peppar och crème fraiche till len jämn smet. Forma åtta avlånga biffar. Stek dem i smör i en stekpanna, 3 - 4 minuter på varje sida.
3. Servera biffarna med mos och grönsallad. Toppa grönsakspurén med klippt gräslök.
Kommentarer
Trackback