Långsemla











Långsemla
Långsemla
4 längder Ingredienser
Grundrecept semlor
Tillagning
Grundrecept till semlor kan också bakas ut till längder som här. Perfekt när man har många att bjuda så alla kan ta en bit i valfri storlek.
1 Blanda det mesta av mjölet, socker, smör i bitar, smulad jäst, kardemumma och ägg i en bunke eller assistent.2 Värm mjölken till 37 grader och häll den över. Arbeta degen kraftigt i cirka 10 minuter. Låt jäsa under bakduk 30-40 minuter.
3 Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 4 bitar
och forma till långa längder. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
4 Låt jäsa under bakduk 30-40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
5 Vispa samman äggulorna med lite mjölk och pensla bullarna försiktigt med blandningen. Grädda i ugnen 10-12 minuter. Låt längderna svalna på galler.
6 Fyllning: Sätt ugnen på 175 grader.
7 Rosta den skållade mandeln lätt 10-15 minuter i ugnen. Den skall bara få lite färg. Låt svalna och hacka den grovt.
8 Skär toppen av längderna och gröp ur lite inkråm ur varje. Mosa inkråmet med elvisp eller i matberedare tillsammans med mjölken, riv ner mandelmassan och arbeta till en slät smidig massa. Vänd till sist ner mandeln.
9 Lägg samman de långa semlorna: Spritsa i fyllningen och spritsa grädden på så den täcker snittet och mandelfyllningen.
10 Toppa med locket och pudra florsocker över.
Kommentarer
Trackback